自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:女人最怕嫁錯郎

你要加油,

公爵府

引用:有時真係好羨慕人地d老公成熟又穩重,講野

原帖由 yani8322 於 15-10-04 發表
有時真係好羨慕人地d老公
成熟又穩重,講野又有智識
當初點解會嫁佢?仲生埋兩個細路?

伯爵府

引用:我記得你之前發過文你生病他都去玩?呢d老

原帖由 flori 於 15-10-04 發表
我記得你之前發過文你生病他都去玩?呢d老公咁無責任感,係咪仲年紀輕未玩夠?要改變一個人既性格好難,去 ...
jm 你真好記性,我已經睇得好開,唔係實激死或家嘈屋閉
不突止,人地d老婆大肚,個老公從來係屋企做大少,乜都唔幫手,都會煮飯比老婆食
有d又煲湯比女朋友飲,同佢執房,洗衫

我嗰時大肚,佢收工仲成日掛住去玩
總之有人揾佢去玩,就玩乜都啱玩
釣魚,篤波,打波,網球,飲酒....
乜佢都好

大宅

畀面勳章

好似我老公

子爵府

回覆 yani8322 的帖子

你唔好采遇到個只係識得怨天怨地,怨他人嘅老公。有錯都係人地嘅錯。從來都係其他人對佢唔起,對他唔好。社會不公,老天唔倦顧。唯有可以做嘅係要靠自己。唔好試圖改變佢。好難去改變一個自悲自憐自怨自艾,自大又自私嘅人。

伯爵府

引用:我以前識有個朋友又係咁,仲要成日發老闆夢

原帖由 粒粒芝士 於 15-10-04 發表
我以前識有個朋友又係咁,仲要成日發老闆夢但又無錢無專長,無交帶同無責任心

...
咪係,聽過一個成功人仕分享,我好有共嗚
佢唔後生,細個好窮,屋企比唔到d咩佢
半工讀夜校10幾年,雖然英文都係唔好

但佢不停勤力咁做,老闆又賞識佢
人功唔夠就轉工,返足一年無假期,不停勤力做,終於走上成功之路

佢話伯樂唔會無源無故比機會你,賞識你,提攜你,要你唔好怕蝕底,比心機勤力做,先會得到機會

呢一刻,我完全覺得自己老公,小小咁既特質都無

我非常欣賞嗰位成功人仕,真係好上進
我隻佬有100份之1都偷笑

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓主,你真係要為自己同對細路打算下,唔好指望你老豆有得改變。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

做女人真係慘

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

不如單身好了

伯爵府

引用:Quote:原帖由 yani8322 於 15-10-04 發表呢

原帖由 黃二少奶 於 15-10-04 發表
呢啲咪成日覺得懷才不遇囉,一個人衰,兩個人衰,我唔信十個人都衰,其實應該自我反省

...
咪係,呢個世界邊有咁多懷才不遇

水晶宮

引用:做左呢份工半年,又話上司對佢唔好,九唔搭

做左呢份工半年,又話上司對佢唔好,九唔搭八,又話要辭工唔做

仲要未揾到新工,就話要辭職
你好細個結婚?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

一開始倆小口天真無邪,愛情大過天

慢慢有小朋友後女人識諗會為自己同小朋友打算

同時男人卻原地踏步

要等呢個男人識諗唔知要幾耐時間

或者係時候想下自己條路要點走

水晶宮

咁似我朋友
個個上司都話唔好 都衰

大大話話見佢轉過工轉過team
成5個上司
都係無個好

我後尾覺得 根本係佢嘅問題

伯爵府

唔係想潤你,只怪你當初有眼無珠

kendomimi    發表於 15-10-4 20:00

琥珀宮

畀面勳章

你估上司係自己阿媽咩,出糧架嘛,要點對你好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 是是但但 於 15-10-04 發表冇

所以佢之前有問過我有無儲錢,我話有儲小小(其實都唔多)
係不停問有幾多錢,我唔肯講,佢就發嬲
求其傻佢,話有幾千好啦

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+flori+於+15-10-04+發表我記

jm 你真好記性,我已經睇得好開,唔係實激死或家嘈屋閉
不突止,人地d老婆大肚,個老公從來係屋企做大少, ...
得罪講句,咁你仲生兩個仲有咩好怨

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇腰骨、冇膊頭,樓主辛苦嘞

大宅

女人最怕嫁錯郎,男人最怕入錯行

伯爵府

引用:呢個究竟係咩人,做份份工,都話上司對佢唔

呢個究竟係咩人,做份份工,都話上司對佢唔好,九唔搭八
我而家覺得,九唔搭八嗰個應該佢
邊有人份份工都話 ...
未結婚前佢個格係咪都係咁?

首頁