2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:咁就好啦.+你係咪真係bed+rest完就無流呀?

原帖由 wendynbb 於 13-01-04 發表
咁就好啦. 你係咪真係bed rest完就無流呀?
係丫,見完医生之後bedrest左一陣,個晩已經冇乜,琴日全日都係只有抺紙巾時有好少好少,我諗bedrest有用!

大宅

引用:我差唔多訓左成個星期都仲流緊,我昨天去左

原帖由 maggiecpy 於 13-01-04 發表
我差唔多訓左成個星期都仲流緊,我昨天去左睇中醫,開左四劑藥,佢話可能我一路都咳緊,訓又訓得唔好所以唔 ...
我流啡前一晚偷食左酸棘湯+小辣既紅油炒手依家介哂口喇>

大宅

回覆:好擔心。。。流啡中

我都係中醫+bedrest 今日開始無抺到血啦!中醫教我飲阿膠,止血作用!不過唔係人人受得阿膠!我地加油呀!

別墅

引用:啱啱番到屋企,医生話見到有組織係子宮入面

原帖由 smallnetsu 於 13-01-02 發表
啱啱番到屋企,医生話見到有組織係子宮入面,6週未有甘快照到,叫我bedrest~希望小B冇事

...
今日黃昏我都有流少少啡,就去左伊利沙百急症,E生都係話胎太細未有閃閃,個胎边位有個“洞“仔,流啡其實係流血,陀唔穩!叫我返屋企休息幾日!
好擔心!希望冇事!

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

繼續bedrest休息,加油!

大宅

引用:我都係中醫+bedrest+今日開始無抺到血啦!

原帖由 RTBaby 於 13-01-04 發表
我都係中醫+bedrest 今日開始無抺到血啦!中醫教我飲阿膠,止血作用!不過唔係人人受得阿膠!我地加油呀!

...
我d中藥都有阿膠喎!

大宅

回覆:Maggiesoy 的帖子

Me too,我飲咗2日中藥,都有阿膠,再加瞓咗2日床,暫時好咗d

別墅

mayuen20 發表於 13-1-4 21:17
今日黃昏我都有流少少啡,就去左伊利沙百急症,E生都係話胎太細未有閃閃,個胎边位有個“洞“仔,流啡其實 ...
保重呀, 休息多D, 祝你的BB平平安安~

有冇睇醫生用黃體素安胎?

大宅

大家真係要抖下,今日下午去左飲茶,行耐左D又有少少啡,你地D啡流得密唔密?我好似行得耐就同你流幾滴咁。係屋企就冇事。。。

別墅

我訓床休息!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都係中醫+bedrest+今日開始無抺到血啦!

原帖由 RTBaby 於 13-01-04 發表

...
我D中藥都有阿膠,一有左就開始食,但都有流啡流紅血。你個醫師有無講什麼人不適宜食阿膠呀?我個醫師強調阿膠無問題,係好野喎,

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+maggiecpy+於+13-01-04+發表

原帖由 smallnetsu 於 13-01-04 發表
我流啡前一晚偷食左酸棘湯+小辣既紅油炒手依家介哂口喇>
我個中醫話唔可以食spicy東西,會令胎熱,會出血,你一定要介呀!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

其實唔使擔心,我上星期都有流啡,因為我嗰日郁完一大輪,
喺屋企又換床單又拖地,之後流左少少啡,
我都冇理佢,其實呢個時候係會作小產架,
十個有九個都會經歷過,放鬆d la,而且,成日照阿b,會對佢有影響架,
試下多d休息,放鬆d,有持續流啡先再睇醫生都未遲啦!!!
bb生命力好強架,你下下都咁緊張,佢感受到架,平常心啦,我都係第一胎,但真係冇你地咁緊張,下下都咁緊張,幾時緊張到老?????

別墅

開初我都有架, 我立刻去買惠氏隻懷孕婦維他命食, 並看中醫開安胎藥加休息, 2天沒事啦.

大宅

引用:大家真係要抖下,今日下午去左飲茶,行耐左

原帖由 smallnetsu 於 13-01-04 發表
大家真係要抖下,今日下午去左飲茶,行耐左D又有少少啡,你地D啡流得密唔密?我好似行得耐就同你流幾滴咁。 ...
我原本飲左劑中藥已經好左好多,得少少啡冇血,點知琴日飲完茶,行多左幾步,返到屋企又流過啦我依家真係唔敢再落床,除左食同痾之外都訓係床,確實係好少少。

大宅

引用:Quote:原帖由+smallnetsu+於+13-01-04+發表

原帖由 littletwinkle 於 13-01-05 發表
我個中醫話唔可以食spicy東西,會令胎熱,會出血,你一定要介呀!
我中醫都係咁講,胎熱會唔穩,本身我都係辣人,有左之後都真係戒得幾清!

大宅

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

尋晚凌晨因為流血絲入左急症室

大宅

現在出院未呀? 要不要bed rest?

大宅

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆:wendynbb 的帖子

醫生俾左7日假,星期三覆診,而家仲有流少少血

複式洋房

係唔係有血水就要睇醫生? 我今日去2次小便都有血水, 但我無其他事喎... 之前都有流少少啡.. 不過D人話係正常, 之後會無, 但點知依家流血啦...

首頁

尾頁

跳至