親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:有無人坐過泰國航空

泰航無問題,泰國東方就咪制

男爵府

cj712644 發表於 12-9-23 00:02
暑假坐OX 去布吉, 去程DELAY一個小時, 回程香港 DELAY 7 個小時 , 半夜 4點幾先番到 ...

Me too. 0550 arrival HK. The insurance is still not yet settle. No more OX.

大宅

回覆 Ksyy1018 的帖子

我INSURANCE都係CLAIM 返 $250咋, 不過都唔恨呀, 成晚在機場捱住眼訓等上機, 幾慘呀. 清晨先返到屋企, 第一件事即刻沖涼跳上床訓教. 好在我之前拎大假預多一天咋, 如果唔係都唔知點返工呀.

以前去旅行我只注重住邊間酒店, 但試過今次OX 之後, 我要改變我的要求. 首要注意的是邊一間航空公司. . OX 一定一定一定唔會再搭.
如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

1998年坐過非常舒適

公爵府

泰航 OK,唔使擔心,又可以儲 Star Alliance 嘅里數

男爵府

回覆 cj712644 的帖子

呢世人去左泰國幾次, 唔係想串, 多數CX, KA or TG, (TG最多), 因為遲book 又想去, 得OX 有位,米局住搭佢,點知第一次 就出事,中哂佢d衰嘢! 出發前一星期 Delay 到七彩, 担心一行十大小要半夜到布吉, 諗住我地都好彩到果日正常番, 點知避到初一, 都逃不過十五, 回程時都要 Delay, 話就話好似多左半日時間, 但好似你話, 真係唔恨, 行程時間唔係自己嘅 planning, 又担心 airline 甩碌, 搞到成日要上綱同問酒店 update schedule, 無曬心情去玩。仲要delay 到半夜機返, 幾個細路响機場瞓覺,勁辛苦, 我都係一返屋企就沖涼瞓覺, 之後成個礼拜都仲要覺得好倦添。That why遲book 佢仲有位囉!

除左 Delay, 去程起飛時架飛機艙漏水, 我個女坐窗ロ位中曬, 個頭濕左,都唔知咩水, 個凍狗餐真係渣, 好心正番熱比人食,凍冰冰!總知 OX 係我最後一次!

我地一番HK就打电話比 airline claim 每位HK$250, 兩日過左數, 但保險仲未claim 到。
連保險公司一問我地坐乜 airline, 我答 OX, 佢答 : {又係佢} 你就知佢有幾掂!

大宅

10年搭過TG去BANGKOK, 真係好正.
至於D機位窄唔窄, 睇你搭咩機種. 個人認為AIR BUS好似好坐D

大宅

感同身受 !! 完全同你感覺一樣, 我去左5次泰國都係坐TG 或CX, 呢次坐 OX 都係第一次, 點知就奶野. (買六合彩又唔見我中) 我兩個仔都喊晒口話: 媽咪, 呢次係最辛苦既旅行, 仲辛苦過返大陸呀.

布吉機場又細又渣, 竟然冇 WIFI 上網架喎 , 成晚留留長係機場呆等, 都唔知點打發D 時間呀.
如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

大宅

仲有呀, OX 的坐位又窄又迫, 都幾辛苦, 另外佢既飛機餐, 真係吓死人, 冰凍面包+冰凍炸雞 (不過就似炸面粉多D, 一D都唔似雞肉), 從未食過咁難食既飛機餐.

D 服務又差, 起飛左成個多小時, 一杯水都沒有.

首頁

尾頁

跳至