自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:請問有冇人知宜家仲有冇月租的士

枝旗百鬆蚊,仲要朝朝早預時間去接你同bb,基本上係無可能。個個時段周街都係客,真係唔會有人特登去接。
有jm仲話要85折,基本上係得啖笑。仲有,百幾蚊你都要人減十幾,減埋皮費,實袋幾多?;又有jm話的士唔憂做,係你番工見到人搶的就話好做啫,人人都番緊工既時候,無咩生意既時候呢?大家又有無諗過呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+papa33+於+15-05-03+發表的士

原帖由 家文 於 15-05-03 發表
唔係個個踩足12個鐘加嘛,我爸爸揸夜更,佢12點左右就收工,有時仲早

...
如果果日無$賺,仲會唔會早收?賺得盒飯$果日,真係尿都唔敢屙

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+susi1024169+於+15-05-03+發

原帖由 wuwucancan 於 15-05-03 發表
有d人睇野就係咁短視,$300當1皮野咁睇
佢地可能聽太多的士司機吹水,我諗除左架車係自己/做折頭黨先會唔憂做,普通租車司機真係飯都唔敢食,尿都唔敢屙先有正常收入,好大壓力

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+wuwucancan+於+15-05-03+發表

原帖由 susi1024169 於 15-05-03 發表
佢地可能聽太多的士司機吹水,我諗除左架車係自己/做折頭黨先會唔憂做,普通租車司機真係飯都唔敢食 ...
如果咁易揾我都做左啦

susi1024169    發表於 15-5-3 17:59

男爵府

睛靈勳章

引用:遲D阿B出左世, 朝早番工時間要湊住佢由第一

原帖由 dk1109 於 15-04-30 發表
遲D阿B出左世, 朝早番工時間要湊住佢由第一城去黃埔俾阿媽湊, 唔想7點就出門口搞到阿B唔夠訓, 又唔想搭火車 ...
我比個相熟的士司機電話你, 你打去問下丫, 個司機好有禮貌的, 佢有做接送小朋友返放學, 有次咁o岩果個時間佢接左我趕唔切, 我見佢打比d同行揾人接, 又會打比個家長講返, 好好交帶, 但幾錢我就唔知喇, 同埋我而家戒左搭的士, 呢半年都好少搭, 唔知而家仲有無做

伯爵府

引用:遲D阿B出左世, 朝早番工時間要湊住佢由第一

原帖由 dk1109 於 15-04-30 發表
遲D阿B出左世, 朝早番工時間要湊住佢由第一城去黃埔俾阿媽湊, 唔想7點就出門口搞到阿B唔夠訓, 又唔想搭火車 ...
難啲囉,依家出面街車好好景呀

別墅

seaheart88 發表於 15-5-3 10:00
調轉,請個工人幫媽媽可以擺在娘家湊嗎?
或買架二手車,自駕泊媽處,時間好過打的,要求人接送。300x26條 ...
我本來都係咁諗的, 但老人家真係好抗拒工人.... 我都好驚辛苦佢地, 好想請工人或本地EE幫手, 二黎有工人我就可以叫佢黎近D我果邊接佢, 可惜佢地真係超級唔想有多個人一齊住...

別墅

估唔到呢個問題會咁多回應, 真心多謝大家回覆!!

禁止訪問

回覆:請問有冇人知宜家仲有冇月租的士?

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

早上7 8點係黃金搶錢時間

條街都唔夠車

人爭車

果兩個鍾 的士完全唔休做

子爵府

susi1024169 發表於 15-5-3 15:55
如果果日無$賺,仲會唔會早收?賺得盒飯$果日,真係尿都唔敢屙

佢做夜更, 淨係星期五,六特別好搵先收夜D, 凌晨1,2點左右。
總之佢搵夠成本就會俾自己收工..心情唔好/趕返屋企睇波就直情搵唔夠成本都收工返屋企。
即係其實唔想開工都要開, 因為同車行租開車, 唔可以話個日唔租就唔租加嘛.
同埋多數都係星期六休息, 因為星期六特別好搵, 車行易D搵到替更代佢開

用戶要求終止服務

你可以call的一兩個月,有時會見到某一兩個司機經常接支旗,咁你可以問下佢地有無興趣做包月。

大宅

俾你做個參考:

我之前都日日call 的士送小朋友返學的, 車程約20-25分鐘, 車資大約~120 (85折), 用HK TAXI call, 不過我要早20分鐘開始call 定, 預返司機遲幾分鐘覆, 又過幾分鐘先到.

試過call 唔到車, 通常5分鐘就知, 再用正價call, 10次會有一次冇車(正價都冇), 咁就好驚遲到.

問過超過10個的士司機, 都冇人肯每日來的. 因為講真, 佢地行到邊接到邊, 點知自己接的客會去邊先?

不過你可以試下call VAN?

別墅

回覆:sexymami 的帖子

Thanks!!! 感激~~~

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:susi1024169+發表於+15-5-3+15:55+如

原帖由 家文 於 15-05-03 發表
佢做夜更, 淨係星期五,六特別好搵先收夜D, 凌晨1,2點左右。
總之佢搵夠成本就會俾自己收工..心情唔好/趕返 ...
總之佢搵夠成本就會俾自己收工
《我老公要養家,無可能搵夠成本就收我老公做日更,星期六日反而搵少d,星期一番工時間最好

大宅

我老公宜家做緊日更 12個鐘..
車租連油邊止500?咪玩...
我老公養家,,跟本踩足12個鐘,食飯10分鐘..試過做12個鐘得幾百落袋...有苦邊個知?吾好表面睇話吾憂做..

男爵府

回覆:請問有冇人知宜家仲有冇月租的士?

可能每個司機既心態唔同,所以有d要狂踏先搵到多d, 所以㨂客, 令到我地好難截到車!

首頁

尾頁

跳至