懷孕前後

跳至

首頁
12345...37

尾頁

子爵府

畀面勳章

kevinpak117 發表於 13-10-27 09:29
過左一晚,身體狀況及心理上都好左好多了。

今早姑娘拍我起身食早餐,食前去廁所,見到仲有流血,未止得哂 ...

take care! 係會唔捨得, 但命裡有時終須有, 最緊要養好身體, BB好快返來, 我上次在威記醫生失誤20日吸宮2次, 傷身到不得了, 我都打定輸數好難有, 事隔幾年現在仲高齡陀緊細B已經13週, 希望你快o的復原, 快o的聽到你好消息!

子爵府

畀面勳章

kevinpak117 發表於 13-10-27 09:29
過左一晚,身體狀況及心理上都好左好多了。

今早姑娘拍我起身食早餐,食前去廁所,見到仲有流血,未止得哂 ...

take care! 係會唔捨得, 但命裡有時終須有, 最緊要養好身體, BB好快返來, 我上次在威記醫生失誤20日吸宮2次, 傷身到不得了, 我都打定輸數好難有, 事隔幾年現在仲高齡陀緊細B已經13週, 希望你快o的復原, 快o的聽到你好消息!

大宅

引用:我月頭都係,揀咗食藥,感覺無咁傷,我食藥

原帖由 AGCCM 於 13-10-27 發表
我月頭都係,揀咗食藥,感覺無咁傷,我食藥當晚已經排咗組織,前日覆診都確定清晒,剛坐完月,食緊中藥調理 ...
請問你食藥排出來,痛唔痛?

大宅

回覆:小產

Take care ..... 我都剛剛 ....... 好唔捨得

別墅

我上個月食薬排,自己lee埋喊左成個禮拜,後尾喺老公面前喊獲金嘅先無咁傷心.
其實上次係意外有架,自己同c6都諗住唔生,乜野準備都冇但一次就bingo
可惜只維持左9weeks小B就冇心跳.
經過商量後我地而家決定生,好比心機調理身體,希望bb返黎我地身邊
大家努力,希望齊齊有好消息
Take care!

別墅

我依家喺屋企食左藥等排出,雖然身理上唔係好痛,但心裡既痛就。。。好痛!但我知道小b一定有佢自己既原因先會離開我地!我地要一齊加油,快快養好身子,等小b再次回來!

別墅

我喺醫院留左3日兩夜,以為自己情緒已好過來。

誰不知,當踏出醫院一刻,難受的感覺不斷湧出,我咩人都唔想見乜都唔想講。

沉晚只係不停咁發夢,但全部都係惡夢,什至係多次由夢中大叫出黎醒左,再瞓,再發夢,再叫醒,全晚都係咁過。

今早瞓喺床,老公起身去返工,我自己又流眼淚,望住個電視自己流眼淚,雖然曾同自己講要振作,但我發覺我做不到,我好難過,真的好難過。我到底要多久才可好起來?

大宅

我上星期入院食藥, 當晚出院番屋企, 小b已經出左黎, 望住小b, 我講左句小b好慘. 其實而家心情上已經冇乜事, 不過係諗起令屋企人失望就唔開心. 仲有我老公唔係成日係香港, 所以呢似中獎真係喜出望外, 不過算啦, 唯有再接再厲, 養好身體等小b再來. 而家我有睇中醫, 食下藥希望排清, 星期三再照如果清晒就唔洗做手術. 大家都要努力!

別墅

我喺瑪嘉烈做吸宮,醫生話就好似用個吸塵機咁吸啲組織出黎,吸完再用個掃掃一次個子宮make sure啲組織出哂黎,幫我做嗰個醫生好好,佢見我喺手術室喊得好犀利,問「你係咪好驚呀?唔駛驚,唔痛架!」我話「我唔驚,我係心痛!」佢再講「傻既,唔係你錯,係bb唔想媽咪辛苦,佢知自己唔健康所以走先一步!做完手術養好身體再黎過,bb就會返黎架啦!」跟住佢就開始麻醉我,我記得我係一路流眼淚一路被麻醉。
我覺得醫生手勢應該幾好,so far無乜痛,流血亦唔多!今日都係得少少血。

