自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

貧窮媽媽 發表於 15-2-16 13:34
咁似我親戚既,我有時喺fb post阿仔d相同片,佢都會留言話佢阿仔(佢隻狗) 都係咁架

...
我有個老土親戚,過年要我派利是比佢隻狗囉。我即刻答佢:我都有缸魚,廿條左右,我都好錫的。

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-2-16 13:34 咁似

原帖由 mrschocolate 於 15-02-16 發表
我有個老土親戚,過年要我派利是比佢隻狗囉。我即刻答佢:我都有缸魚,廿條左右,我都好錫的。
...

大宅

引用:咁似我親戚既,我有時喺fb post阿仔d相同片

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-16 發表
咁似我親戚既,我有時喺fb post阿仔d相同片,佢都會留言話佢阿仔(佢隻狗) 都係咁架

...
可能你親戚同我嗰個係同一類人、一樣咁煩,

公爵府

畀面勳章

回覆:mandylam82 的帖子

我又覺得冇咩問題,人地都可當 寵物係仔女!

大宅

回覆:我夠知狗同bb一樣係有生命囉!但……

你咁介意 就唔好見
人地都估唔到原來你咁介意

珍珠宮

引用:咁似我親戚既,我有時喺fb post阿仔d相同片

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-16 發表

...
無所謂啦

佢可以當隻狗係仔
只要唔好當你個仔係狗就得

我勁鍾意動物
但我覺得動物同仔女係兩樣完全不同的愛
兩個都不可互相代替
動物的真摯,無保留的愛(食物面前不計),純真同忠心係仔女都做唔到
但子女血濃於水果份連繫
同動物就無的
但兩份情都咁重要

珍珠宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-2-16 13:34 咁似

原帖由 mrschocolate 於 15-02-16 發表
...
咁如果佢當隻狗係仔
我又會俾既
小小心意
大家開心o者

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mandylam82 發表於 15-2-16 02:30
咪係,我同佢講點同呀,佢反問我轉頭:咁你同我講有咩唔同!煩到嘔
你問佢有無幫隻狗排幼稚園?
不過唔同架, 佢都係好鍚自己隻狗先會咁, 同樣, 你好錫自己BB, 唔o岩傾咪轉話題囉.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

...
答佢,隻狗識講\"恭喜發財\",就派囉。

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

mandylam82 發表於 15-2-16 02:14
成曰拎我個b同你只狗嚟比較、話湊b同湊狗一樣,仲話湊狗仲麻煩過湊b,煩過鬼,見親佢都一大堆費話!

...
黐孖筋, 費事彩佢!
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

侯爵府

其實狗b同人b係教育上基本方法係差吾多,照顧者亦一樣好需要愛心。兩者最大不同係狗快老過人,狗永遠只會係被照顧的一個,人大左可能會照顧反其他人。係我心目中,狗永遠係bb,一世湊bb甘湊佢日常起居,但是人b只是一段時間的bb,吾會永遠當佢bb甘湊。我認為湊狗辛苦過湊人b,狗老左d毛病仲恐怖。

珍珠宮

aliensss2008 發表於 15-2-16 17:08
咁如果佢當隻狗係仔
我又會俾既
小小心意
佢係用追債的語氣話我未比利是佢狗囉。

大宅

引用:你咁介意 就唔好見人地都估唔到原來你咁介

原帖由 makmak515 於 15-02-16 發表
你咁介意 就唔好見
人地都估唔到原來你咁介意
我都唔想見佢㗎,你估我想㗎!見親面已同佢保持距離兼唔同佢講野

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:貧窮媽媽+發表於+15-2-16+13:34+咁似

...

子爵府

引用:成曰拎我個b同你只狗嚟比較、話湊b同湊狗一

原帖由 mandylam82 於 15-02-16 發表
成曰拎我個b同你只狗嚟比較、話湊b同湊狗一樣,仲話湊狗仲麻煩過湊b,煩過鬼,見親佢都一大堆費話!

...
試過有同事俾完利是我小朋友,問我做嘜唔俾利是佢兩隻狗

大宅

引用:Quote:原帖由 siiu_Y0613 於 15-02-16 發表

咪係,我同佢講點同呀,佢反問我轉頭:咁你同我講有咩唔同!煩到嘔
有次睇電視訪問果個苗金鳳,好記得佢話自己錫隻狗多過仔女,因為狗5會激佢,佢5開心,隻狗仲會氹佢,中間無拍戲十幾年,都係專心湊狗,再复出亦都係因為隻狗死左

我間中都見有網友媽媽話自己錫狗狗多過仔女,亦見好多人話湊狗同湊b一樣,其實每個人諗法5同亦幾奇? 你5認同你朋友嘅同時,可能佢都5認同你格,大家互相尊重對方嘅睇法至係真正朋友

伯爵府

親子王國15週年勳章

引用:我又覺得冇咩問題,人地都可當+寵物係仔女

原帖由 kirstyau 於 15-02-16 發表
我又覺得冇咩問題,人地都可當 寵物係仔女!
我視狗狗係我個仔,寶貝得飛起
大家新年又會比利是佢,佢狗仔細細已經係富戶,有過萬身家
有人愛人仔,亦都有人愛狗仔
不必太介意

男爵府

我有4隻狗2個b,講真要睇你點對待同養狗,有d人養狗,真係養,淨係比食,冇用心養,我就覺得湊狗辛苦過湊b,小朋友會返學會大,d狗狗我真係無時無刻都咁擔心,突別係去旅行果時同病果時

不過起碼依家你知你朋友好有愛心

男爵府

引用:Quote:原帖由+mrschocolate+於+15-02-16+發

原帖由 chowqv 於 15-02-16 發表
答佢,隻狗識講"恭喜發財",就派囉。
我隻狗會請請,有親戚見到真係會即刻比利是佢

珊瑚宮

引用:成曰拎我個b同你只狗嚟比較、話湊b同湊狗一

...
其實只佢唔係要求你幫佢湊狗,佢又唔係幫你湊B,大家付出幾多冇矛盾。

首頁

尾頁

跳至