自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

引用:自由行有老有嫩,自己包車,北京5天,好玩

原帖由 YongXin 於 13-04-05 發表
自由行有老有嫩,自己包車,北京5天,好玩到不得了。
我想問包車係點架?係邊度book?大約幾錢?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 yuyueng 的帖子

試過有次去韓國~~都成十年前..係咁要迫你自費嘢食...或者叫你買人參..真係好反感..嗰次因為同老人家去..焗跟團..之後都係自由行算~!
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

大宅

我早幾年跟"x晨"去北京, 我覺得幾好喎...我亞爸都係話聽d朋友講"x晨"d團住同安排都好d先跟, 起碼d行程冇咁離譜, 同埋唔多自費, 逗留時間都叫合理先

珍珠宮

復活節我跟美食之旅去中山東莞3日....好ok噃...
酒店係5星既..而且個領隊話就算落大雨...行程上定左既景點一家要去足...
就算我地想唔去早d返酒店都話唔好.
食都餐餐食得好飽噃..原本我地係10人一枱..後來安排左12人佢地主動加送...
所以之後都會繼續參加..而且我地兩個人仲額外比多100蚊港幣tips...

貓咪mama  我都跟過美食之旅   發表於 13-4-5 16:56
AK+BB    發表於 13-4-5 15:45
小妮子  我都跟過美食之旅去廣州,住星湖,真係唔錯...  發表於 13-4-5 15:24

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

回覆:跟安安旅遊北京五天團返黎…70歲前我吾會再跟團

珍珠宮

報名時有講要自費架 我早兩年去北京 報名時有講明 需系唔一定要俾 車系預左 你個團費系因為復活節至貴 其實同平時個D 團一樣 所以唔系豪華團都系購物團

yuyueng  我家陣知啦!交左學費!希望幫大家交埋!  發表於 13-4-5 22:30

大宅

我自己就一定唔會join圑去旅行,係絕對唔會,我真係好憎跟圑!我鍾意自己訂機票酒店,安排行程時已經好似去左一次咁,亦會特別期待,整個過程都十分滿足〜〜

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 培根 的帖子

熟人介紹當地外資公司司機,唔平,一day800人仔,聽落巧貴,但係如果一家大小又老(我爸70+歲行得巧慢的)又嫩,北京你自己打的出入巧難巧嘛煩;我地個司機做埋導遊,坐Audi,帶埋我地去玩去吃, 長城,故宮,頤和園,天壇,798,奧運公園,西單。。。去足。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

所以我冇跟團7-8年啦, 全部自由行

yuyueng  醒!  發表於 13-4-5 22:32

翡翠宮

安安即係永永呀~~~
唔好意思, 太耐無JOIN 團怕我GET 錯O左
無諗過咁大個品牌都攪成咁~~~

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我兩早年跟X泰去韓國都係超多自費節目,仲係臨時加既,成團人都參加,搞到我地冇得say no....

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

回覆:yuyueng 的帖子

自費項目呢part安排就差d,其餘既真係跟得團就預咗一定係咁,尤其是旺季塞車就一定係犧牲觀光時間!所以我都唔鍾意跟團,有時幾天費時自己先跟,唯有儘量揀d無咁多帶你購物既行程,而家都多咗d純玩團比你揀!

伯爵府

真係好揾笨喎

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

復活節四天,我都跟安安去北京玩4天,團費都係$4299, 我的情況與你差不多,每天6點morning call,7時15分出發,長城、故宮、頤和圓只是走馬看花。我地果差不多每個購物點都有人買野,除了絲綢。我地個團無人買絲綢,導遊塊面黑個墨汁。而自費活動,收我地每位RMB260 (亦都是不好看的功夫表演、夜遊長安大街、人力車),個領隊完全失職,竟然留低團友係景點,就開車走人。如果唔係同阿媽去,我一定會自遊行,以後我都唔跟團

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:復活節5天假期2大1小帶阿仔8歲去北京旅遊,

原帖由 yuyueng 於 13-04-05 發表
復活節5天假期2大1小帶阿仔8歲去北京旅遊,上網見安安旅遊行程吾錯,5天團費4,299另加稅/附加費和領隊費2大 ...

simple is the best~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

yuyueng 發表於 13-4-5 14:39
復活節5天假期2大1小帶阿仔8歲去北京旅遊,上網見安安旅遊行程吾錯,5天團費4,299另加稅/附加費和領隊費2大 ...

好似d大陸豬仔團黎香港既情況一樣

首頁
12345...10

尾頁

跳至