自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:beth222 發表於 15-7-3 13:26 愈講愈

原帖由 mimorjai 於 15-07-03 發表
幾日前我支持佢去台灣,唔係叫佢見傷者,係希望佢幫下家屬,提供下意見點樣面對同照顧傷者,而家,事情發展 ...
我都要收返。仲以為係大好人,如果真係好人點會咁多人話佢唔啱

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

將自己既風頭建築起別人痛苦回憶身上,點講都覺得黑人憎。當日5個死者家屬及傷者,真係一見到佢出現就要重提痛苦回憶。
死因庭係證實山火由煙頭所致,當時人張生當日有食煙,不過引發山火既煙頭係咪佢果個就無人知,張生自己都唔想知。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mimorjai 於 15-07-03 發表幾

原帖由 Anpanmama 於 15-07-03 發表
恭喜您睇清楚真相!
我比你好彩,早幾年佢結婚生仔開始,自我膨脹到一個點,睇佢FB都開始頂唔住。unfriend ...
我而家都終於明白晒成件事

子爵府

mimorjai 發表於 15-7-3 13:57
諗返佢成20 年前受傷果排,同幾年前知佢結婚真係好感觸,好開心呢個男仔可以同平常人一樣,過到開心既日子 ...

我都覺得太過自信,好似自己鐘意講乜就講乜咁,奈何佢係公眾人物,咁樣講野style就係自找麻煩。
但自滿唔等於有放火.....
佢話佢集隊前食煙,唔代表行緊山時有食煙......

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 nsychristy 於 15-07-03 發表

原帖由 超級特務 於 15-07-03 發表
若然係咁,當年大家選擇俾一個12歲小孩子成長空間,相信都係大家有共識願意去做咁既決定。只是他可能漸忘, ...
我傾向相信佢有份

無出黎話佢又知情既人好有品 ....

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

個烟頭可能放咗係個火柴盒入面

Chirley    發表於 15-7-3 15:47

禁止訪問

水晶宮

真係好SHOCK, 一直都以為佢係受害者, 而家至知個真相, 是真的嗎, 係佢造成山火?

侯爵府

Anpanmama 發表於 15-7-3 13:47
佢由受傷一刻開始已經開始抽水,因為曾經係新聞人物,高官同慈善團體仲有學校一直偏幫佢,連可以去美國升學 ...
可能係, deleted fb msg 都做. 此地無銀咁.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 超級特務 於 15-07-03 發表若

原帖由 nsychristy 於 15-07-03 發表
我傾向相信佢有份

無出黎話佢又知情既人好有品 ....
係,雖然話睇到人性陰暗面,同時亦睇到人性的光輝。選擇做一個點樣既人,其實有好多嘢影響,做俗世清泉唔容易,但同時亦可以好簡單做細長流水。

芒果米池    發表於 15-7-3 14:59
你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

男爵府

引用:真係好SHOCK,+一直都以為佢係受害者,+而家

原帖由 chocolatebean 於 15-07-03 發表
真係好SHOCK, 一直都以為佢係受害者, 而家至知個真相, 是真的嗎, 係佢造成山火? ...
真相無人夠膽肯定,或者張潤衡自己都唔知,但咁多日落嚟,佢令我覺得佢唔係一個老實人,甚至唔係好人。

Kasrissa    發表於 15-7-4 03:49
Chirley    發表於 15-7-3 15:48

侯爵府

回覆:張潤衡最新回應!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Anpanmama+於+15-07-03+發表

原帖由 咖央 於 15-07-03 發表
我而家都終於明白晒成件事
可能我哋今日知道嘅都未必係全部真相,但起碼有啲事並非咁簡單,最心痛係人嘅黑暗面可以去到咁恐怖! 

大宅

本來我對佢態度中立,但當睇完佢fb發表既文章提到咩誠實既鏡子、話人地歧視佢個樣,甚至用係咪唔應該去幼稚園接小朋友來比喻等,我覺得佢思維好有問題,扭曲不支持佢現階段採訪台灣傷者既意思,佢太自我,令我對佢好反感!

SIUBKT    發表於 15-7-4 15:43

伯爵府

BK Milk勳章

引用:借山火單野佢十幾年黎都賺唔少啦,好心見好

原帖由 cc1226 於 15-07-03 發表
借山火單野佢十幾年黎都賺唔少啦,好心見好就收,小心物極必反
咪係,其實佢有冇正職㗎。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+chocolatebean+於+15-07-03+

原帖由 beth222 於 15-07-03 發表
真相無人夠膽肯定,或者張潤衡自己都唔知,但咁多日落嚟,佢令我覺得佢唔係一個老實人,甚至唔係好人。

...
同意!
唔知佢係咪縱火者,只係覺得佢都係一個傷者。
但今日更加突顯佢係一個小人

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

本來對佢唔認識,當年大火我已移民我亦唔了解情況,但近期睇左好多報導,包當年山火如發生,我覺得呢個人亦唔係佢自己形容到好叻。當年山火係因為有人吸煙而引起,我覺得好痛心。

子爵府

引用:咁勁識吞煙 不如上歡樂滿東華表演啦

原帖由 dennis_lkw 於 15-07-03 發表
咁勁識吞煙 不如上歡樂滿東華表演啦

水晶宮

回覆:nsychristy 的帖子

唔講當年是非,只係讀心理學都知接受壞消息有階段過程、醫都未醫好、有排未接受突變,佢咁樣走去真係令人反感、希望佢學會低調,畢竟有今日成就、搶唔多唔少都因為當日有死有傷既悲劇,都顧下人感受,其實佢而家已擁有不少、要珍惜。

Chirley    發表於 15-7-3 15:49

首頁
12345...11

尾頁

跳至