自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:香港區幾時交通正常返?(苦)

我外國返黎的家人,果日係鴨脷洲搭171巴士去美孚,塞左兩個半鐘先到,咁啱佢電話無電,又唔敢問人借電話,我地以為佢失左踪

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

大宅

回覆:yinjaiBB 的帖子

真係累到我地返嗰區的人

禁止發言

子爵府

大宅

chingcging 發表於 14-10-29 14:55
平時唔塞乜都得!我住咗30幾年,未見過唔塞!最free係係封路嗰幾日,因為平我都係落車行返金鐘!搭車等佢塞 ...
冇人話平時唔塞, 但而家係塞到癲, 我由大圍出金鐘, 以前七點半上車, 唔使1個鐘就到, 因為早, 但而家就算早都要個半鐘先到! 仲要落車遠咗, 又要行一輪先返到公司! 我住果到只有一架巴士啱搭, 唔係就要喺大圍火車站迫到癲!

子爵府

2018復活節勳章

我住旺角,原本有巴士一程過番工番娘家,而家焗住轉鐵路,一程車轉港鐵西鐵地鐵轉到頭都暈!車費貴左又麻煩

大宅

回覆:斯巴達小子 的帖子

明白你,我境況同你一樣,預多左好多時間,堅慘。放工6點,返到屋企8點半。

大宅

回覆:米米子 的帖子

你地鐵西鐵再地鐵,有一日我領教過,好似由上車點,一直行到去,目的地咁。一直行,好似無停過咁。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:yinjaiBB+發表於+14-10-29+12:55+住

男爵府

佔中最初個幾日交通無問題 全條線封哂,無乜私家車
好心啦!銅鑼灣個到一係就開哂一係就封哂全線....搞到d車左轉右轉
明明行維園道咪好 改行禮頓道!都唔知係咪特登...
我都就爆喇 有時等幾班都full有時脫班 有時等成30min都冇上到車仲要企
日日番工塞放工塞 來回最少3個鐘 人都癲

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我由香港仔去柴灣,平時經香港仔隧道上東廊就到,宜家早上7:00香港仔隧道已經塞到去黃竹坑,我要經深水灣,淺水灣,赤柱,大潭水塘才可以到柴灣。

話唔塞果個真係鬼遮眼,你哋已經係神喇,唔需要用我哋嚟做籌碼喇,放過港島區市民吧!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

引用:Quote:chingcging+發表於+14-10-29+14:55+

原帖由 斯巴達小子 於 14-10-29 發表
冇人話平時唔塞, 但而家係塞到癲, 我由大圍出金鐘, 以前七點半上車, 唔使1個鐘就到, 因為早, 但而家就算早 ...
算啦,你同班支持者講咪都沒用,我平時2:00左右開車由維園轉上去告士打道都塞,跟住去到金鐘封路又塞,可想放工時間實塞到傻。

侯爵府

算吧啦,你地講得再慘都會被認為係大話,一係五毛,一係青蛙,佢地最偉大,瞓街為我地爭取民主,慳番啖氣暖胃好過啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

等到佢地自己都覺得無聊,自己散啩

男爵府

觀塘線無論咩時間都塞到爆,去到九龍塘、太子轉車,啲人都唔洗行,係後面果啲人推你,仲要死迫難迫咁迫上車
講真,以前係多人,宜家係爆多人

大宅

回覆:yinjaiBB 的帖子

台灣太陽花學運約搞左個几月然後和平散去,唔知香港做唔做到

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我呀爸上幾個星期整親條腰骨,脊椎变咗s型,勉强行到但超痛,睇開醫生係旺角,家住西區,冇地鉄,平時坐巴士去到,而家改路,去唔到。 要轉幾程車,落車仲要行。。。。你地知唔知有幾不便

侯爵府

我接送放學要經CWB 去西區,日日咁塞好辛苦,去天后灣仔就要行路,因為搭巴士唔知兜去邊,坐電車去到波斯富街塞c哂,試過路中心落車....

首頁

尾頁

跳至