親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 1# Pussy 的文章

花蓮民宿 => 伊万里日本美食民宿

水晶宮

你都準備係台北入,台中走??

Check pm
原帖由 KSY 於 11-3-4 11:10 發表
MMM888,

由台北包車去台中ah!咁都抵喎!方便俾個聯絡方法我嘛?

伯爵府

醒目開學勳章

MMM888

收到你pm喇!唔該哂!我台北入台北走ah!但我會係清境3d2n,不過未諗到行程!

原帖由 MMM888 於 11-3-4 11:31 發表
你都準備係台北入,台中走??

Check pm

水晶宮

同我一樣呀,
我總共去7日,都係3日2晚清境.
想問下台北入台中走機票幾$,
因未有7月價,我想知大約??
仲有係台中返香港的機唔多,
你搭幾點返來呢?
原帖由 KSY 於 11-3-4 11:42 發表
MMM888

收到你pm喇!唔該哂!我台北入台北走ah!但我會係清境3d2n,不過未諗到行程!

複式洋房

KSY,
復活節(紅日)的機位好難book,現book了機位到桃園機場轉高鐵去清境2天,個還計劃2天其它行程,請問有冇提議。

伯爵府

醒目開學勳章

MMM888 係我地都係7days,我買package架! 你睇錯喇!我台北入台北走呀!冇記錯只有中華及華信先有飛台中,因為我地唔想坐呢兩間公司,所以北入北走。

原帖由 MMM888 於 11-3-4 11:53 發表
同我一樣呀,
我總共去7日,都係3日2晚清境.
想問下台北入台中走機票幾$,
因未有7月價,我想知大約??
仲有係台中返香港的機唔多,
你搭幾點返來呢?

水晶宮

oh...原來睇錯左
原帖由 KSY 於 11-3-4 12:31 發表
MMM888 係我地都係7days,我買package架! 你睇錯喇!我台北入台北走呀!冇記錯只有中華及華信先有飛台中,因為我地唔想坐呢兩間公司,所以北入北走。

...

大宅

前年住過"星光流域"民宿主人好好人,好熱情,好好笑容,而且她煮的餸很美味,晚上還給我小朋友放煙花呢!還有她提供的簡單下午茶(餅),囝囝食後說好食,當我們走時,民宿主人竟送了2包給他,她的熱情好客,好像回到自己的家

大宅

原帖由 KSY 於 11-3-4 12:31 發表

...

大家好,
我都是想4月20-26日到台北+清境玩,
但仲未訂到機位啊,
請問你哋在那間公司訂呢?
可否PM給我呢
謝謝大家

伯爵府

醒目開學勳章

Hi Pussy,

動物園一定要去ah!我囝第一次去台灣時係動物園玩得好開心仲唔舒得走添,今次第二次去,佢話一定要再去動物園…我地今次仲有去青桐同十分,可以放天燈.

原帖由 Pussy 於 11-3-4 12:29 發表
KSY,
復活節(紅日)的機位好難book,現book了機位到桃園機場轉高鐵去清境2天,個還計劃2天其它行程,請問有冇提議。

伯爵府

醒目開學勳章

HI Id00288,

我係cx holiday book package架!你可以去佢地個web-site睇睇,清境酒店你就要另外自己book喇!

原帖由 id00288 於 11-3-4 14:22 發表

大家好,
我都是想4月20-26日到台北+清境玩,
但仲未訂到機位啊,
請問你哋在那間公司訂呢?
可否PM給我呢
謝謝大家

大宅

原帖由 KSY 於 11-3-4 14:25 發表
HI Id00288,

我係cx holiday book package架!你可以去佢地個web-site睇睇,清境酒店你就要另外自己book喇!

十分多謝你的提供,
想再問吓, cx 內那一間酒店方便出入呢?

大宅

Flights to Taichung seem very full according to travel agents - as I keep checking Mandarin Airlines, I find that they just release some seats in morning flights but raise the price by $600+!

I will be taking night flight direct to Taichung on Apr 21 and go to Cingjing the next morning. Return on 26 at noon - hopefully can waitlist for a later flight back.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我就 book 左香格里拉音樂城堡, 台灣朋友介紹

原帖由 Jsmami 於 11-3-4 16:05 發表
Flights to Taichung seem very full according to travel agents - as I keep checking Mandarin Airlines, I find that they just release some seats in morning flights but raise the price by $600+!

I will ...

侯爵府

我上年10月去過, 第一日住峰情, 第二日住THE OLD ENGLAND

峰情O既人好NICE, 車我地去草原, 打個電話, 佢地又車我地返去, 仲要明明退左房, 都車我地去對面THE OLD ENDLAND

原帖由 'bernice' 於 11-3-4 10:45 發表
我妹新年住過"雲頂", 佢話實景比網上圖片打7折, 網頁啲相靚好多, 不過我睇佢影返嚟啲相, 環境都ok, 另外重點係好"格攝", 入黑後如要外出, 要行15mins左右無街燈嘅馬路, 先到旅遊中心果邊.

我下星期去, book咗 "清境 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

係呀, 我同佢哋溝通過, 都覺得佢哋好好, 好期待呀.
原帖由 pyjess 於 11-3-5 00:40 發表
我上年10月去過, 第一日住峰情, 第二日住THE OLD ENGLAND

峰情O既人好NICE, 車我地去草原, 打個電話, 佢地又車我地返去, 仲要明明退左房, 都車我地去對面THE OLD ENDLAND

...

男爵府

2023年兔年勳章

Hi MMM888 and Jamami

I will also go to 清境 in Easter and stay at 黃慶果.

你们可唔可以pm我包車司機资料?價錢又如何ah!

Would you mind to share your schedule if possible?

Thank you so much.

大宅

原帖由 Cindy 於 11-3-6 01:18 發表
Hi MMM888 and Jamami

I will also go to 清境 in Easter and stay at 黃慶果.

你们可唔可以pm我包車司機资料?價錢又如何ah!

Would you mind to share your schedule if possible?

Thank you so much. ...

我都剛剛BOOK了機票4月20-27日台中入至台北走,
二日台中,二日清境,二日台北,
可唔可以都PM包車司機資料和價錢給我好嗎,
謝謝大家,
大家都可以分享吓行程安排

大宅

原帖由 id00288 於 11-3-6 15:30 發表

我都剛剛BOOK了機票4月20-27日台中入至台北走,
二日台中,二日清境,二日台北,
可唔可以都PM包車司機資料和價錢給我好嗎,
謝謝大家,
大家都可以分享吓行程安排 ...

今天問了峰情, 22和24日都已滿了,
請問大家有否其介紹
謝謝大家

男爵府

I stayed in 清境麗景豪斯登堡, it is not good. Pls don't try.

首頁

尾頁

跳至