懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:{純粹申下} 係地鐵, 3個女人望住我個肚都唔讓位。

我個時大肚時條腰勁痛,有時無人讓座,我會企係佢地面前,仲要對到正一正等佢地唔好意思!哈哈
又真係得嫁喎!
有時只係坐一兩個站都對大肚婆好緊要!
我老公知我個時辛苦,佢依嫁一見到有大肚婆就讓座

大宅

我陀我女到生既期間都係得大陸人讓坐,地鐵個個都望住我,我陀我女貧血暈陀陀都無人理我

男爵府

我6個月開始到宜家9個月,每次坐mtr都去有關愛坐的車卡,但都比d唔係孕婦,行動不便,老人家,抱住小朋友的人坐,見到你就低頭打手機,6-9個月真係有人讓番個關愛座的次數不出10次

大宅

引用:我陀我女到生既期間都係得大陸人讓坐,地鐵

原帖由 tinaliu1028 於 15-07-11 發表
我陀我女到生既期間都係得大陸人讓坐,地鐵個個都望住我,我陀我女貧血暈陀陀都無人理我:pity ...
我都係, 成日暈。 好多時都專登係總站搭車。 我明白個個都有比車費唔一定要讓你。 只係呻下, 都唔得? 又叫人搭的士乜乜乜。 其實我已經成日搭的士。
我都會企正係d人面前, 等佢唔好意思。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唯有自己小心D喇,

大宅

8號風球果日我搭長途巴士都冇人讓,
好彩我都頂到落車,
有個姨姨都係度鬧話啲人冇人性,
不過其實預左,
只係有啲人仲要走黎撞你,
唔俾位你企果下真係好唔開心

男爵府

回覆:sugarbabyy 的帖子

講真香港係尼方面的教育真係唔夠

子爵府

未試過俾女士(師奶)讓座,仲要同你爭住落車...我有時寧願搭倒頭車一定有位坐.

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至