親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

chloe818 發表於 16-4-28 09:32
我都訂了8月住,又係見到新開同有早餐

我都訂咗8月份住3日,BOOK咗雙人房同三人房,平日雙人房連稅係$37X,好抵,但星期五六住要$53X-$57X。

別墅

引用:我都有興趣呢間,+但唔知點解上酒店網睇佢既

原帖由 goo_littlebb 於 16-04-23 發表
我都有興趣呢間, 但唔知點解上酒店網睇佢既房, lobby同餐廳既相, 同“台北日記-台北車站館”係一模一樣既, ...
中時電子報
1月19日週二 上午5:50
工商時報【記者孫彬訓╱台北報導】

華南銀行開封大樓及中山大樓陸續公開標租出租旅館業後,舊總行重慶大樓6∼11樓近期也辦理標租,出租給旅館業者,由愛客發集團標下。華銀評估,舊總行重慶大樓預計有3,120坪,還有停車場可供出租,以附近行情每坪租金1,500元計算,一年的租金收入至少有5,600萬元以上。
至於華銀的新總行大樓,目前新大樓6∼9樓也在積極辦理招租,10∼11樓則已出租給德商思愛普(SAP)公司。
之前華銀兩棟大樓標租,開封大樓同樣由愛客發集團搶下,中山大樓則由柯達大飯店得標。
華銀目前資產活化,以出租、出售、資產開發及都更等方式進行,以增加收益,預計2015年租賃收入可達3.5億元,2016年全年租賃收入可進一步增加至4億元。
租下華銀中山大樓的柯達大飯店目前已有基隆店、永和店、台北一店、台北二店、台北敦南、台北松江共6家。至於租下華銀開封大樓和重慶大樓的愛客發集團,目前有愛客發時尚旅館、高絲旅時尚旅館、台北日記旅店三大系列,目前有11家,其中10家鄰近台北西門、一家則在台南。
房仲業者估計,開封大樓位於開封街一段,共8層樓,面積1,692坪;中山大樓則位於中山北路一段,同樣是8層樓,面積1,248坪。以租金一坪至少1,800∼2,000元計算,華銀開封、中山兩棟大樓一年租金收入至少6,350∼7,056萬元。
隨著旅館業持續進駐台北車站、西門附近,房仲業者分析,這也會讓西門的旅館密度持續攀高。
至於出售部分,華銀主要是針對畸零地、共有地等,因考量有使用上的限制,無法單獨開發,準備伺機配合讓售給鄰地所有權人,以促進土地利用,增加財產價值。
另外,在資產開發及都更方面,華銀現有6處不動產已被劃定為都市更新單元或正在整合,將視鄰地所有權人或地上建物所有權人整合情形,詳細評估參與都市更新的效益,以提升財產價值。
針對華銀不動產陸續順利出租,華銀主管指出,不管是資產活化、出租,都只是收入穩定的「副業」,未來還是要持續讓本業成長。

大宅

回覆:Hotel M 台北門精品旅店

剛去完, 酒店整體都ok, 地下出面有免費咖啡飲,不過早餐可以吾食,因為好吾吸引,一份份set好,一坐低就送黎

大宅

回覆:傑西 的帖子

酒店房冇影相, 樓下有個千秋,另外行去西門町10分鐘,去寧夏夜市15分1鍾 都算方便

男爵府

luimicky 發表於 16-5-3 22:24
酒店房冇影相, 樓下有個千秋,另外行去西門町10分鐘,去寧夏夜市15分1鍾 都算方便

我6月尾都去

男爵府

回覆 luimicky 的帖子

我都係6月尾去, 請問酒店是否有獨立電梯上房, 因我知道其中幾層不是酒店房間.
另外, 房內有沒有裝修味, 因睇佢網頁內有人住完覺得有陣裝修味.

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

剛剛見有新相upload

大宅

有無人試過book3人房但四人入住,會唔會比旅管d人捉,因為四個女仔都唔會分房訓,book2間又浪費左一間。

大宅

台北

大宅

回覆:wingtam2910 的帖子

係獨立既, 我吾知原來得幾層係酒店房, 老公同事book既, 沒有異味, 都好新淨, 樓下出面仲有咖啡免費供應既,我地book個房2大2小兩張大床, 仲有好多空間, 另外我細佬2大1小就一張雙人床加一張單人床 空間冇咁大,整體都ok既

大宅

水之藍 發表於 16-5-4 21:00
有無人試過book3人房但四人入住,會唔會比旅管d人捉,因為四個女仔都唔會分房訓,book2間又浪費左一間。 ...

3人房但四人入住, 好難訓, 因會是一張雙人床和一張單人床

兩人訓一張單人床, 好迫喎

水晶宮

BOOK 2 ROOM LA

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

水之藍 發表於 16-5-4 21:00
有無人試過book3人房但四人入住,會唔會比旅管d人捉,因為四個女仔都唔會分房訓,book2間又浪費左一間。 ...
其實4人房都好多選擇, 起碼有2張大床, 2人訓一張都唔太迫嘛. 3人房有2人要迫一張單人床, 訓唔到喎...

大宅

岩岩去完,住左一晚。
個人覺得一般,位置係係台北車站同西門町既中間。
都要行10分鐘左右,位置一般。
早餐就係一SET SET的,另有面包供應,但好搶手,好快會被搶曬~又唔好食
HOTEL M同台北日記旅店係同一集團~
台北日記旅店近西門町!

男爵府

goo_littlebb 發表於 16-5-5 11:40
其實4人房都好多選擇, 起碼有2張大床, 2人訓一張都唔太迫嘛. 3人房有2人要迫一張單人床, 訓唔到喎... ...

請問有無2大2小近台北車站或近捷運既4人房酒店介紹?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

taifat 發表於 16-5-5 16:23
請問有無2大2小近台北車站或近捷運既4人房酒店介紹?
住過凱撒, 地下街直到好方便, 上面講既M HOTEL都有但要行10分鐘,近西門町有永安棧, 出捷運就係,
你可以去酒店網搵到, 直接入2大2小都好多房揀, 睇埋地圖就知近唔近了.

男爵府

goo_littlebb 發表於 16-5-5 16:35
住過凱撒, 地下街直到好方便, 上面講既M HOTEL都有但要行10分鐘,近西門町有永安棧, 出捷運就係,
你可以去 ...

thx so much

男爵府

回覆樓主:

請問HOTEL M 的房間,是否好似相片咁黑?普通房間有無雪櫃?Thx!

大宅

回覆 baobao18 的帖子

咁M hotel 是近西門町站或台北車站, 晚上酒店附近静唔靜

大宅

mandyfung 發表於 16-5-9 20:14
請問HOTEL M 的房間,是否好似相片咁黑?普通房間有無雪櫃?Thx!
比起其他酒店可能會暗D,但個人都覺得都足夠~有雪櫃的~

首頁

尾頁

跳至