跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

想問下一般學校何時才放相在EVI 呀?

男爵府

我有K1的書可送出,邊個有興趣可PM我

子爵府

應該完左一個教學課程同埋生日會,特別活動後就會有

原帖由 ms_maggie 於 10-9-10 12:55 發表
想問下一般學校何時才放相在EVI 呀?

別墅

原帖由 SukiYau 於 10-9-10 15:34 發表
應該完左一個教學課程同埋生日會,特別活動後就會有

話噤快 細佬都k1,大家囡囡都升k3了。早幾天看見新生家長陪上學,令我回想當日的情況又如昨天喎。
派了升小選校表,你有沒有心水哩?會否安排淑銘回大埔上小學呀。

大宅

原帖由 叉雞飯 於 10-9-4 16:22 發表
HI 各孫幼家長
預祝家教會與學校愈辦愈好, 為學生謀求更多褔利
孫幼家長努力為大家找校車, 為大家post 資料, 相信在校家長定能更享受3年的幼稚園生活

剛畢業了, 對幼稚園生活特別懷念, 直頭想即核生多個又隊佢返孫 ...

叉雞飯:你好,你小朋友入左邊間小學呀?
我阿仔阿女上年下學期插班,就黎又要填小一第一階段選校啦!
唔知點解我覺得孫幼俾我感覺好似溝通不足!好似上學期個evi 我好努力做,做完無人答我有無証書。都唔知做黎做咩?

禁止訪問

子爵府

係,真係話咁快......我上次結業果時都睇到我想喊,我諗到左淑銘畢我一定忍唔住.今年我會畀更多時間係淑銘身上,如果家教會有咩野,我可以幫您話我知.
淑銘會試下大埔佢daddy果間.

原帖由 96250790 於 10-9-11 10:49 發表

話噤快 細佬都k1,大家囡囡都升k3了。早幾天看見新生家長陪上學,令我回想當日的情況又如昨天喎。
派了升小選校表,你有沒有心水哩?會否安排淑銘回大埔上小學呀。 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mekomother 於 10-9-2 15:56 發表
HI..我個女叫陳依琳 MEKO 而家返9:00-10:30AM ~

Hi~今日接放學時見到你囡囡呀! 你囡囡好高仲好醒目咁!我個女叫Chloe,同你囡囡同一班,我見佢哋有傾偈,希望做到好朋友呀~

男爵府

好媽媽勳章

HI..你好..我個囡尋日都有同我講呀!!有個同學仔媽咪問佢係唔係叫meko?我問佢係邊個,佢就話唔講比我知,佢話我唔識唔肯講個名比我聽.我只係聽到佢話唔知咩xxx妹妹 放心啦,佢地一定可以做到好朋友,因為我個女係一個多咀婆~

原帖由 KoyeBaby 於 10-9-13 17:31 發表

Hi~今日接放學時見到你囡囡呀! 你囡囡好高仲好醒目咁!我個女叫Chloe,同你囡囡同一班,我見佢哋有傾偈,希望做到好朋友呀~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mekomother 於 10-9-14 10:21 發表
HI..你好..我個囡尋日都有同我講呀!!有個同學仔媽咪問佢係唔係叫meko?我問佢係邊個,佢就話唔講比我知,佢話我唔識唔肯講個名比我聽.我只係聽到佢話唔知咩xxx妹妹 放心啦,佢地一定可以做到好朋友,因為我個女係 ...

哈哈~我初初係見到你囡囡有d面熟,跟住見到書包個名就認得啦!我個女叫芷雯呀,佢都好多嘢講架,不過佢講得無咁清楚囉(仲未夠3歲)~佢尋日都有同我講,返學同姐姐玩,好開心

男爵府

好媽媽勳章

我頭先再問多次我個囡,佢話妹妹姓LAU.哈哈.同我同姓.
你囡囡年尾出世?唔怪得知MEKO話你個囡係細妹妹啦.佢而家好鍾意返學,因為有得做大姐姐. 你囡囡返學開心嗎?

原帖由 KoyeBaby 於 10-9-14 11:59 發表

哈哈~我初初係見到你囡囡有d面熟,跟住見到書包個名就認得啦!我個女叫芷雯呀,佢都好多嘢講架,不過佢講得無咁清楚囉(仲未夠3歲)~佢尋日都有同我講,返學同姐姐玩,好開心 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mekomother 於 10-9-14 13:32 發表
我頭先再問多次我個囡,佢話妹妹姓LAU.哈哈.同我同姓.
你囡囡年尾出世?唔怪得知MEKO話你個囡係細妹妹啦.佢而家好鍾意返學,因為有得做大姐姐. 你囡囡返學開心嗎?

...

係呀,佢10月架,所以有時佢同我講學校嘅事都唔係講得太清楚 不過佢真係鍾意返學,話返學好好玩~佢開學前一晚出玫瑰疹,頭3日都無返學,無咗可以家長陪伴嗰2日,我初初都驚佢會扭會喊,但係佢又無喎,第一日返就主動同我byebye添!

男爵府

好媽媽勳章

無喊真係我叻女

原帖由 KoyeBaby 於 10-9-14 13:43 發表

係呀,佢10月架,所以有時佢同我講學校嘅事都唔係講得太清楚 不過佢真係鍾意返學,話返學好好玩~佢開學前一晚出玫瑰疹,頭3日都無返學,無咗可以家長陪伴嗰2日,我初初都驚佢會扭會喊,但係佢又無喎,第一日返就主 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mekomother 於 10-9-14 13:49 發表
無喊真係我叻女

煩少樣咁啦~因為我見過有小朋友扭到坐哂地,又同個家長/工人姐姐鬥力唔肯入學校,見到都戥佢哋頭痛 不過遲d要做功課考試之類就唔知會唔會抗拒啦~

男爵府

好媽媽勳章

應該唔會抗拒掛,會就真係頭痛,反而我最擔心既
就係會好易病.個個都話一開學就好易病,一個月要
睇幾次醫生.你話個頭唔痛死. 你住邊度O架?
你係全職媽媽?

uote]原帖由 KoyeBaby 於 10-9-14 13:54 發表

煩少樣咁啦~因為我見過有小朋友扭到坐哂地,又同個家長/工人姐姐鬥力唔肯入學校,見到都戥佢哋頭痛 不過遲d要做功課考試之類就唔知會唔會抗拒啦~ ... [/quote]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mekomother 於 10-9-14 14:08 發表
應該唔會抗拒掛,會就真係頭痛,反而我最擔心既
就係會好易病.個個都話一開學就好易病,一個月要
睇幾次醫生.你話個頭唔痛死. 你住邊度O架?
你係全職媽媽?

我都怕會易病呀!最好就唔好啦,佢辛苦時我又辛苦...係呀,我全職架,都係住大圍,當初揀呢間幼稚園好大原因係近

大宅

Hello, 大家好,
我個仔Oscar, 係讀K2D, 下午班嫁
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

大宅

Hello, 大家好

我個仔 - Oscar, 讀K2D, 下午班嫁給!
好高興認識大家, 多多指教呀
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

別墅

好囉﹗學校在evi發的通知,暫沒再有水痘新症了。但請各家長留意流感也不可拋以輕心啊﹗記得提小朋友多用梘液洗手,有咳要帶口罩。

子爵府

你個囡有冇帶水果返學,淑銘帶左個apple去整沙律

首頁
12345...7

尾頁

跳至