婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:你62都好過份下wor,+返女家啦!

原帖由 lovelyyy 於 14-04-22 發表
你62都好過份下wor,
返女家啦!
係好過份!佢根本就想個仔頭家散,我講錯一句,你私低下叫個仔搬,唔鍾意我一回事,我都已經話你介意我同你講對唔住,你要講到“當無左個仔,你搬啦!”真係小事化大,平時我都處處遷就,我有無必要係滿月反到屋企,依家先黎侮辱你、唔尊重你呀!
已反左外家,阿媽都話屋企有地方,你鍾意住幾耐都得,你62為左咁少事要攪成咁,遲d買到樓先搬啦!

伯爵府

其實好簡單:
你62想同你鬥氣, 以為"今日讓左你公婆, 他日自己會無好日子過咁款"~
係呢刻, 最重要係你同老公+99忍得,
一齊唔理62, 等佢自己玩孤獨, 咁自然就會有出口.
你仲要時不時同99分享BB, 多D見, 飲茶去街添~

水晶宮

Nancy00111 發表於 14-4-22 19:58
62係份人太執著,做任何事都系自己啱,其實大家都覺得好小事,佢仲要話“我當無左個仔,你搬啦!”老公最介 ...

水晶宮

好多人結左婚都會搬出去架啦,

咁點算無左個仔?

你咁諗係完全無必要.

只要你以後多點同99聯絡,

放假就一齊飲下茶,約下99去街,一樣可以孝順佢.

伯爵府

你老爺都幾無聊架窩
我覺得唔單系距識唔識抱

樓主話,距把bb系度“UN”,然後話爽呀,等你爸爸媽媽今晚無得訓
好明顯系打算UN bb UN到要抱住訓或者UN住訓啦
甘系心地唔好羅。。。。

呢d心態既人根本唔值得尊重

大宅

引用:其實好簡單:你62想同你鬥氣,+以為"今日讓左

原帖由 M.A.C 於 14-04-23 發表
其實好簡單:
你62想同你鬥氣, 以為"今日讓左你公婆, 他日自己會無好日子過咁款"~
係呢刻, 最重要係你同老公 ...
琴日我到左外家都打俾99話我地到左,叫佢唔好唔開心,放假過黎探阿b,夜晚去搵麻將打輕鬆下,佢話得今晚會去打牌,老公為左陪我過外家,反工又同人掉假,夜晚有波又唔踢,我都叫老公去踢波輕鬆下!心諗咪由得個62做孤獨精囉!何必要個個都唔開心,發洩下反而好d,上黎bk呻完,我心情都好d,眼淚都流少d!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:前兩日阿b滿月,我應承左99滿月後湊阿b反男

原帖由 Nancy00111 於 14-04-21 發表
前兩日阿b滿月,我應承左99滿月後湊阿b反男家住一個月,之後先俾自己阿媽湊,當初諗住最多自己辛苦d,無左 ...
返媽媽度。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

引用:你老爺都幾無聊架窩我覺得唔單系距識唔識抱

原帖由 大豬既老婆 於 14-04-23 發表
你老爺都幾無聊架窩
我覺得唔單系距識唔識抱
你講得啱,我就系覺得佢心地唔好,d説話好“銀”耳,加上睇到果下佢對阿b d動作,我先之講“你再係咁我唔俾你抱”,依家我已經講左對唔住,佢聽唔入耳,我無計,係酒樓老公開奶,又話應該拎枝熱奶出街,又呢樣果樣,準備唔好,仲要係我父母面前話“要教個仔做老豆”,講笑唔系咁講囉!連我父母都問我佢係人面前咁話自己個仔都得嘅,連自己個仔都要抽水,我真係覺得佢先系唔識做人老豆呀!

伯爵府

回覆 Nancy00111 的帖子

係架, 唔好為左一個咁唔識尊重人的62而要成家人都跟著唔開心~
你係男家有C6和99一齊錫BB巳經好夠, 唔好再理不切實際的人~

伯爵府

Nancy00111 發表於 14-4-23 13:09
你講得啱,我就系覺得佢心地唔好,d説話好“銀”耳,加上睇到果下佢對阿b d動作,我先之講“你再係咁我唔俾 ...

