跳至

首頁

尾頁

男爵府

My girl is accepted by 學之園 and Think in Mei Foo.
Generally, we like Think more than 學之園, however, we also need to consider the location now...
confused!

大宅

宏福幼稚園

係24/11我去參觀宏福花園的宏福幼稚園,簡直令我失望,班房及洗手間,令我有點兒不滿,但明天要去青怡interview,我現在還想緊去不去,因我實在不喜歡那裡,不想給兒子在那裡study,想give up,各位mami,比d suggest我!!

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 anaBB 於 07-12-2 22:55 發表
如果想比好d o既野比你仔仔, 梗係唔好讀啦, 你自己都唔鍾意, 你o既情緒會影響佢架, 不過可以照interview, 當攞經驗o羅

anaBB,
我個日終於都有去interview,不過因later咗半個鐘,故我地順延下一班先in,雖然去完青怡個間,感覺比宏福個邊好d,都算光亮,但我始終都覺得太細(佢相平康傑真係細d,又無劃一的班房)
宏福 :
有獨立課室,但唔係好大
課室內感覺有點凌亂(可能open day放太多手工作品出嚟,個board色彩不太多)
洗手間有些氣味及有點污濁感覺
整間space唔係太足夠,感覺唔到會有kids活動空間
感到好侷促(唔知係咪open day關係)
老師唔係咁顯著細心(因問問題時,佢都唔係好detail咁回答我)
青怡 :
無獨立課室,全部都係用屏風相隔(真係d擔心kids能否專心學每一樣事物)
比較colorful少許
洗手間比宏福個邊光淨及整潔
平顯平宏福個邊有點空間供給小朋友活動
感到開揚及光亮
老師少但有禮貌
以上都是我的感覺,個人意見@@

大宅

原文章由 anaBB 於 07-12-2 22:55 發表
如果想比好d o既野比你仔仔, 梗係唔好讀啦, 你自己都唔鍾意, 你o既情緒會影響佢架, 不過可以照interview, 當攞經驗o羅

agree!

大宅

原文章由 lpchan 於 07-12-7 16:25 發表

agree!

lpchan,
我諗佢地就算收仔仔,都唔會係首選了

大宅

原文章由 bosco_jolie 於 07-12-7 23:30 發表

lpchan,
我諗佢地就算收仔仔,都唔會係首選了

It also accepted my son (pm class) but I don't like it. So I did not pay the fee.
Nevermind, you may choose the one you like and most suitable for your son!

大宅

原文章由 lpchan 於 07-12-9 16:12 發表

It also accepted my son (pm class) but I don't like it. So I did not pay the fee.
Nevermind, you may choose the one you like and most suitable for your son!

thx.....

別墅

急急~想搵個人幫我接放學, 因為趕唔切!

有無人可以介紹個家務助理, 幫我接放學呀 (每日大概30分鐘)
青衣區, 宏福花園(幼稚園)至青怡花園(學興趣班)
大概5:45 至 6:15左右

大宅

要幾時報名 ?!

亞B 一歲二個月, 入讀N1 或K1, 要幾時報名 ?!
宜家才考慮, 是否孪太晚?
首要亞B係愉快環境中學習, 深淺(多少)其次, 那一間比較合適 ?

聖公會荊冕堂青衣幼稚園, 有無意見 ?

首頁

尾頁

跳至