跳至

首頁

尾頁

大宅

老公琴日第一次煲白蓮so比我飲, 有d苦苦地, 唔多好味~ 我諗最多飲3,4次算啦~ 有咩方法好飲d呢?

複式洋房

原帖由 smallbrother 於 10-11-8 16:20 發表
今日覆診, bb女5磅7, bb仔6磅3, 好開心, 起碼有一個bb有6磅, 希望b女出世一樣有6磅就好嘞. b女仍然係個patpat坐住我個陰道位, 所以醫生話都係開刀, 而家安排左我星期三入院, 星期四開刀, 而家得返兩日就生, 真係好 ...

祝你對B順順利利出來同你say hi....同埋你可以盡快恢復健康.....以後既日子仲有排捱吖...需要無限既體力先應付到呢.....

大宅

加冰糖

原帖由 LuLu812 於 8/11/2010 05:27 PM 發表
老公琴日第一次煲白蓮so比我飲, 有d苦苦地, 唔多好味~ 我諗最多飲3,4次算啦~ 有咩方法好飲d呢?

大宅

好媽媽勳章

今日返阿媽度食飯 ~~ 老豆煲左花膠湯 ~~ 正 !!

已家飲左好多碗 ~~

複式洋房

恭喜smallbrother, 仲有2日就生, 仲要係2012 12月mama 第一個生呀~~~~
祝bbs 健健康康呀~~

大宅

回復 24# gandi媽咪 的帖子

你爸有無問你99平時煲乜湯比你?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

無上黎一日就開左新版:)

恭喜你呀SMALL BROTHER,BBs既磅數咁好... 等你好消息呀,大家都要繼續努力,終點(另一個起點)在望喇. :)

大宅

回復 16# mini.bb 的帖子

佢仲係成尊佛咁坐係度, 咁應該係姐弟啦~ 哈哈..

我仲諗住醫生會安排我38周開刀, 點知咁快, 要37周3days開刀, 可能佢見我跛跛下咁行入去啦. 而家都趕唔切再谷添. 不過, 個磅數好ok啦. 我之前一直覺得自己會早, 而家37周幾, 都好感恩嘞~

c6話好擔心喎. 驚出世呢樣個樣, 我話"你咁擔心, 你要擔心到你香雞為止喎". 做人父母真係難呀.

我生完除左坐月湊仔, 都仲要搞搬屋, ,因為尋日賣左層樓嘞~ 坐完月就要搵屋搬. 所以將會好忙, 有時間我都會上黎傾計報下近況.

大宅

畀面勳章

報到,報到...

好快又陸續有MAMI報喜啦,smallbrother...等睇bbs相呀~

大宅

回復 28# smallbrother 的帖子

真係好替你高興,我好明白擔心早產的心情,24w....28w....32w...真係一日一日一周一周甘過,得來不易呀!如我能到37周,我已很滿足滿足,之前每個b夠5磅已很感恩,你對b簡直超額完成!真係要俾個叻妳!叻叻叻!
而家我每過一天都已很感恩,對b留係我肚一天比任何事都重要!
衷心祝福妳一切平安順利!

公爵府

我依家37wk la....
但今日醫生話阿b個頭仲係上面.
但廿幾週個時..佢已經轉左頭落黎~
依家又返左上去....
依家空間細左好多...
要轉落去太難啦....唉..
我真係唔想開刀..............

大宅

simmie, 我老公已經加左冰糖啦~ 但都係苦既.......怕怕~

男爵府

畀面勳章

報到!!!

SMALLBROTHER~無上幾日~~一上黎就見到開左新版~~~仲得知你好消息!!!恭喜你呀~~~過兩日就做媽媽啦~~~小姊弟磅數又ok~~!!!記住生左快d post相上fb比我地睇呀~~!!

都希望各位媽媽係最後直路都順順利利~~!!

複式洋房

恭喜smallbrother,再過三日就可以同B仔B女見面了。37W幾,已經足月,你真係好叻。
祝生產順順利利,加油啦

大宅

BK Milk勳章

恭喜恭喜.....祝生產順利啊.....SMALLBROTHER....

大宅

好媽媽勳章

返到屋企啦...老公同99講左煲薑醋既事, 99又話唔洗禁急...又話禁早煲, D 薑會好老, d 醋會好杰....

唉...跟住老公咪話個個都話要最少煲一個月架, 佢又係咁問邊個講, 老公咪話陪月o羅~~ 跟住99仲係度博咀喎...跟老公咪話我地12月媽咪會成50幾個媽咪, 個個都煲緊啦~ 得我地未煲...跟住99就話老公傻, 唔洗禁早煲....

咁老公咪串佢話: 咁你即係話12月果度50幾個媽咪, 佢地既媽咪, 奶奶都係傻架啦~ 跟住99 即係話唔係...咁每個人做野既方法都唔同~

唉...己家99終於肯20號開始煲....如果老公唔出聲, 佢可能真係12月先黎煲...

大宅

畀面勳章

今日成個晏就都開吾到BK , 終於開到就睇到smallbrother 既好消息!

先多謝smallbrother 幫忙開新版!

再恭喜smallbrother 對BBs 要健健康康地出世!你一定會係一個好媽媽!當你對住孖B,佢地又對你笑,你既母愛一定會飛嗮出來,所以你不用擔心!

你要加油,等緊妳BBs 張靚相呀!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mini.bb 於 10-11-8 19:29 發表
你爸有無問你99平時煲乜湯比你?

有呀...最初老豆都有問我99有無煲d 咩湯比我飲....我咪話無o羅....我老豆都話, 唔係掛....

我有左, 我老豆都買左好多靚花膠黎煲比我飲, 有時又煲雞腳湯, 又煲d 骨湯...始終都係自已老豆好~

大宅

畀面勳章

回復 36# gandi媽咪 的帖子

等到12月先煲, 邊入味嫁,99好似玩野咁...

大宅

畀面勳章

你99 又大安指意左d喎!

20日煲起都冇話吾得既,不過就好"side"柴火同醋囉!
佢咁遲煲真係可能要日日滾d 薑先會入味!

依家都應承左煲都為有等佢搞

你都吾好勞氣,阿b 知你吾開心架!

原帖由 gandi媽咪 於 10-11-8 22:39 發表
返到屋企啦...老公同99講左煲薑醋既事, 99又話唔洗禁急...又話禁早煲, D 薑會好老, d 醋會好杰....

唉...跟住老公咪話個個都話要最少煲一個月架, 佢又係咁問邊個講, 老公咪話陪月o羅~~ 跟住99仲係度博咀喎...跟老公 ...

首頁

尾頁

跳至