家庭理財

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

回覆 JazlynBaby 的帖子

其實你係咪因為做過保險而了解過?? 定係過往有不愉快經驗吖??? 願聞其詳~ 分享俾大家聽, 等大家都聽吓吖~

複式洋房

呢度好明顯係俾人黎尋求意見, 既然咁公開, 點解講正常既個人意見, 反而會俾人話?!?! 好奇怪。
不如一早話呢個GROUP 係專FOR一類意見既人吧啦~!

呢度都冇食物, 又何需要搵食呢?? HAHA!! 咪玩啦~

複式洋房

聽到你咁講,已知你冇接收過最新既市場資訊了, 不妨搵你自己AGENT UPDATE吓啦, 你講嗰啲有機會係講投資單,我講既都唔係~。

時時UPDATE 最新保險資訊是常識吧~~~! 這是每個人都有既知情權。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

家庭月入冇30k,有3個小朋友要供樓。。但冇咩長老負擔,冇錢儲。。老公同小朋友都要讀書
d錢倒水咁倒

24號師奶    發表於 16-11-2 14:36

禁止訪問

複式洋房

明白你既舉動~!! 絕對唔介意。多謝你REMIND 我提供過意見俾人, 真係好開心。
我相信提供意見都係想令多啲人受惠~

「搵食」??? 哈~ 年輕人你太敏感了。

要搵都不會在這裏啦, 這樣太不智了!!!
啱唔啱聽, 自己判斷啦~

有病睇醫生, 但唔俾醫生講野, 只能病人自己討論病情, 乜平時睇醫生都係咁架??? 勁!!

我好簡單的
小朋友有唔明, 會問老師, 會問父母
病人唔知咩病, 會問醫生
有法律問題, 會問律師或師爺
唔知想去邊度食飯, 會問OPENRICE
有保險問題, 會問AGENT
THAT'S IT!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:同上,完全冇錢淨,有冇人case 差不多,完

原帖由 banana1224 於 16-10-24 發表
同上,完全冇錢淨
,有冇人case 差不多,完全儲唔倒錢
其實量入為出啦,學野果d可多可少

別墅

good_pig 發表於 16-10-25 23:16
其實量入為出啦,學野果d可多可少

無架,個女成日病,諗住比佢學游水攪好身體,無諗錢方面,做父母乜都為仔女,學英文都係諗住佢好d,冇辦法,呢d我又唔想慳,唉好鬼矛盾。

別墅

無架,個女成日病,諗住比佢學游水攪好身體,無諗錢方面,做父母乜都為仔女,學英文都係諗住佢好d,冇辦法,呢d我又唔想慳,唉好鬼矛盾。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

banana1224 發表於 16-10-25 23:53
無架,個女成日病,諗住比佢學游水攪好身體,無諗錢方面,做父母乜都為仔女,學英文都係諗住佢好d,冇辦法 ...

咁只好大人慳DD囉...月光族其實好危險

大宅

yuensiu 發表於 16-10-25 08:24
我仲有2件細既,又要供樓,又要興趣班,又要比家用4大長老,月月清。仲要家庭收入無40k
...

你真勁,仲要養甘多個

寶石宮

wy_yen 發表於 16-10-25 22:37
家庭月入冇30k,有3個小朋友要供樓。。但冇咩長老負擔,冇錢儲。。老公同小朋友都要讀書
d ...

其實供樓, 早年買, 其實都有限數O既

大宅

deruderu 發表於 16-10-25 22:00
未有小朋友既, 真係要喺未成家立室前, 好為自己做好儲錢計劃。如果宜家唔儲, 只能預計到將來只會洗錢更多, ...

好心你啦,吾好響度搵食,搵食行遠d,又散佈錯誤訊息!

子爵府

原來又係保險經紀引人落踏的貼

禁止訪問

複式洋房

回覆 goodtea 的帖子

誤導其他人..係錯誤訊息。.....是否你也在誤導人??

都係嗰句, 別沒殺他人的知情權, 我講既只係事實, 啱唔啱聽適隨尊便啦。別沒殺一些受惠過的人。
真係想得太多了。

又可必動氣呢~!

明白有小朋友的家庭, 真的負担很重, 維持一個家庭真係唔簡單。

縱使意見不同,亦應互相尊重。基本禮貌~ JazlynBaby

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

如果你一心覺得是SELL, 一定唔專業啦, 絕對唔會喺呢啲平台做啲咁既野, 呢度係分享資訊既地方。明白一般人好似你咁諗係正常既~ 只因為從未聽過啫。

由頭到尾都冇提過任何SELL既野, 是否自己特別敏感?? 純屬意見, 僅供參考。

只不過多一個方法途徑, 唔好令自己後悔, 當年原來可以幫到自己, 而冇做儲錢既決定之嘛~ 我見唔少~ 同買樓一樣, 大把人後悔點解早幾年唔買樓.....無言。

我相信專業既人, 唔會喺呢度PROVE呢樣PROVE嗰樣, 實屬不當。相信你既AGENT都係專業架, 問返你自己AGENT了解啦~唔係新野黎架啦! 佢一定答到你滿意為止。

尊重你意見, 多謝~!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

goodtea 發表於 16-10-26 00:10
你真勁,仲要養甘多個

我係好在早買樓,每月供5.3k就好d囉,而幼稚園同小學暫時都申請到書薄,學費減免咁。家用就99個邊比開咁多就咁多,反而自己阿媽個邊就有得傾所以可以比少d,為有加人工先加返d家用比阿媽啦細路個d就真係無得慳嫁啦,為有慳自己。依家夜晚煮飯又帶埋第2日飯返工食咁啦。買衫都少買,通常買都係1,2件咋。
我地家庭收入得36k,而我份工就穩定又年年一定有得加,希望過多幾年會好d

首頁
12345...12

尾頁

跳至