跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

五月mama 3A1B
tszfungmama 2A2B
牛奶糖4號 2A1B
Ivy230608 2A1B
Micleelee
applecarey
O8hei
fredacheung
flowerc9
tabolau

別墅

好媽媽勳章

回覆 2# tabolau 的文章

好呀, 就大棠啦!
錦你初三得唔得呀? 如果得幾多個呀?

男爵府

原帖由 ivy230608 於 10-1-27 14:55 發表
好呀, 就大棠啦!
錦你初三得唔得呀? 如果得幾多個呀?

剛剛見到粉嶺都唔錯喎,附近既士多啤利園都好近下!
http://yl.com.hk/ktcc/

初三應該ok~不過人數未confirm~

別墅

好媽媽勳章

原帖由 tabolau 於 10-1-27 15:04 發表

呢間係錦田都係元朗區,好呀! 我地到時定咗日子再選擇呀!  

男爵府

我上次就係去呢度啦,如果唔落雨個大草地可以俾bb暴走,但燒野食就得4個鐘,打去問既時候佢話自己帶野食要俾$20清潔,但去到又唔覺有人秦喎,d士多啤梨唔係好大但就好清甜,連我平時不食去到都摘左20粒$20左右食。如果係初三及租車去我都join呀,不過要問下租車公司幾$,我上次打去煇記問都幾平28座$900,但初三假期就可能加價,我唸你地都係快d決定時間地點再問下架車幾錢,因為仲有兩星期左右就係初三。
原帖由 tabolau 於 10-1-27 15:04 發表

男爵府

原帖由 wingkuok 於 10-1-27 17:21 發表
我上次就係去呢度啦,如果唔落雨個大草地可以俾bb暴走,但燒野食就得4個鐘,打去問既時候佢話自己帶野食要俾$20清潔,但去到又唔覺有人秦喎,d士多啤梨唔係好大但就好清甜,連我平時不食去到都摘左20粒$20左右食。如果係初三及租 ...

wingkuok,

28坐位計小朋友嗎?幾大先計呀?

男爵府

28座位無分大小喎,真係要問下租車公司啦,我唸人多少少租架50座大車好d啦,可以只收大人錢,你打去租車公司格下價先,呢個網址好有用我都係睇呢個http://yl.hk/ok/index.htm

男爵府

原帖由 wingkuok 於 10-1-27 17:51 發表
28座位無分大小喎,真係要問下租車公司啦,我唸人多少少租架50座大車好d啦,可以只收大人錢,你打去租車公司格下價先,呢個網址好有用我都係睇呢個http://yl.hk/ok/index.htm ...

28坐位冇分大小都OK喎~

大宅

原帖由 ivy230608 於 10-1-27 10:54 發表
不如大家決定咗日子先呀, 大家年初三(16/2)得唔得呀?如果多人就租車去喇!
粉嶺定去元朗好呀?

五月mama 3A1B
牛奶糖4號 2A1B
Micleelee
applecarey ...

08hei 2A1B
no idea about the location, just concern if my BB can play around, and not too early!

男爵府

我問過上次個司機啦,佢話初三佢返左大陸,但可以幫我們下其他司機去唔去, 28座要$1200左右,50座要千四至千六。歲零兩歲唔佔位既bb可以唔計座,但好希望有人會識租車公司或司機,個價可以再低d就好啦。有既話快d post出話俾大家知啦,唔該。仲有就係如果租28座既話要預留三個位左右俾大家bb擺車及行李,因為我唸大家d寶貝應該都要坐車車啦,所以可以坐既位係24-25個,報告完畢。 我係2A1B(bb不佔位)
原帖由 tabolau 於 10-1-27 18:42 發表

28坐位冇分大小都OK喎~

男爵府

五月mama 3A1B
牛奶糖4號 2A1B
Micleelee
applecarey
O8hei 2A1B
fredacheung
flowerc9
tabolau
wingkuok 2A1B

男爵府

我未去過大棠,都想試下
原帖由 牛奶糖4號 於 10-1-27 12:53 發表
HEY
我岩岩打去問左初3"大棠"開左..可以去
我覺得大棠會好玩D..因為好似多野玩D
而且3歲以下唔駛錢入場,冇團體飛

良兄個到..打去得個講國語女人聽 ..話老細出左去,遲D先打去問!! 所以咩都未問到....

報告完畢..嘿嘿 ...

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

回覆 4# wingkuok 的文章

牛奶糖4號識人, 依家問緊車價, 等埋佢報告呀!

別墅

HI
SORRY !! 今日屋企冇水冇電..so而家先可以上黎話比大家知...我識個車公司,過年d時間比人租哂d車...so幫唔到我搵車呀!!
佢仲話叫我地搵d安全d公司,因為過年好多全職司機都會一早比人book哂出車,so我地有機會..會係part-time司機,咁就唔多好!! 同埋 bb都要計埋坐位的,計埋bb有幾人就要計幾座位...因為保險問題,保險係計人數..唔係年齡...

p.s 我個fd話..如果我地唔係撞正初3..佢都可能會搵到車比我!! 如果有咩更改,我都可以再搵佢!!

報告完畢...^^"

別墅

hihi~~~

知道有街去,聞風而至......大棠係唔係元朗個荔枝園呀??佢地好似仲可以訂圍餐食架!地方真係唔錯,我都想去,不過初三未知得唔得,我返工成日會租旅遊車,可以睇下恆寶,等我返去睇下幾$先,不過假期唔知會唔會貴D!!我記得租過去元朗大概$1200咁上下!!

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# tszfungmama 的文章

我都問過租車公司,佢地話過年每租要加$200.-, 我地來回要加$400.-, 不過如果有多d人參加可能都化算喎,我地可以租大車,最重要係司機質素同有買保險。大家提議下!

男爵府

原帖由 tszfungmama 於 10-2-1 08:56 發表
初三真係好多司機都未開工同埋會幾貴架! 會唔會考慮第二日呀!

又係呀~又怕搵到超ot既司機,對大家都唔好啦~

不如約二月尾或三月初既星期日啦, 可以平d租車。

男爵府

原帖由 ivy230608 於 10-2-1 09:53 發表
我都問過租車公司,佢地話過年每租要加$200.-, 我地來回要加$400.-, 所以不如再睇下邊個星期六/星期日得呀! 如果唔係就要自己拾車去就辛苦d。 大家提議下! ...

如果自己坐車都ok架, 之前我去都係由香港仔-->中環(港鐵)-->南昌(西鐵)-->郎屏下車-->朋友車入去

最後果程大家可以約一齊車taxi去,因為巴士只到大路既入口,自己行入去好遠,另外出去都係一個問題, 走時唔知有冇taxi 可能要call車。

首頁

尾頁

跳至