親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 chickenwing2006 的帖子

唔會掛, 我book左xmas 前, kinabalu mountain view都係HKD12xx 未計稅, 咁都唔平?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+liliana+於+12-11-12+11:19+編

原帖由 liliana 於 12-11-12 發表

嘩,你 Book 到真係平啦,而家冇甘平係未呀

連 Tax $1400 度平平平

大宅

你再CHECK 下, 會唔會係你睇左TOTAL ROOM RATE (咁多晚加埋) 而唔係 AVERAGE ROOM RATE (單一晚) 呀? 衣家仲可以BOOK.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+chickenwing2006+的帖子 你再CHECK+

你再CHECK 下, 會唔會係你睇左TOTAL ROOM RATE (咁多晚加埋) 而唔係 AVERAGE ...
好呀,我又去八下先,thank u very much

水晶宮

引用:Quote:cara0335+發表於+12-11-8+16:26+想

原帖由 瑩瑩老豆 於 12-11-09 發表
star 係咪冇酒店車出去市區/夜市,出外一定要搭的士㗎?

天空之城, 快樂之地

王國會長

王國會長

PCCW2319 發表於 12-11-12 19:28
star 係咪冇酒店車出去市區/夜市,出外一定要搭的士㗎?
酒店冇車的, 出外一定要搭的士

王國會長

王國會長

liliana 發表於 12-11-12 11:19

唔會掛, 我book左xmas 前, kinabalu mountain view都係HKD12xx 未計稅, 咁都 ...
如果係21/12 或以后叫平, 如果係20/12 以前就係市價.

水晶宮

瑩瑩老豆 發表於 12-11-12 20:47
酒店冇車的, 出外一定要搭的士

如果住4日, 咪要預 RM20 X 8 (每日來回酒店一次) = RM160 X 2.53 = hk$405. 即係每日預hk$100 車費?

如果 The Magellan Sutera Resort Sabah ??? 有人話佢比較舊. 但有酒店車, RM3/程.
天空之城, 快樂之地

王國會長

王國會長

PCCW2319 發表於 12-11-12 21:15
如果住4日, 咪要預 RM20 X 8 (每日來回酒店一次) = RM160 X 2.53 = hk$405. 即係每日預hk$100 車費?

如果 The Magellan Sutera Resort Sabah ??? 有人話佢比較舊. 但有酒店車, RM3/程.

Magellan Sutera 出市區RM3/程, 來回都6/RM, 如果三個人咪又要RM18, 咁同STAR 搭的士咪差不多, 而且shuttle 限時限刻. 玩resort 又要出市區就要預埋交通費, 否則住市區會較方便.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

瑩瑩老豆 發表於 12-11-12 20:48
如果係21/12 或以后叫平, 如果係20/12 以前就係市價.
唔 g star 出左 easter 既價未呢 ?? mountain view 唔 g $ 1600 - $ 1800 可唔可以呢 ??

水晶宮

瑩瑩老豆 發表於 12-11-12 21:56
Magellan Sutera 出市區RM3/程, 來回都6/RM, 如果三個人咪又要RM18, 咁同STAR 搭的士咪差不多, 而且shuttl ...

雖然我只係2個人, 但其實都要比RM12/日 (來回). 但如果搭的, 就要RM40/日 (來回).

不過, 你都講得啱, 玩resort 就要預交通費. 如果由機場去star搭的, 大約要幾錢?

Star 裡面個水上樂園, 係咪成人都玩得架?

你有冇試過當地既SPA? 貴唔貴架?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-11-12 22:22
唔 g star 出左 easter 既價未呢 ?? mountain view 唔 g $ 1600 - $ 1800 可唔可以呢 ?? ...

其實我想問 Mountain View 好, 定Kinabalu Sea View 好d ?
天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+12-11-12+21:56+Mag

原帖由 PCCW2319 於 12-11-12 發表
雖然我只係2個人, 但其實都要比RM12/日 (來回). 但如果搭的, 就要RM40/日 (來回).

不過, 你都講得啱, 玩r ...
Airport 去 star $20 or $25

瑪瑙宮

好媽媽勳章

瑩瑩老豆 發表於 12-11-9 20:00
去沙巴唔出去食好浪費, 佢其中最吸引就係市區美食, 今次我去都係住4晚STAR, 老虎蝦, 石班...
...
瑩瑩老豆,
唔該想問一問你 ..... star book double bed 夠唔夠 2 大一中童 ( 13 yrs old ) 呢 ? 定一定要加床好 d 呢 ?? 我上次住大床 ......唔 g double bed 夠唔夠, 可以分享下嗎 ??

唔該哂你先

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+chickenwing2006+的帖子 你再CHECK+

你再CHECK 下, 會唔會係你睇左TOTAL ROOM RATE (咁多晚加埋) 而唔係 AVERAGE ...
我幫我 fd check April 2 ~ 4 2013\'

要 $2534 / night

瑪瑙宮

好媽媽勳章

liliana 發表於 12-11-12 14:36

係未我攪錯 WEB ...... 點解我搵唔到 $ 12XX 架

瑪瑙宮

好媽媽勳章

拉撒利亚香格里拉度假村

Shangri-La's Rasa Ria Resort

香格里拉丹绒亚路度假酒店

Shangri-La's Tanjung Aru Resort

2 間 2013' 8 月都無 $ 12xx 另外加 tax

王國會長

王國會長

chickenwing2006 發表於 12-11-13 01:32
瑩瑩老豆,
唔該想問一問你 ..... star book double bed 夠唔夠 2 大一中童 ( 13 yrs old ) 呢 ? 定一定要 ...
double bed 係兩張4呎床, 都應夠

王國會長

王國會長

PCCW2319 發表於 12-11-12 22:26
其實我想問 Mountain View 好, 定Kinabalu Sea View 好d ?
睇下你想唔想望海?

王國會長

王國會長

chickenwing2006 發表於 12-11-13 01:49
係未我攪錯 WEB ...... 點解我搵唔到 $ 12XX 架
$12XX 應該係淡季價錢, 同埋我早前book STAR, 發覺同當地及本地旅行社比, web 價係最貴, 你不如問下旅行社.

首頁

尾頁

跳至