單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

lwylwy235 發表於 13-8-7 15:02
2009年我因計劃同我男友結婚, 然後就有左BB, 之後臨結婚前發現佢有第三者, 佢地仲一齊左年幾...當時知道左 ...
其實我都認為不該, 對方都好過份, 請恕我如此直言, 堅強點吧, 不要再讓這個人傷害自己心靈啦, 他令你有左都不理你, 別為他諗 (著想) 讓他見你女兒吧!!

1) 是他對你有計劃及有言在先,
之後令你有左, 就同別人結婚已不對

2) 他婚後仲要請你跟他倆食飯, 實在過份, 論情理, 他不理會你地,
你又何需顧及到你女兒是他呢??

3) 你女兒最無辜, 有個咁的父親. 我也為你感難過, anyway 為著女兒, 你要活得比他更精彩啊!!{:1_1:}

支持你, 努力!! 加油!! :loveliness:

這是我個人意見, 無心無意令你難過, 如有得罪, 敬盼見諒 !!

唉!! 終於痛苦地過左漫長的暑假啦 , 今早仔女們都精神奕奕地準備返學 , 我大女昨晚仲緊張到比平時迟了兩個鐘才能入睡 !!  

子爵府

回覆:我太善良....

賤男,唔比個女佢見咪唔比囉,佢有盡過爸爸責任咩!使咩為佢諗咁多!鵝頸橋見啦

YoYoHsu  啱丫,打你個死人頭,打打打  發表於 14-3-1 16:20

複式洋房

當佢再穩的時候,試下問個女要唔要見先,前提同個女講左先,話爸爸其實自己有一個家庭,不如我地以後唔好打擾佢地之類話,睇個女地諗先,如果真係點都吵要見先比見啦

大宅

呢幾日真係好灰...........
琴日我就帶左個囡俾佢見, 係MEGA BOX, 我2:30 打俾佢, 佢話黎緊, 我講左4:30 左右就唔得閒要走, 佢後尾4:30 先黎到, 我話我唔得閒要走先, 之後佢就發爛渣, 話見個囡一陣就話要走, 之後我問個囡肯唔肯跟佢玩, 晏少少去接番佢, 我囡唔肯就喊, 之後我就話阿囡唔肯要帶佢走, 之後佢就捉住我,想打我,,,,,,,
後尾我見有部的士就沖左上去搭的走左。
唉! 真係諗起之前發生GE 事, 個人即刻好灰........灰到想死......

子爵府

畀面勳章

引用:呢幾日真係好灰...........琴日我就帶左個

原帖由 lwylwy235 於 13-08-19 發表
呢幾日真係好灰...........
琴日我就帶左個囡俾佢見, 係MEGA BOX, 我2:30 打俾佢, 佢話黎緊, 我講左4:30 ...
所以話始終個男人你係用心愛過,冇可能一點感覺都沒有。

你要為自己想多些,別這麼愛奉獻 ,但求自己快樂要緊。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

好明顯呢個賤佬想用你個囡攞著數啦!佢老婆都係夾埋做戲囉!醒小小啦你!仲開口埋口個囡佢有份!佢只係付出左粒精子咋!你唔好比個囡同佢熟添呀,有排你煩!就當呢個賤人死左啦!唔好再同佢來往!除非你嫌佢傷你唔夠啦!(鄧你唔抵先咁激動

男爵府

佢當初咁對你同個女,你仲可以比佢見??如果佢一路都有比錢就話啫,你試下叫佢比錢養個女,佢肯定唔會比

大宅

因住人妻在你女兒面前說你壞話

傷害小心靈

小心

小心

大宅

樓主你真係爭唔落。如果我係你朋友一定鬧醒你。個男人咩都無做過以為自己付出粒精子就等人叫爸爸?你仲要傻更更出去俾佢見,仲俾機會佢又傷你一次。如果係我,我由此至終都唔會俾佢見,我亦會同個女講爸爸離開咗我地過新生活。佢唔會再返黎架啦。就算喺街見到都扮見唔到。可能你覺得我咁做好似太絕。因為'個女始終佢有份'。但sorry喺我眼中即使係未離婚只要無盡到任何父母親嘅責任,個個人都唔配被稱呼做爸爸媽媽。生個小朋友係要養育唔係咇出黎就算數。我鄧你唔抵。你咁做連個女都害埋。只會令佢覺得關係更複雜。大個會有陰影的!唔好再俾人蝦啦!!振作!!

