自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

cc4321 發表於 13-11-27 16:45
拜四角唔係咩人都拜得,普通人拜係無作用,要有修法D師傅先有用,而且唔係四角係五角,包括屋中間都要拜 :badfe ...
唔係叫5角, 係5位, 唔一定要C父既, 只要係成心, 唔係求其做下就算都可以

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

LamLamMummy 發表於 13-11-27 17:27
你可唔可以教下我呀?
去紙扎舖執所有野, 仲有芽菜豆腐肥豬肉5份, 放好晒位就由間間屋最東北果個角開始, 如果個角正東就果到先, 順時針拜, 最後到中間觀音, 之後化寶, 等全屋既香燒完就可以清潔.
拜時每個位都講下, 你地係咩姓氏咩宅依家買左呢到, 呢到係你地架啦, 請所有神鬼離開呢到, 千奇唔好叫佢保祐你乜乜乜呀!!!!!

LamLamMummy  THX  發表於 13-11-28 00:21

珍珠宮

回覆:拜四角

入伙前,吉屋拜

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rubyplk 發表於 13-11-27 19:42
去紙扎舖執所有野, 仲有芽菜豆腐肥豬肉5份, 放好晒位就由間間屋最東北果個角開始, 如果個角正東就果到先, ...
拜完d用品全部都唔要,我會用舊掃把,舊垃圾產掃地,係由屋入面掃到門口位~你係唔係?

珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

別墅

回覆:Justforyouss 的帖子

拜四角應該是裝修前,去衣紙鋪買就可,簡單的生果就可以,唔一定會用肥豬肉,芽菜

水晶宮

vkk 發表於 13-11-27 19:51
拜完d用品全部都唔要,我會用舊掃把,舊垃圾產掃地,係由屋入面掃到門口位~你係唔係? ...
果D野我99拎番走, 我唔理佢
係掃埋一齊到問口, 之後掉出走.

禁止訪問

水晶宮

尼古丁 發表於 13-11-27 22:27
咁係邊到燒衣, 有d話屋入面有d話後樓梯
睇屋苑, 我呢到唔比, 出門時講聲唔好意思, 要去樓下.

禁止訪問

水晶宮

尼古丁 發表於 13-11-27 23:00
咁如果樓梯同屋入面都可以呢 ?最好選擇係邊到燒
其實講聲真係唔可以, 係無所謂既.

禁止訪問

公爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我裝修前拜.

首頁

尾頁

跳至