6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:map9183+發表於+15-12-16+22:59+Btw

原帖由 TamCnine 於 15-12-17 發表
我個仔又係咁... 訓得差到..我晚晚都唔知有無訓到2,3個鐘
7星茶珍珠末... 咩都無用
我每個月都等佢d大好d.. ...
去到九個月都係咁?
我上星期開始頂唔住發燒感冒呀,再晚晚係咁我驚我又病多次,想死呀

大宅

回覆:bb訓得愈來愈差,我就黎癲

我bb 一歲又係晚晚醒幾次,之前都有醒,但拍拍佢就會瞓返,但近半個月佢喊到要抱為止,左抱上手唔夠半分鐘又推開我,我放返佢落床再拍幾下佢又瞓返,但我堅燥底同眼瞓囉,唉,仲要捱幾耐先唔會甘

複式洋房

我仔仔都係咁,每晚扭1-2個鐘先訓,就算好眼訓都唔肯訓,到差不多1點先訓,試過調較過佢d時間,早d整醒佢等佢較早返幾個鐘,但都係失敗!每晚到4-5點又會喊下,但佢訓晏覺又唔會扭,自已中中下就訓著!

別墅

引用:我仔宜家9個月,由出世到宜家未試過一覺訓

原帖由 yeew 於 15-12-11 發表
我仔宜家9個月,由出世到宜家未試過一覺訓天光,晚晚醒幾次。唔舒服果幾日會喊得好勁

...
我同你一樣。我仔七个月。未試過一覺瞓天光。一两个鐘醒一次。一係抱任摇到佢瞓。一係玩到攰再抱住搖佢瞓。一放上床又醒又狂喊

公爵府

回覆:dinosaurmum 的帖子

係囉,可以俾D七星茶佢飲

大宅

引用:佢無唔舒服,肯食粥食奶,日頭可以訓到四個

原帖由 map9183 於 15-12-11 發表
佢無唔舒服,肯食粥食奶,日頭可以訓到四個鐘(如果係公公陪訓嘅話),唔肯食奶咀,一扎醒就擰來擰去又坐係 ...
我b都係,7個幾月!由5個幾月就間中持續甘既情況!我都就黎癲喇

大宅

引用:Quote:yeew+發表於+15-12-11+13:29+我仔宜

原帖由 ukyopoon 於 15-12-15 發表
我個女都係, 出世到而家十個月, 好彩就醒一次, 最多醒3,4 次都有, 拍都瞓唔返, 一定要抱住, 有時攰得濟 抱 ...
原來甘多bb係甘,努力喇!希望情況快d變好

別墅

回覆:map9183 的帖子

我仔都係,每晚醒幾次,我攰到顛仲飲埋夜奶,我想C。。。已經幾個月係咁

大宅

我女尋晚十點訓直到一點半喊左五次要起身,抱上手幾分又訓返,之後點都唔訓,最後食左兩安奶由三點開始訓。而我比佢攪到失眠到五點先訓倒,七點又起身返工。
我尋晚好攰,好忟,好嬲,不停鬧個女曳同唔生性,跟住抱住佢坐係地下自己喊,我真係好漰潰。
已經兩個月喇都重係咁,究竟要攪幾耐先好返?我就快忟到忍唔住打佢

大宅

我女尋晚十點訓直到一點半喊左五次要起身,抱上手幾分又訓返,之後點都唔訓,最後食左兩安奶由三點開始訓。而我比佢攪到失眠到五點先訓倒,七點又起身返工。
我尋晚好攰,好忟,好嬲,不停鬧個女曳同唔生性,跟住抱住佢坐係地下自己喊,我真係好漰潰。
已經兩個月喇都重係咁,究竟要攪幾耐先好返?我就快忟到忍唔住打佢

別墅

原來好多bb都係夜晚醒幾次,見有d媽媽話自己仔女可以一覺訓天光真係羨慕啊!我仔夜晚都會不定時吵我起身,唉,有時湊巨訓又唔訓自己又眼訓到想c真係好想喊😭

首頁

尾頁

跳至