自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

侯爵府

MRS.KAREN 發表於 24-3-9 18:31
因為唔鍾意伸手黨,覺得你無做功課,而且你帶老人家同小孩,應該早d計劃行程。

你應該寫埋自己第一日至第7 ...

伸手黨冇問題呀!留言嗰個人唔知佢去旅行係去咩度攞料咁獨特?咪又係去人哋啲討論區睇。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

加菲貓3 發表於 24-3-9 18:51
我都算溫和派,我都比人追擊過,總之係哩度回复,陰陰濕濕搞事既人,就無事。但你有時打兩個xx,就比版主警 ...

加菲貓3    發表於 24-3-9 19:06
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 24-3-9 19:04
我好似無睇過旅遊版
不過以前見有人話旅遊版啲人串

之前都有人話在果度比人攻擊走來自由版呻

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 24-3-9 19:07
之前都有人話在果度比人攻擊走來自由版呻

有見過

子爵府

mother904 發表於 24-3-9 19:00
點先為之伸手黨,網上不是大家交流的地方嗎?如果有經驗可以分享,想分享就分享,不想分享可以唔回覆,唔需 ...

係囉,我唔覺得上網問嘢有咩問題,伸手黨依個terms好討厭,唔鍾意分享你咪唔好答。

人地問嘢,我有經驗既實講,唔會叫人証明比我睇佢做過咩。

寶石宮

sakura888 發表於 24-3-9 18:17
我知我出呢個post一定比好多人話。但我真係要將心底話講出來。

我剛剛開咗一個旅遊尋意見post。自問有禮貌 ...

我睇左另外果Post 6頁了
都有八成多有正面/有用意見
你已經好有禮貌回覆,唔洗理佢地啦

伯爵府

回覆樓主:

好多BK jm好肯分享自己嘅意見和經驗,我也獲益良多,樓主唔好將個別jm嘅意見放大,大部分jm都好好人

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

出面啲討論區啲人仲惡,我覺得呢度啲人討論算温和,但當然有啲都好唔客氣 ,就當睇唔到算

子爵府

我知我出呢個post一定比好多人話。但我真係要將心底話講出來。

呢度好多人基本上都極度偏激,一唔啱聽就會圍插,近年只有唱好中國,一話中國唔好即刻有班人出嚟,但又有另一番顏色人士,又會走出嚟唱衰香港,好多都係非理性討論

大宅

回覆樓主:

大家都應該互相尊重

侯爵府

領養喵回家 發表於 24-3-9 18:35
唔好唔開心,其實日本遊專家,窮遊、自由行、深度遊係連登仔(連登好難開ac),中產遊係高登仔/babydiscuss( ...

有冇啲介紹信用卡優惠,購物優惠嘅app或網介紹?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

yauchuchu 發表於 24-3-9 18:37
剛剛入去你舊post睇
講句公道說話
雖然有個別會員唔係咁好聲好氣

同意,有plan叫人幫手睇又唔同喎。

子爵府

其實係某d 自命旅遊達人、好鐘意一早plan 行程的人,鐘意show off
自己幾叻,看不起和他們不同style 的人,唔使太介懷。

我係經常突發去旅行到人,last minute plan 行程,一樣可以玩的開心。

大宅

華妹妹 發表於 24-3-9 19:05
伸手黨冇問題呀!留言嗰個人唔知佢去旅行係去咩度攞料咁獨特?咪又係去人哋啲討論區睇。

...
伸手黨唔會係無問題吧?(我唔係話樓主係伸手黨)。有時有D人一黎就淨係問行程點安排,當網友係私人旅遊指導、要提供行程編排服務,感覺真係好差。我覺得想討論,都應該要俾人睇到自己有付出過,就算係請教人都應該具體化實際問題,唔係空泛咁要人提供行程。

而且網上除左討論區都仲有好多資訊既,當地旅遊局又好、旅遊網頁又好、blog又好,甚至好似我自己鍾意睇景既,有時係用Google map裡面既相/街景決定去邊度,唔係一定要參考人地行程編排既。

男爵府

yauchuchu 發表於 24-3-9 18:37
剛剛入去你舊post睇
講句公道說話
雖然有個別會員唔係咁好聲好氣

講出重點, 通常呢啲人我都唔會幫

水晶宮

經過呢單嘢,你學識咗呢啲問題係唔可以當傾偈咁講吓嘅,你應該要出份計劃書先上得嚟討論,好彩你就遇到啲好jm正正常常咁答你,否則寸完你冇答案就走人

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

CathyLss 發表於 24-3-9 19:58
伸手黨唔會係無問題吧?(我唔係話樓主係伸手黨)。有時有D人一黎就淨係問行程點安排,當網友係私人旅遊指導 ...

呢點我認同,有D人一開個post問問題,跟住就零回應了,你叫人點熱心分享

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

伸手黨咪伸手黨囉
認為人地係伸手黨就可以肆意批評?
唔想答咪㩒個掣跳番出去囉
話人地唔去善用搜尋功用
淨係識攞答案
都多鬼餘既
你係呢度答左
其他人搜尋同一個問題時
有機會搜出你係Bk既答案
令到Bk多d人認識
問與答亦係討論區既其中一種功能
而且搜尋出黎既未必係最好最新既答案

最後,你又知人地冇搜尋過就入黎問???

侯爵府

2024年龍年勳章

Fishqqma 發表於 24-3-9 19:51
同意,有plan叫人幫手睇又唔同喎。

唔同問路,至少有個明確地點我可以教你點樣行
但大阪咁大,至少有個好簡單既plan問下同老人細路去方唔方便。其實版內都好多jm分享,為咗一個留言而del post,之後會想去日本大阪旅行既jm再search就搵唔到題目了。

侯爵府

baby668 發表於 24-3-9 19:38
呢度好多人基本上都極度偏激,一唔啱聽就會圍插,近年只有唱好中國,一話中國唔好即刻有班人出嚟,但又有另一 ...
有幾個好變態, 我只係將我在國內遇到呃人、亂嚟及不文明行為的大6人大陸事講出來, 就比班癫狗追住咬咗好耐, 仲要我任何每一個post都入嚟犬, 後來我全部不回應, 等班瘋狗自己攰唔再咬!

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