想生BB

跳至

首頁
12345...30

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+gmail.com+於+15-01-12+發表

原帖由 happyforever15 於 15-01-12 發表
你做ivf?係邊度做?希望你快快bingo,加油呀
我係仁安ivf 已經抽咗卵有雪BB喇,雖然質數麻麻,希望一take 過啦

大宅

回覆 hihamham 的帖子

可以推介下你个中医師嗎?

大宅

回覆 kamankit 的帖子

我排了Dr Tay, 要4月先有得睇。。。。Dr Tay 好唔好?是朋友推介比我的

男爵府

回覆 audreybeegees 的帖子

已PM中醫人夾人的,佢唔係睇開婦科, 而且要長期睇,方便自己番工番屋企好重要,另外你可以try 醫院中醫門診.有番咁上下qualification同exp 既中醫要預二千幾一個月,睇中醫真係要好有恆心的,同一定要介生冷野,薏米,木瓜,唔係幾好既醫師唔介口都浪費啲藥同時間個人不建議那些個個去睇,執号碼藥的醫師

大宅

回覆 hihamham 的帖子

Thanks...原来木瓜唔食得架。。。。我平時有買嚟食架

別墅

引用:結婚3年多,上年年頭努力做人,之前工作壓

原帖由 hihamham 於 15-01-13 發表
結婚3年多,上年年頭努力做人,之前工作壓力好大,又胃痛有多囊,西醫食左一兩次排卵藥,感覺不好就無食,睇 ...
可否pm中醫俾我,tks

別墅

引用:我同你同年,結婚兩年,睇緊中醫針灸,而家

原帖由 audreybeegees 於 15-01-13 發表
我同你同年,結婚兩年,睇緊中醫針灸,而家等运到.....
祝早日bingo

別墅

引用:Quote:happyforever15 發表於 15-1-13 11:4

原帖由 Rilakcc 於 15-01-13 發表
我ivf私家醫生做。我中醫話兩個cycle後可以再試,西醫就話睇情況(因為我小產後一星期去照,西醫話仲有血未 ...
你老細好唔體諒,不過唔好因為佢而影響心情,希望你早日康復,繼續努力!

男爵府

木瓜唔會影響bingo,但係會宮縮,bingo初食左木瓜就有de 危險,西醫都話孕婦唔好食

男爵府

回覆:有無1978年的JM,努力bingo中,大家一齊share下呀!

我1977,十一月中做完朱古力瘤手术,等左都近兩年,我老公又懶,做完手術經期又亂,已經有點想放棄了。。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 debbieths 於 15-01-13 發表

原帖由 happyforever15 於 15-01-13 發表
包皮太緊代表包皮緊到露不出龜頭或者只露到少少,咁係dodo時,就刺激唔到,好易dodo時,中途變軟,十次有八 ...
我老公都包皮过緊噃!一定要割先有用?

別墅

引用:我1977,十一月中做完朱古力瘤手术,等左都

原帖由 Jobian 於 15-01-14 發表
我1977,十一月中做完朱古力瘤手术,等左都近兩年,我老公又懶,做完手術經期又亂,已經有點想放棄了。。。 ...
你地試左幾耐呀?有無睇下中醫調經?唔好放棄呀,一年又一年,好快又40,我地要把握時間,加油

別墅

引用:Quote:原帖由 happyforever15 於 15-01-13

原帖由 Jobian 於 15-01-14 發表
我老公都包皮过緊噃!一定要割先有用?
其實我未必係咪割左就得,但我只知唔割就一直阻礙生育,好多時都射唔到,所以C6係有必要去割,好彩今年佢都聽聽話話做左手術!

大宅

回覆 sweethk 的帖子

無錯 ! 莫家舜中醫,佢係旺角, 荃灣, 灣仔都有開診.
平均 $600 一星期藥粉
佢對幫助男子精子強好有經驗,
好多人睇佢都成功左,
最好睇之前老公做左精子檢查,
有埋報告他可以對症下藥.
雖然我係做ivf, 已經有存貨,
不過老公都有睇他, 已經食左兩個月療程中藥粉,
一來當調理身體, 二來雙自然試下開工.
我地想2月自己試一次開工, 吾成功就3月再做ivf.

大宅

回覆 happyforever15 的帖子

Thanks!! 祝大家都早孕

大宅

我自己覺得好好,當初看他都有點擔心, 因為男醫生真係有點兒害羞......
當第一次約到見面, 我同老公都覺得好舒服,
佢好理性分式我地問題,
吾會強迫你做咩.....做咩..........
清晰教你們現在應該怎樣.......他說 : 我目標係令你們有一個小生命 !
他雖然好多病人, 但每次都好細心和你檢查, 見面傾談,
我知laughing 哥老婆都係睇dr. tay,
因為有一次我上去檢查, 見到laughing 哥
每次都會問你有無問題想問 ? 想知 ?
佢要求好高, 吾達標吾會同你開針, 用藥, 抽卵......
就算之後我不幸小產, 他都跟得好足,
用超聲波檢查, 要肯定我排清哂先不用覆診 !
dr. tay好關心病人感受, 知道我吾開心, 他不停說不要怪責自己,
我見他面色比我更難看, 難受,
他真的是一個有仁心醫生.

我當初都排左成9個月先可以見他.
另外我覺得他收費都合理.

你幾時見他呀 ? 祝你一次成功 !

男爵府

引用:Quote:原帖由+Jobian+於+15-01-14+發表我19

原帖由 happyforever15 於 15-01-14 發表
你地試左幾耐呀?有無睇下中醫調經?唔好放棄呀,一年又一年,好快又40,我地要把握時間,加油

...
Around 2yrs la

大宅

Dot0716 發表於 15-1-13 15:54
你係邊做IUI?祝你成功
謝靜兒呀

大宅

回覆 debbieths 的帖子

我都有少少怪我奶奶呀,我老公同你地同年,我細D,年齡本來唔担心,但之前我地都係用DOMDOM,而家先發現佢包皮偏長,有容易整損我,搞到我會陰道炎

大宅

引用:我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見

原帖由 happyforever15 於 15-01-12 發表
我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見身邊越來越多朋友生左,究竟幾時到自己?!

...
同你一樣

首頁
12345...30

尾頁

跳至