自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

引用:點解只得5小時睡眠呀?你公司好無人情味,

原帖由 唔好煩我 於 15-01-28 發表
點解只得5小時睡眠呀?

你公司好無人情味,但無辦法,你當睇清楚真面目。早d起身返唯有
瞓唔到,醫生話有啲孕婦係咁,會失眠~
我公司不嬲好有人情味,係換咗新嘅dept head,佢就係咁囉,佢無錯,遲到係唔啱!
不過我又諗,我都為咗你哋唔放產假住,點解要話我遲到,我可以咩都唔理放假㗎!
但主管、上司同同事都為我不值,咁我番多6個工作天都放產假,算啦!
啲同事做到晚上11點,第二朝唔知醒返工都叫佢哋檢討,我覺得新老闆好無人情味!

珍珠宮

畀面勳章

回覆:返工遲到......(頗長!)

加油啦,早d出門口喇

伯爵府

引用:你公司返幾點?你通常幾點在北角?

原帖由 cloudwingwing 於 15-01-28 發表
你公司返幾點?你通常幾點在北角?
9點,8.15喺北角

伯爵府

引用:Quote:原帖由+小貓1124+於+15-01-28+發表佢

原帖由 nightingale 於 15-01-28 發表
睇開啲,大肚又真係好辛苦

你老闆點都唔會衰得過我老闆,我之前大肚五六個月時流血水,入咗醫院訓咗兩晚, ...
超衰,咁你仲有冇繼續做?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+唔好煩我+於+15-01-28+發表點

原帖由 小貓1124 於 15-01-28 發表
我公司不嬲好有人情味,係換咗新嘅dept head,佢就係咁囉,佢無錯, ...
我明呀,仲只係10分鐘,超計較

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:早D出門

原帖由 CALVEN 於 15-01-28 發表
早D出門

伯爵府

引用:Quote:原帖由+小貓1124+於+15-01-28+發表瞓

原帖由 唔好煩我 於 15-01-28 發表
我明呀,仲只係10分鐘,超計較
以前同佢晚晚OT 3個鐘又唔見佢出email讚賞我哋.....
不過好彩有10個同事一齊收email,哈哈

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

大肚唔係遲到的原因,而且每次都唔係遲好多,倒不如早d 出門口好過啦。一個星期先返5日,但遲到3日,你係有60%機率遲到。咁知道問題係邊,咪早d 出門口囉,捱埋呢個零星期啦

公爵府

引用:Quote:原帖由 nightingale 於 15-01-28 發

老公失業,我唔可以轉工住

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

加油,大仲個肚逼地鐵真係好辛苦。。
搭倒頭一個站上車會唔會好啲?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+唔好煩我+於+15-01-28+發表我

以前同佢晚晚OT 3個鐘又唔見佢出email讚賞我哋.....
不過好彩有10個同事一齊收email,哈哈

...
笑返就好,最緊要唔好嬲呀

伯爵府

引用:我初期有左,成日作嘔,起身搭車頭暈,所以

原帖由 gillgill828 於 15-01-28 發表
我初期有左,成日作嘔,起身搭車頭暈,所以都經常遲到,仲作小產,即刻年尾雙糧都唔要就辭職,無謂睇人面色 ...
佢叫主管要多關心遲到員工,好好笑~
遲到係錯,無咩藉口,不過覺得佢無謂囉!

男爵府

畀面勳章

加油

公爵府

引用:Quote:原帖由 nightingale 於 15-01-28 發

但嗰次我就死都唔肯喺屋企做嘢,後來有其他同事幫口,我老闆先皇恩浩蕩俾我放兩日病假

公爵府

咁咪早啲出門,遲到真係唔係咁好,我大肚中至後期遇岩佔中,我經金鐘返工的,每日要早半個鐘出門,日日都迫迫迫,企企企,行餐死,果兩個幾月都係咁過,大肚係辛苦,但早少少出門口真係咁難?

水晶宮

遲就係遲,同埋我自己覺得1星期遲3次真係幾多下。
我陀大仔時又暈又嘔,地鐵北角返九龍灣,教書又請唔到假,老公送左我返工再搭返灣仔,足足幾星期,我都無遲過一次。為有預多少少時間出門口啦,免招人口實。

男爵府

引用:Quote:原帖由 唔好煩我 於 15-01-28 發表點

我公司不嬲好有人情味,係換咗新嘅dept head,佢就係咁囉,佢無錯, ...
咁…橫掂仲有6日
就記得準時收工啦
多一分鐘都唔好豪比佢

珍珠宮

講真,八點後咩站上車都多人架啦!早多15分鐘出門口囉!仲有工作時間9點-6點(假設),即係9點要開始做野,而唔係到達公司時間!

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

都就黎做人阿媽…要識諗…一星期遲3日真係好多…我知你辛苦…但大肚唔係大晒…其他同事都經歷過…早啲出門啦

Btw 加油

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:純呻......依家我已經36w+,晚晚瞓唔好,最

純呻......
依家我已經36w+,晚晚瞓唔好,最多5個鐘,日頭要返工~
每朝喺北角轉車返中環都要等3-5班車,我 ...
每朝早十五分鐘出門口 , 地鐵都無咁多人 , 又唔洗睇面口 , 試吓啊 , 好快放產假囉

首頁
12345...8

尾頁

跳至