自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 全職媽媽好辛苦!

DoReMi媽媽 寫道:
點只呀! 啲99仲會覺得你好嘆, 唔駛返工, 做c佢個仔!

男爵府

winice 寫道:
我自認EQ低到雲 所以都唔做House Wife. 有時火起上呢, 真係Out Of Control...........!!
個人認為, 某程度上都係有Job好.

我都係鐘意反工多d.

大宅

我隔離屋話成日聽到我咆哮 .\ /.
唉~~~~~~~~~~

natalieleung 寫道:

相信好多媽咪對住o的小魔怪,都係由綿羊變獅吼.尤其係全職媽媽[/quote
andrewmummy:
我大仔有時話我似一隻暴龍

我個女盡衰話我,媽咪:你是否思覺失調,飲D百籣氏雞精控制你D情緒la,你話死未?

大宅

我都係成日鬧女,最近加上騰條蚊豬肉,打完一輪,自己又

胃痛,成晚訓吾着,吾打,同佢講道理,佢又吾聽,血都嘔

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

KEYIE 寫道:
唉~~~~~~~~~~

我諗我隔離梗係以為住左個癲婆,準備拉我入青山架喇!

大宅

haileymama 寫道:
[quote]
KEYIE 寫道:
唉~~~~~~~~~~

我諗我隔離梗係以為住左個癲婆,準備拉我入青山架喇! [/quote]

唉, 你地全職又叫苦連天, 我地在職嘅請工人又俾佢地激到cc下, 真係 :-( :-(

大宅

我之前都是請工人湊,提到エ人更激死,蠢到加零一,夠膽

死帶左我個女到樓下玩(4歲),自己返屋企取玩具,丟下女兒

一個,又試過帶我個女返学,吾讖返屋企,要勞煩police,教

開關門教上數10次都不懂,女兒醒她很多,真攞命

大宅

我都覺得真係好大壓力呀 :-(

別墅

deleted

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

[quote]
suilangmui 寫道:
[quote]
heilokmama 寫道:
[quote]
DoReMi媽媽 寫道:
點只呀!

大宅

好彩,我無99,老爺又吾同住,咪激死,所以呢輩的人都吾

肯生law

別墅

deleted

複式洋房

今晚辛苦到好想拿剪刀插自己...又唔發得脾氣...

大宅

今晚辛苦到好想拿剪刀插自己...又唔發得脾氣...

吾好呀!試下趕他入房,等自己冷靜,然後數日吾睬佢,吾

俾電視佢睇,吾理佢吾睇佢既功課,再吾係寫手删向老師投

訴,咁佢就知死,不過祗維持一段時間,hehe好過無!

大宅

好媽媽勳章

我咪仲angry, o的朋友成日話我冇番工好鬼得閒, 一個就有99加工人湊仔, 但係好忙(忙去打波練習博攞奬); 另一個朋友又話慘過我, 又話人工少, 又唔辭工, 又話唔放心比佢媽咪湊(但幫佢湊緊), 難為我o地o的得一個人湊, 真係病都要死起身, 自己唔食, 個女都要食o架.
邊個唔知, 又有錢又可對住個女最好喎(攞綜緩咪得囉, 不過我唔係新移民, 冇得唸), 我都想番工, 但係找不到放心的人湊, 工人完全靠不住(因已試過), 總知, 有了小朋友真的付出很, 如時間, 金錢, 壓力...... :-( :-(

伯爵府

我都是一個全職媽媽,我一個人湊3個小朋友,無請工人幫手,亦都無人幫我手,所以我好明白你地的心情,我也試過有好一段日子不開心,因由返工轉做全職媽媽適應唔到,但我會做些自己覺得開心的事,所以我現在就唔覺得辛苦,因為我的開心已經蓋過我的辛苦,所以我每天都很開心,雖然每天都忙過不停,真的有時連飯都食唔到,但係只要佢地快樂,你係感受得到的,有時D人問我點解唔請工人,我真的很想用我的一雙手去照顧我的小朋友,我們是開心地帶佢來呢個世界,所以每天都應該開心的,雖然做全職媽咪真的好大壓力,有時又驚呢樣又會驚嗰樣,攪到連覺都訓得唔好,但這些日子總會過去的,只要我們將痛苦的感覺轉為開心,就會好過些,BB我們都一定要湊大的,我們點解唔開開心心噤湊大佢呢,這些只是我個人的見解,希望你們來緊的日子會開開心心,明天會更好
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

natalieleung :

唔好打囡,打開就想打.....我之前連騰條都打斷,後來我家姐
叫我唔好再買騰條,咁我至冇發作再打囡,打完自巳又後悔,唸
過第d方法教囡,
[img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_25.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_23.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_20.gif[/img]

大宅

係呀!現左盡量控制自己,但有時激到cc下

首頁

尾頁

跳至