你62真係痴痴地, 連自己個仔都唔識俾面, 仲點做人爸爸呀?

仲係1920年代咩????
你老爺仲以為自己係一家之主, 家中最大, 連個仔結左婚都唔應該被尊重?

水晶宮

Nancy00111 發表於 14-4-22 19:58
62係份人太執著,做任何事都系自己啱,其實大家都覺得好小事,佢仲要話“我當無左個仔,你搬啦!”老公最介 ...
第一次聽到真係好唔舒服~~再搞多幾次你老公都心淡想走~~

大宅

引用:Quote:Nancy00111+發表於+14-4-22+19:58+62

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-23 發表
第一次聽到真係好唔舒服~~再搞多幾次你老公都心淡想走~~
如果唔系因為99仲系屋企,我老公應該會同我一齊走,琴日老公臨系外家走之前,99打黎話“爸爸問你今晚反唔反黎訓”,老公同我講唔知自己有無聽錯,系阿媽問定爸爸問?定99老作扮系62問?
心諗99老作都有d機,無啦啦問黎有咩意思姐,反唔反去頭家都散左啦!唔系自己一句算就可以當無事發生

大宅

引用:Quote:Nancy00111+發表於+14-4-23+13:09+你

原帖由 M.A.C 於 14-04-23 發表
你62真係痴痴地, 連自己個仔都唔識俾面, 仲點做人爸爸呀?

仲係1920年代咩????
日日食飯飲一杯酒,又唔知自己飲完講野聲大無準,成日踩低人地抬高自己,連自己個仔都踩,顯示自己有幾叻,之前仲叫99嗌我俾個孫佢湊,我心諗你教到我個女好似你咁就死啦!
我要侮辱你、唔尊重你,對左成三年我都無呀!唔會專登揀果日咁對你囉!
呢件事可能遲早會發生,整定捱唔過星期二,我安慰老公都話依家阿b咁細個,無記憶咪仲好,阿b大左先發生有童年陰影tim

水晶宮

Nancy00111 發表於 14-4-23 16:04
如果唔系因為99仲系屋企,我老公應該會同我一齊走,琴日老公臨系外家走之前,99打黎話“爸爸問你今晚反唔反 ...
如果佢都咁就返去啦~~大家一家人都唔好話邊個嬲邊個~~

大宅

回覆:我懷疑自己有產後抑鬱

走la,仲諗?

大宅

引用:走la,仲諗? +

原帖由 Mimi_mummy 於 14-04-25 發表
走la,仲諗?
我同個女已經走左,C6驚阿媽崩潰,係屋企

大宅

引用:Quote:Nancy00111+發表於+14-4-23+16:04+如

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-24 發表
我明呢個道理,但佢叫得出要個仔搬,個仔都要面架,佢想拆散個仔頭家喎!仲有都唔知系咪真系62講架,因為99之前試過為左維護個要面62,同我講62派完薑醋有利是俾反我,我系自己阿媽度坐月,我咪話咁好,因為62講過唔會要人利是,係佢“送”俾人食,我拆利是覺得奇怪,d$50利是係連冧巴,利是封又係屋企有既款,同老公講佢叫我唔好拆穿99,當然我唔會,所以我起碼等件事掉淡d,先可以同檯食飯,始终内心有條刺

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

回覆:我懷疑自己有產後抑鬱

返女家

大宅

引用:雖然奶奶明白體諒,但講聲唔好意思要奶奶冇

原帖由 羊太太 於 14-04-21 發表
雖然奶奶明白體諒,但講聲唔好意思要奶奶冇得陪bb, 得體d ! 呢句道歉,樓主應該講得唔會太有壓力既!

...
agree.. 難得有好99

大宅

引用:Quote:Nancy00111+發表於+14-4-23+16:04+如

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-24 發表
62今朝send個咁既sms俾老公,點解要做到咁呢?掉淡件事唔得架咩,我好擔心老公

首頁

尾頁

跳至