自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:翠B 發表於 14-5-10 23:25 咁呢d仲難

原帖由 good_pig 於 14-05-10 發表
呢d 唔多唔少睇唔起其他人.............有時其他人都會有其他範圍o既野叻過佢架嘛, 做野叻唔代表全部

ps: ...
冇丫……係咩post?

大宅

引用:Quote:翠B 發表於 14-5-10 20:30 咁我冇得

原帖由 小小為食 於 14-05-10 發表
你同佢講:我就係想食炸雞但係又唔想食KFC!!
但係有時真係好激氣,有次食飯我想叫個焗飯,但因為我有食物敏感,我就舉手示意叫侍應過黎,諗住問下有冇某隻食材,佢問我做乜要問,我解釋佢聽,佢即刻叫我放低手仲話:"問咩問,點會有?"
我話:"我想問清楚咋喎!"
佢話:"冇可能,唔洗問!"
我話:"間間食肆都唔同架!"
佢話:"做咩唔信我?"
我話:"做咩唔俾我問?"
佢話:"真係冇架!"
但我為身體著想,侍應黎到唔理佢照問,侍應答:"有架!"
佢就即刻黑面唔出聲……
其實我唔明我問侍應關佢咩事,佢咩都要管咩都要嗌……

平時工作上佢唔清楚既野,同佢講清楚,佢又係好奇怪咁係度話自己啱,所以有d咁既同事真係好辛苦……

仲要有好多時,同事係度討論公事,佢唔係當事人亦唔係知晒整件事,只係側邊聽到小小就以偏概全,話某某同事咁做野唔得,跟住係度發脾氣話該同事離譜……但事實上實情都唔係佢所諗既,佢自己就嬲該同事仲發脾氣……我有時忍唔住,講俾佢知成件事,佢就好嬲咁話:"點解d野冇人講我知!"
問題係唔通所有唔關佢事既野都要佢知,都要同佢報告咩?!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:油雞瀨既油雞係炸雞?!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

翠B 發表於 14-5-11 06:55
冇丫……係咩post?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11611100

首頁

尾頁

跳至