家庭理財

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

回覆:有冇人有投資海外物業?

子爵府

引用:Quote:原帖由 whywhywhywhy 於 15-02-17 發

原帖由 大力大力 於 15-02-17 發表
報紙早輪報導好多港人中招那些??
係,朋友買左,而家起緊

禁止訪問

洋房

我去年在美國底特律買了兩個 houses, 回報大約十二、三厘到啦!
你們有興趣聽嗎?

大宅

引用:我去年在美國底特律買了兩個+houses,+回報

原帖由 ccm1997 於 15-02-18 發表
我去年在美國底特律買了兩個 houses, 回報大約十二、三厘到啦!
你們有興趣聽嗎? ...
有呀

洋房

大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10%物業管理公司費用,和10%保险同稅,每月還有大約美金$550,直接存入我的香港美金戶口。

大宅

引用:大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10%物

大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10%物業管理公司費用,和10%保险同稅,每月還有大約美金$550,直接存入 ...
我有朋友都係同你一樣,但租客就麻麻同要報稅同交稅

洋房

引用:Quote:原帖由+ccm1997+於+15-02-18+發表大

原帖由 Trojan 於 15-02-18 發表
我有朋友都係同你一樣,但租客就麻麻同要報稅同交稅
租客就交給管理公司吧!他們收了10%的管理費嘛!至於報稅事而,交給香港注冊會計司吧!就把這些當成本啦

大宅

引用:大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10�

大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10%物業管理公司費用,和10%保险同稅,每月還有大約美金$550,直接存入 ...
底特律係米美國財政有問題果個地方? 我記得美國有個地方財政有問題,d 屋好平,但唔記得左個名

大吉小吉總之就係阿吉

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Trojan 於 15-02-11 發表算!

原帖由 大力大力 於 15-02-11 發表

男爵府

有興趣知多d........
克盡已能.參予義工.盡展所能!

男爵府

引用:大約三十萬港幣一層,租金每月扣除了10�

全程由agent辨嗎?有實地看樓?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

引用:我去年在美國底特律買了兩個 houses, 回報

你們有興趣聽嗎? ...
我有興趣知多啲,大約幾錢一單位?幾大?謝謝

靚太唔易做!!

洋房

引用:Quote:原帖由+ccm1997+於+15-02-18+發表我

原帖由 kc 於 15-02-21 發表
我有興趣知多啲,大約幾錢一單位?幾大?謝謝
$300,000

大宅

請問大力兄,如果以家投資澳門樓,首期都係起碼3成,回報好嗎?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:請問大力兄,如果以家投資澳門樓,首期都係

原帖由 kkhappy1 於 15-03-01 發表
請問大力兄,如果以家投資澳門樓,首期都係起碼3成,回報好嗎?
有两個鋪位在澳門,上ㄧ個買入係04年,係ㄧ次過付款~

買基金真係好傷

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

伯爵府

Trojan 發表於 15-2-11 11:23
我分享下我在曼谷置業!
1)不可在當地做按竭
2)有分freehold or leasehold
What is freehold and leashold? I am interested, please tell more, thanks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至