男爵府

其實佢老婆至驚, 否則也不會出聲.

樓主, 文明做法用來對的識尊重自己的人.
何必要孩子見一個不知所謂的人?

/

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

幾多亞媽唔想再見,係重可以同埋佢老婆一齊出街..真係西利..
比著我已經有自己既生活,又無法令話要比佢地見....真係彩佢都有味

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

你先係真正勝利者!好叻!

大宅

好多謝各位意見呀...
我就係因為自己呢種咁軟弱性格先攪到今時今日咁.....
個仆街一直呃我, 舊年佢同佢老婆結婚, 又同我講話假結婚, 後尾佢老婆俾左證明我睇先知佢一直又想要二個女人, 想呃住我...
不過我對呢個人付出一切, 但佢一直呃我....前二年知道左呢單野, 攪到有抑鬱, 人唔似人, 鬼唔似鬼......我以為帶個囡俾佢見, 等佢感受下父愛, 點知, 原來, 會傷害左小朋友心靈......我唔會再咁善良對佢架LA

珍珠宮

引用:2009年我因計劃同我男友結婚,+然後就有左BB

原帖由 lwylwy235 於 13-08-07 發表
2009年我因計劃同我男友結婚, 然後就有左BB, 之後臨結婚前發現佢有第三者, 佢地仲一齊左年幾...當時知道左 ...
我做吾到咁樣一個電話打黎要見個女仲要同佢老婆一齊見個男人有冇理你感受

大宅

回覆:lwylwy235 的帖子

你真係唔好再咁啦。我都心痛你小朋友。佢咁細個唔應該承受哩啲嘢。我讀過一啲兒童心理學,你再咁落去小朋友真係會受好大影響架。你快啲理清楚個關係。唔好再俾佢見咁唔正常嘅爸爸。你一個人好好湊大佢。對自己好啲,以後搵個好男人!加油!

大宅

好多謝你地的留言...
我諗通左好多架LA....
以後, 唔會對呢個衰人咁仁慈架LA....

大宅

樓主,

你可以同囡囡講, 爸爸有佢自己的生活和屋企, 唔會再返黎.. 媽媽一直都會同囡囡一齊

唔好再俾佢見個囡, 真係無必要, 只會影響到你同個囡

我明白你係為左個囡好, 但記住, 個囡由始至終都無一個爸爸係佢生活入面, 可能長大左會有所欠缺, 但呢個賤人走左入你地生活, 對囡囡影響仲大....

複式洋房

你話你覺得個女都有佢份..
所以比佢見
但又有冇諗過..
小朋友個心點睇哩件事.
佢會唔明白.. 點解爸爸拖住果個女人.. 唔係媽媽而係第二個...
佢又會點睇哩件事..
比佢見返老豆.. 對小朋友又真係好咩?

大宅

樓主,咪以為小朋友細細個唔識諗,而家啲細路人腦精鬼腦靈挑通哂眉頭眼眉架喇,你再咁落去,小心阿女第日學校要佢畫全家福時佢畫出四個人嚟你就真係悔不當初嘞。

你唔係太善良,係太軟弱啫,俾佢傷害完仲不斷撐開個傷口遞俾佢灑鹽,你其實要痛定思痛面對係時候放手嘅事實,個男人唔係你架喇,做咩仲要講到人老婆唔啱(睇幾時個人妻出文話C6個ex利用個女纏住哂),你嘅態度絕對影響劇情嘅發展架!問心丫,有責任養女點會二千蚊都俾唔出點會要你地等兩粒鐘先出現。請你咪再呃自己啦!真係愛囡囡就積極計劃將來吧㕸!

祝你早日堅強!
囡囡有番個開心嘅媽咪!

(我把口臭啲,但做人都要將心比心嘅。。)

大宅

你地講得好啱!!!
如果我再俾佢見個囡, 佢實以為仲有機可X,
佢其實一直想娶果個女人, 而又想擁有我同個囡,
不停講大話呃我地。 佢同佢父母講話想要二個女人,
但後尾就叫佢揀左一個囉。
總之, 我以後唔會再理佢....

首頁

尾頁

跳至