我諗真係好睇彩數,我撞正個好醫生,咁撞正手術室吉左出黎,所以唔駛點等就完左件事,但做完嗰下摸摸個肚,知道她走了,的確係心碎。

大宅

唔好諗咁多喇,雖然好難,我好明白,我過左三個月,到而家都係唔想面對朋友怕有人提起無左bb既事。但日子總要過,情緒好左好多。你都要加油。
另外,要好好坐月呀!我戈時自己請假坐足一個月

複式洋房

回覆:kevinpak117 的帖子

我明白心酸一定有,但身體要緊!你一定頂得住既,時間好快過!調理好身體小B好快翻黎咖!小B系天上都吾想日日見到媽咪喊咖!

男爵府

回覆:kevinpak117 的帖子

我試過刮宮,刮完子宮壁平滑d,醫生話易bingo d. 刮完休息3個月開工,開工後第三個月就bingo,bb出左世2個月大

別墅

引用:我明白心酸一定有,但身體要緊!你一定頂得

原帖由 virgingin 於 13-10-28 發表
我明白心酸一定有,但身體要緊!你一定頂得住既,時間好快過!調理好身體小B好快翻黎咖!小B系天上都吾想日 ...
多謝您。
其實沉日喺醫院瞓醒,因我張床喺窗邊,我望出窗,見到天氣好好,又有雀仔叫,自己就諗「你心情再爛,出面世界都唔會為你悲哀,啲雀仔一樣會朝朝叫,個太陽一樣會定時定候出黎」,跟住就心情好左啲啦。

只係估唔到我一踏出醫院又開始心情變得好差,可能好唔想面對外邊既人啦,都唔知點交待。。。

別墅

引用:我試過刮宮,刮完子宮壁平滑d,醫生話易bing

原帖由 bubu7123 於 13-10-28 發表
我試過刮宮,刮完子宮壁平滑d,醫生話易bingo d. 刮完休息3個月開工,開工後第三個月就bingo,bb出左世2個月 ...
其實呢幾日我真係睇到好多case係小產完好快就bingo!我都好希望自己會係其中一個。下星期我會再去睇私家,make sure啲組織已排走咁就開始睇中醫,調理好身體就努力了!

希望我的小天使會快啲再次降臨,媽媽真係真係好念您、愛您,知道嗎?

大宅

係, 我都睇緊中醫, 呢幾日睇BK post 睇到眼花! 我地都要做下次bingo 果個!

別墅

引用:係,+我都睇緊中醫,+呢幾日睇BK+post+睇到眼

原帖由 funnyfanfan 於 13-10-28 發表
係, 我都睇緊中醫, 呢幾日睇BK post 睇到眼花! 我地都要做下次bingo 果個!
好,一齊努力,一齊再做媽媽,我不要再做兩個月既媽咪,我期待我的心肝健健康康降臨。

我不能想像如果有第二次災難再次降臨既話我會點。。。

別墅

我塞左兩次都清唔哂要吸宫,唔太建議塞藥因為將心痛的時期延長

別墅

引用:我塞左兩次都清唔哂要吸宫,唔太建議塞藥因

原帖由 sghost 於 13-10-28 發表
我塞左兩次都清唔哂要吸宫,唔太建議塞藥因為將心痛的時期延長
我就係有朋友試過咁,佢痛左十幾個鐘都唔成功,最後都係吸宮先得,所以我唔敢塞藥。

別墅

加油……我好明白,好好坐月,等心情平伏再面對其他人,唔好勉強

別墅

引用:加油……我好明白,好好坐月,等心情平伏再

原帖由 ivy9241 於 13-10-28 發表
加油……我好明白,好好坐月,等心情平伏再面對其他人,唔好勉強
沉日我細妹特登請假黎左我屋企陪我,我好感動。
其實我只要有人喺身邊我心情就會平伏,所以我係好害怕自己一個人,但總唔能夠下下都煩到別人,有時都會諗早啲返工仲好,唔駛比咁多機會自己諗咁多野。但依家既身體根本無可能返工,耐不耐子宮都會痛,起身坐底及行路都要慢慢。
奶奶聽日放假,我諗佢會上黎我度睇住我。希望我快啲可以喺陰影走出黎。

首頁
12345...37

尾頁

跳至