在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:未搵到工嘅継續加油,+唔好灰心,+希望在人間

原帖由 forty+ 於 13-04-17 發表
未搵到工嘅継續加油, 唔好灰心, 希望在人間 !

我自己做緊份兼職是自己工, 大家有時間唔想浪費可以pm我了解 ...
我有興趣,可否pm

一切都是最好的安排

子爵府

減齡達人勳章

其實你地找近咩工呀? 會唔expect salary 過高?

複式洋房

引用:2月頭返左而家呢份,褔利唔多好,返alt+sat

原帖由 lingan 於 13-04-17 發表
2月頭返左而家呢份,褔利唔多好,返alt sat,但地點好準時放又暫時無乜壓力。
想在4月尾前努力再搵下有冇好 ...
點樣福利唔好?

水晶宮

回覆:揾工....好灰呀!

我都騎牛搵工中,唉

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+lingan+於+13-04-17+發表2月

原帖由 Syinfong 於 13-04-23 發表
點樣福利唔好?
我要求嘅福利好簡單,我要有medical, 假期少d都ok, 但見工時話會有,咁我一返工即刻整左幾間做比較,比埋佢,又提過幾時會考慮買,但都未有行動,我試用期都就快過啦,所以好失望。

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實你地找近咩工呀?+會唔expect+salary+過

原帖由 busimami 於 13-04-22 發表
其實你地找近咩工呀? 會唔expect salary 過高?
我的expect salary 真係要高d, 原因係我一直underpay, 而家只係想追返上去,但都係市價黎。而且而家通漲太高,根本就唔夠使。所以努力中。

大宅

我都係搵緊. 公司氣氛吾多好. 為有一路做, 一路搵工.

別墅

我都搵工搵到灰灰哋。
但都要有信心同希望,唔係嘅話會唔開心同悲觀。
上星期打電話問請唔請人,對方話請晒,但都叫我留底電話,話一有空缺就打俾我,
幾開心啊嗰時。但到宜家都無打嚟。近排好難搵到心水,
我要求低,但求有份工,地點近。。。

子爵府

減齡達人勳章

我個friend間公司請緊admin. clerk, 要中英良好, 懂電腦, 間中要出街買pantry野, 我聽佢講份工無咩難度, 還可準時收工. 不過佢強調個職位要有責任心. 5天工作, 佢話登左adv.係jobsdb.

大宅

睛靈勳章

我都好想轉啦, SENT 左好多出事都係無事聲. 我真係好怕搵工架, 只不過越來越憎此公司啦. 點算, 心理不平行了.

複式洋房

我都想轉工, 決定今日比大信封boss, 希望順順利利~
大家一齊加油!!!!

大宅

其實依家HK既市道真係好差,我自己去年都interview過d下屬,了解過同行市價啦!

今年輪到自己要被人interview,起初都雄心萬象,set高左1-2K咋!到幾個月後既呢刻,我set低過以前份工1-2K,仲要比人壓價,好唔合理。試問下自己接唔接受?就算呢刻接受到,都好難捱落去啦!外邊乜都加,我既人工倒減,乜野理由?

所以奉勸各JM今年轉工前要三思呀!

複式洋房

加油呀! 不要放棄

男爵府

我都努力中,見完都係冇回音,繼續等待機會,繼續忍耐

首頁

尾頁

跳至