自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

陪月勳章

回覆:投訴再投訴。。。公司唔俾人傾計

!我係位努力工作,如有同事企係其他同事位傾閒計!其實真係幾煩!

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我覺得..我明白公司立場..
因為怕你掛住CHAT唔做野...咁你返工時間佢地都比錢你既..
因為我個時真係有好多同事, 去埋人地個位不停chat..成個幾2個hr...
算啦..返工係咁..

侯爵府

引用:15-20分鐘,老細請你返嚟係做野吖!

原帖由 百厭豬 於 13-08-21 發表
15-20分鐘,老細請你返嚟係做野吖!
我都明白。唔通一日九個鐘,全部用晒黎做野。我唔係日日傾架。其餘時間都係做野

珍珠宮

點解啲人會覺得返工玩電話、傾閒計、上私人網、做私事係好應該呢?雖然我都會做,但如有人投訴我或者覺得我騷擾到佢,我會立即停止或收歛,始終公司係出錢請我工作,唔係請我玩樂。要relax,要玩樂,咪等放工先囉!

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

FunWong 發表於 13-8-21 18:49
文換湊b心得
咁答案已經出咗嚟啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mouth:

公爵府

私人野上班前,午膳同放工先交流啦,你同對方傾,你都阻到對方做野

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

我一定唔會做呢d公司~

侯爵府

引用:Quote:原帖由+FunWong+於+13-08-21+發表好

原帖由 felicesmile 於 13-08-21 發表
有 d 公司係好唔鍾意員工咁喎,你轉工把啦! 好過長時間唔開心。
我唔會轉工。
咁我咪唔傾羅。只係做野mouth:

ansonisme  你唔想轉工,但公司要炒人,你最危,你底花晒啦.  發表於 13-8-21 22:22

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果你係管理層,

見到有同事響辦公時間傾湊B野,

而其他人就做緊野,

你會選擇唔出聲????

如果唔出聲,其他人一樣有其他話題,

每人間唔中傾一陣,你會點???

繼續唔出聲???

珍珠宮

引用:Quote:FunWong+發表於+13-8-21+18:49+文換

原帖由 carmen111 於 13-08-21 發表
咁答案已經出咗嚟啦
一般講BB一定係興高采烈,自己以為好細聲,但旁人真係覺得好吵耳……基本上5分鐘,我會示意佢哋好散水啦!

子爵府

返工時間唔做私人野係咪咁難

翡翠宮

JoanC 發表於 13-8-21 18:57
一般講BB一定係興高采烈,自己以為好細聲,但旁人真係覺得好吵耳……基本上5分鐘,我會示意佢哋好散水啦!
...
我以前返工連電話都唔比帶

侯爵府

引用:Quote:FunWong+發表於+13-8-21+18:36+其實

原帖由 牛精仔 於 13-08-21 發表
見到呢句, 無言

寧比人知就莫比人見, 咁揚, 唔DAP你, DAP邊個
下次在廁所傾。不過我會改。唔想又俾人插

珍珠宮

如果你工人姐姐每日傾電話15 mins, 一日幾次,又玩WhatsApp, 你接受嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+silly_shan+於+13-08-21+發表

原帖由 FunWong 於 13-08-21 發表
都係兩個人傾計。又唔係大公司。
不如去揾D工可以任上綱又 free

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

都無計

公爵府

樓主仲可能做野時偷上bk

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

翡翠宮

Ashley_ash 發表於 13-8-21 18:48
Interesting post
how interesting

大宅

其實去廁所傾都係唔岩,你究竟明唔明白
真係自己有問題,就唔好怨人投訴你啦

返工係做野,唔係請你返來傾計玩whatsapp嫁

首頁
12345...8

尾頁

跳至