嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 maggie625 的帖子

請問你係買左babybjorn既邊一隻?

禁止訪問

畀面勳章

別墅

引用:Quote:原帖由+Qchui72+於+12-12-17+發表請

原帖由 Mag223 於 12-12-20 發表
City super
city super有?請問嚮邊間會有呀?

別墅

回覆:minuteshome 的帖子

最後Bobao Carrier. 超好用

大宅

hyian0691 發表於 13-1-8 13:51
city super有?請問嚮邊間會有呀?
我係Sogo 6/F,little bare feet "小赤足"見有 i-angel, 話up to 3 months先可用.. 選購時,囡囡剛一個月大,所以我買咗Boba,揹得都真係幾舒服... 肩帶有扣可扣著媽媽肩袋,咁袋就唔會滑落啦^_^

禁止訪問

大宅

回覆:邊隻好"I-angel carrier\\\" or \\\"Boba Carrier 3G\\\" or \\\"Baby Bjorn\\\"?

我親戚話ergo baby 好用

大宅

引用:Quote:Mag223+發表於+12-12-10+04:40+我個

原帖由 minuteshome 於 13-01-08 發表
剛滿月多, 用唔到 i-angel, 用baby bjorn, 因為我都係~
I also used baby Bjorn when my daughter was small! It is v good n easy to use

禁止訪問

畀面勳章

回覆:Gorlei 的帖子

大宅

引用:Quote:Mag223+發表於+12-12-10+04:40+我個

原帖由 kufubaby 於 12-12-12 發表
baby bjorn識人用話bb重的話聚住條腰好痛, 另bb脾仔有肉的都會cool住大脾, 老人家話血行得唔好

bob ...
請問邊間bb鋪有得買i-angel?我淨係知fb有團購770,bb鋪買會平d嗎?會有現貨睇嗎?

子爵府

Crownbe 發表於 13-2-10 11:04
請問邊間bb鋪有得買i-angel?我淨係知fb有團購770,bb鋪買會平d嗎?會有現貨睇嗎?

...
我之前格過價bb鋪來講tko愛嬰坊最平($8xx), 但都唔會平得過fb團購, 但係鋪頭買俾多o個一舊水就係當信心保證

現貨有, 但我之前係一田及千色店睇及試過現貨了. 所以唔使再試直接買就得.

公爵府

回覆:邊隻好"I-angel carrier\\\" or \\\"Boba Carrier 3G\\\" or \\\"Baby Bjorn\\\"?

I bought baby Bjorn too

大宅

引用:Quote:Crownbe+發表於+13-2-10+11:04+請問

原帖由 kufubaby 於 13-02-10 發表
我之前格過價bb鋪來講tko愛嬰坊最平($8xx), 但都唔會平得過fb團購, 但係鋪頭買俾多o個一舊水就係當信心保證 ...
但fb團購話有一年保養,咁會吾會有保證呢?

子爵府

Crownbe 發表於 13-2-10 18:05
但fb團購話有一年保養,咁會吾會有保證呢?
咁我都唔知, 但我老公話fb唔係鋪頭, 佢話保一年遮但有起事上來去邊度搵人先
同埋係fb間野自己保定係小赤足保? 我真係覺得好奇怪, 小赤足專櫃SALES話無保養但呢間fb話有

大宅

BabyBjorn Miracle,好好用

伯爵府

回覆 kufubaby 的帖子

佢有門巿架

別墅

回覆:邊隻好"I-angel carrier\" or \"Boba Carrier 3G\" or \"Baby Bjorn\"

baby bjorn同 i angel都有用。 阿仔17磅,babybjorn 揹上身都ok, 不過我係用 airy mesh呢個 series.

我亦有用i angel hipseat + carrier。 也很好。 我老公話i angel 較 babybjorn舒服,不過因為我腰有事,用hipseat始終唔好。

個人認為babybjorn嘅 airy mesh 系列係好好用。不過成日無貨,而且價錢比其他babybjorn series貴少少。

而且如果長途,其實任何揹帶都會攰

大宅

我三隻都有,我真係覺得呢三隻都有佢既作用。
baby bjorn適合初生bb, 我bb兩個月後就冇再用過啦因為bb一重就好辛苦!(我仔滿2個月時係6.7kg)
boba 3g好好用好卸力,但可惜只可以前後揹,bb不可向前看風景。
i-angel要大個少少先好用,但bb可以向前看,我而家都係用i-angel多。

ergo baby同boba幾乎一樣,都好好用,就係多個側揹功能。

複式洋房

一直用緊Boba, 但揹得耐shoulder好痛,所以考慮買i angel,
但樓上幾位都話Boba好用,唔通我較得唔好? 應該將bb 貼實晒自己就唔會痛?

大宅

回覆:邊隻好"I-angel carrier\" or \"Boba Carrier 3G\" or \"Baby Bjorn\"

我都用緊i-angel, bb超鐘意,可以睇風景,唔會扭計!
我bb4個月大

首頁

尾頁

跳至