想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+jaiii+於+16-02-10+發表我都

原帖由 Mrsfu 於 16-02-10 發表
呢個數計埋放兩次雪胎同儲蓄雪胎,如果好運,可能放一次就成功呢!我地打工仔無儲蓄,用私人貸款,大女未到 ...
我明白呀。。。所以我就係作最壞打算,假如一次唔成功都係要繼續課金,條數就會愈滾愈大。你果句說話,我老公都成日掛係口邊呢!哈哈!做ivf真係要有多少衝動去行動,拖下拖下又一日。。。第一胎都無,真係唔可以再拖!請問你幾多歲?點解最後做ivf?

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+16-02-10+發表呢個

原帖由 jaiii 於 16-02-11 發表
我明白呀。。。所以我就係作最壞打算,假如一次唔成功都係要繼續課金,條數就會愈滾愈大。你果句說話,我老 ...
我快30歲時結婚,試左一年無聲氣,就開始做Iui , 做左一年,三次,都吾得,決定做Ivf 時已經排到陳醫生,所以一找她就做Ivf , 32歲做,放左兩次都吾成功,之後放自己假半年,33歳頭最後兩粒雪胎中左一粒,33歲尾生。之後發現原來爸爸精子弱因心臟有事,做完手術,正常返。想生第二個,原本陳醫生叫我們試自然,不過我話我已經35,吾想拖,第二胎都要放第二次先成功,幸運是放一粒,分裂成同卵雙胞胎,宜家孖女27周。

都算完成target , 用左五年時間生三個。

zaba    發表於 16-2-12 09:47

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+16-02-10+發表呢個

原帖由 jaiii 於 16-02-11 發表
我明白呀。。。所以我就係作最壞打算,假如一次唔成功都係要繼續課金,條數就會愈滾愈大。你果句說話,我老 ...
所以可想而知,我地用在Iui , Ivf 同每日食中藥,係用左好多錢,不過望住個兩歳大的女,同肚日漸大的孖女,這些是無價的!

別墅

回覆:陳志慧~ivf

我都諗緊去陳醫生度做Ivf, 但因高0, 小卵, 又冇左2次,陳醫生有提議做pgs, 冇話一定要,分析得好詳細,但加加埋埋費用真係好貴下!

大宅

引用:請問有冇 JM 準備係陳醫生度做 ivf

原帖由 zaba 於 16-01-27 發表
請問有冇 JM 準備係陳醫生度做 ivf? 我地應該二月中開針, 呢兩個星期先食避孕藥... 希望一切順利啦~ ...
請問做ivf之前一定要食避孕藥架?

伯爵府

Tsang@pig 發表於 16-2-12 09:18
請問做ivf之前一定要食避孕藥架?
應該唔係, 不過 dr chan 話呢個做法都幾普遍
食避孕藥可以比卵巢休息一下先再打針, 同埋可以令開針時間更有預算 (如果自然 cycle 就真係等運到咁). 我自己就只係食左14日 (好似話最少食10日), 調到今日 day 1, 聽日星期六覆診開針, 咁就唔駛返工時請假囉

伯爵府

totoro_voyager 發表於 16-2-11 19:30
我都諗緊去陳醫生度做Ivf, 但因高0, 小卵, 又冇左2次,陳醫生有提議做pgs, 冇話一定要,分析得好詳細,但加 ...
佢係貴架, 我地都覺得好似倒水囉
行到 ivf 呢步, 預左, 冇計, 錢用左可以再搵既...

佢都"均爭" 既, 唔會為賺你錢而叫你做某啲野
例如我老公丁丁弱, 我又塞左一邊輸卵管
佢都勸我地唔好試 iui 浪費時間同錢
而家計我開針時間食避孕藥數量嗰啲, 佢建議安排盡量令我唔駛打咁多針
感覺佢都係專業同有 heart 既

大宅

引用:Quote:Tsang@pig 發表於 16-2-12 09:18 請

原帖由 zaba 於 16-02-12 發表
應該唔係, 不過 dr chan 話呢個做法都幾普遍
食避孕藥可以比卵巢休息一下先再打針, 同埋可以令開針時間更有 ...
我都唸住做ivf, 又係想夾d星期六,唸住請少一兩日假,你而家開始左啦?可吾可以分享下

我今日33了,努力左差吾多3年了,唸住自己自然都係吾得,都好大機會要做ivf

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-02-12 發表應該唔

原帖由 Tsang@pig 於 16-02-14 發表
我都唸住做ivf, 又係想夾d星期六,唸住請少一兩日假,你而家開始左啦?可吾可以分享下

我今日33了,努力左 ...
尋日打咗第一針,姑娘教我打。今晚開始係屋企打,打4日,星期三早上再照下睇進展,如無意外星期六都會再照。因為調啱星期六開針,咁就請少兩次假,對我地要返工嘅就方便好多了!

大宅

引用:Quote:原帖由 Tsang@pig 於 16-02-14 發表

原帖由 zaba 於 16-02-14 發表
尋日打咗第一針,姑娘教我打。今晚開始係屋企打,打4日,星期三早上再照下睇進展,如無意外星期六都會再照 ...
係啦,請假好煩,夾到就好了

祝你成功

大宅

引用:Quote:原帖由 Tsang@pig 於 16-02-14 發表

原帖由 zaba 於 16-02-14 發表
尋日打咗第一針,姑娘教我打。今晚開始係屋企打,打4日,星期三早上再照下睇進展,如無意外星期六都會再照 ...
請問你一共請左幾多日假呀?

伯爵府

咁求琪 發表於 16-4-7 19:19
請問你一共請左幾多日假呀?
不如計要去診所幾多次吧: 抽卵前去咗4次, 之後抽卵一朝, 放胎一朝

大宅

引用:Quote:咁求琪 發表於 16-4-7 19:19 請問你

原帖由 zaba 於 16-04-08 發表
不如計要去診所幾多次吧: 抽卵前去咗4次, 之後抽卵一朝, 放胎一朝
第一次見會唔會check埋輸卵管?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-04-08 發表不如計

原帖由 咁求琪 於 16-04-08 發表
第一次見會唔會check埋輸卵管?
我之前已check,所以冇

大宅

我今日放左兩個day3 gradeB+胎,雪左3個B-
請問有冇姊妹放b- or grade C 胎,成功生b架?

大宅

引用:Quote:咁求琪 發表於 16-4-7 19:19 請問你

原帖由 zaba 於 16-04-08 發表
可唔可以約lunch時間?

伯爵府

引用:我今日放左兩個day3 gradeB+胎,雪左3個B-

原帖由 kkccyy 於 16-04-08 發表
請問有冇姊妹放b- or grade C 胎,成功生b架? ...
加油,好好休息

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-04-08 發表不如計

原帖由 咁求琪 於 16-04-08 發表
可唔可以約lunch時間?
你可以問下姑娘,不過時間有時好難控制,因為都幾多人

大宅

引用:我都諗緊去陳醫生度做Ivf,+但因高0,+小卵,+

原帖由 totoro_voyager 於 16-02-11 發表
我都諗緊去陳醫生度做Ivf, 但因高0, 小卵, 又冇左2次,陳醫生有提議做pgs, 冇話一定要,分析得好詳細,但加 ...
陳醫生度可以做pgs嗎?

大宅

引用:我今日放左兩個day3+gradeB+胎,雪左3個B-

原帖由 kkccyy 於 16-04-08 發表
請問有冇姊妹放b- or grade C 胎,成功生b架? ...
陳醫生度做ivf過程好嗎?順利嗎?抽卵是全身麻醉?

首頁

尾頁

跳至