懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:請問係荃灣港安定香港港安?我一月會在香港

原帖由 noelnoelng 於 11-11-14 發表
請問係荃灣港安定香港港安?我一月會在香港港安開刀,都唔知會點?
我祝你一切順利,到時分享下你開刀d經歷丫?我一月尾係荃灣港安開刀。

禁止訪問

回覆:響港安醫院生咗啦!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+noelnoelng+於+11-11-14+發表

原帖由 愚妹妹 於 11-11-14 發表
我係響香港港安,諗住順產定開刀?預祝一切順利先!
我開刀啊!終於見到有e間醫院既post了!

複式洋房

引用:到目前為止,我都好滿意呢到。我住5人房,

原帖由 愚妹妹 於 11-11-14 發表
到目前為止,我都好滿意呢到。我住5人房,得我同另一個媽媽一齊住,環境安靜。呢到好鼓勵餵母乳,d護士每餐 ...
五人房大概要幾錢吖?你有無join package 吖?我去交訂金時佢咩都無同我講,我咩都唔知道!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+noelnoelng+於+11-11-14+發表

原帖由 LuiLuiLaw 於 11-11-14 發表
我祝你一切順利,到時分享下你開刀d經歷丫?我一月尾係荃灣港安開刀。

...
Thanks!你都係呀!大家都加油生個健健康康既肥寶寶!

大宅

congrats!

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

LikBMa 發表於 11-11-14 15:38
Hello
我妹剛有了BB,我想問妳的醫生好不好,及費用是多少?謝謝
...

我係林勇行E生接生, 住咗3日既 package, 用冇痛分娩, 連e生費, 大概$7萬 (未計兒科E生, 因為阿B未出得院住)。

林E生雖然好COOL, 但好PROFESSIONAL, 响12WEEK 已經好confirm咁講囝定囡, 佢話得ok 就 ok, 你可以响bk search 吓其他jm對佢既 COMMENT 先!

LikBMa  Thanks..
好好享受坐月日子,BB健康成長。  發表於 11-11-16 10:19

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

noelnoelng 發表於 11-11-15 02:46
五人房大概要幾錢吖?你有無join package 吖?我去交訂金時佢咩都無同我講,我咩都唔知道!

...

佢哋應該有個package 個 price list 一齊俾你嫁喎! 但你可以去佢哋個 web download 返!

我有 join package 呀! package 差5多包晒所有入院要用既嘢 (如: 產婦衛生巾, 床墊, 生理沖洗器......) 基本上你5駛特別去買, 可以考慮一下!

大宅

恭喜

大宅

恭喜

只要寶寶有健康身體就足夠了~

珍珠宮

複式洋房

引用:Quote:noelnoelng+發表於+11-11-15+02:46+

原帖由 愚妹妹 於 11-11-15 發表
佢哋應該有個package 個 price list 一齊俾你嫁喎! 但你可以去佢哋個 web download 返!

我有 join packa ...
原來你睇林

公爵府

趁阿B瞓緊覺豬,再update 下香港港安。佢哋有free wifi 上網(5駛password), 雖然d饍食係素,但一d都5覺得係素囉!好似lunch 同dinner 既meal 會有夏威夷pizza, 肉醬意粉、揚州炒飯...... 味道5差喎!有湯、主菜、甜品、嘢飲添!早餐就中式同西式,所以5駛擔心d嘢5咁食。

仲有package 入面包咗bb 既相簿,寫咗daddy 同媽咪個名,我自己覺得好sweet!

Update 住咁多先!阿b要開餐啦!

洋房

回覆 愚妹妹 的帖子

好多謝樓主分享, 因為真係好少人講呢間醫院。我一月尾都會係呢間醫院生,開始有啲緊張。而家想開始準備走佬袋,請問樓主可否分享經驗? 因為我見佢有單張列出醫院會提供既物品,所以我想知我要帶邊啲嘢?

別墅

我都book 左下年8月 但未confirm 有冇位 但好驚到時爆床位勁upgrade 我就慘
邊黎咁多錢俾先

複式洋房

男爵府

畀面勳章

恭喜!

男爵府

畀面勳章

大宅

公爵府

引用:回覆+愚妹妹+的帖子 好多謝樓主分享,+因

原帖由 westbear38 於 11-12-03 發表
回覆 愚妹妹 的帖子

好多謝樓主分享, 因為真係好少人講呢間醫院。我一月尾都會係呢間醫院生,開始有啲緊 ...
基本上,一般生產所需既用品(衞生巾、床墊、網褲、沖洗器)都有齊晒,你只需帶番自己梳洗用品、拖鞋就ok, 連睡衣都有埋你(我覺得e院既睡衣方便餵奶d, 因為係for breastfeeding 嫁!)。e院會提供一瓶熱水同一瓶凍水俾你(一日換2次),如果想你可以帶多個保暖杯(我帶咗都冇用,d姐姐換水個陣會換埋隻杯,費時自己去洗)。

小小溫馨提示:我生個陣係11月中,仲係廿幾度,生完可以真係虛d, 帶多件外套(5好冷親)!

首頁

尾頁

跳至