自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你個budget $100 per head 響Element食晚飯,仲要咁多限制,應該只可以食拉麵。
拉麵Jo
網址: https://s.openrice.com/QrbS0bxG600
地址: 尖沙咀 柯士甸道西1號圓方(Elements)1樓1030號舖
電話: 2196 8208

其實咁多條件限制,連貴價hamburger 都係junk food, 又要no Chinese food, no sandwiches, 又要hot dish, 其實最好係去大快活,否則應該去第二個地方食。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

hchu06 發表於 17-1-5 16:08
你個budget $100 per head 響Element食晚飯,仲要咁多限制,應該只可以食拉麵。
拉麵Jo
網址: https://s.op ...

完全同意....
樓主太多限制...又唔願出返佐敦一帶食...
係elements食上海野都要over 100 per head啦 (不過chinese food樓主又唔岩).

我覺得咁既情況去大快活食果D咩"日式"咖啡飯 (而家唔知仲有冇添)最岩, 或者拉麵Jo (但樓主又話唔想要麵食)....真係冇其他.........

如果係我, 一定要留係elements食, 又想平..一定係大家樂打邊爐

其實我估....可能樓主想帶小朋友去一個佢未去過的地方 (elements), 食D佢未食過既野 (所以no chinese food, no pizza hut, no junk food, no noodles)....但咁樣....不如就一餐半餐拎多D budget出黎食吧............

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Chowying 發表於 17-1-5 15:58
我同個女兩個人都叫左兩個 set ,因為個女冇帶水樽,問佢攞杯水話要比3蚊,我照比喇,杯水重要得4分三滿 :h ...
俾杯水都收錢,又真係衰啲,不過我近年去都冇咗哩樣嘢了。

子爵府

gloriatutor 發表於 17-1-5 16:18
完全同意....
樓主太多限制...又唔願出返佐敦一帶食...
係elements食上海野都要over 100 per head啦 (不過 ...

Element 好似只有大快活,仲要響溜冰場隔離,一日到黑都迫滿人,我去過一次都怕。我去Element ,想叫做食得唔好「浪住泵」,又唔太貴,都係去Starbucks , 千両,Element間丼丼屋都可以貴過出面1/3

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

hchu06 發表於 17-1-5 16:41
Element 好似只有大快活,仲要響溜冰場隔離,一日到黑都迫滿人,我去過一次都怕。我去Element ,想叫做食 ...
其實我都唔知間大家樂係邊, 都係見有jm話有...
我都只係知溜冰場隔離果間大快活....lol
我多數去elements都係去afternoon tea...所以都會唔理銀包豪一次 (其實我唔太鐘意...因為我麻麻地甜品...但d姊妹friend like......)

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:hchu06 發表於 17-1-5 16:41 Element

原帖由 gloriatutor 於 17-01-05 發表
其實我都唔知間大家樂係邊, 都係見有jm話有...
我都只係知溜冰場隔離果間大快活....lol
我多數去 ...
大家樂只有外賣,係入機場快線攪 check in 果面既另一邊

總有離別的時候

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

Chowying 發表於 17-1-5 16:56
大家樂只有外賣,係入機場快線攪 check in 果面既另一邊
明白了, 謝謝.

侯爵府

圓方喺高檔商場,無實惠嘅晚飯。

大宅

回覆樓主:

cedele

是一間cafe, 有all day breakfast同意粉, 約100蚊, 唔包飲品。

水晶宮

我通常都係去食夏麵館

別墅

Jasmine-4711 發表於 17-1-4 16:49
孩子未去過圓方(Elements),想去看看,有冇晚飯人均一百以下的食店在商場内或外圍推介?
最好唔係食中國菜,piz ...

不如去完去奧運站有牛角,muji, food court 或佐敦有韓國嘢,有拉麵,茶記etc.

水晶宮

Jasmine-4711 發表於 17-1-5 15:14
回覆 細bear 的帖子

間越南食店叫咩名? 有几大概地址或近那intersection?

法包叫添記, 得2張圓凳可能要立食。
附近仲有間叫老趙食越南野,
有時食完先過圓方行街, 圓方d食店都等幾耐

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

添記有熱野食嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 simple430 的帖子

美詩餐係 中菜定西餐?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Jasmine-4711 發表於 17-1-5 19:41
回覆 simple430 的帖子

美詩餐係 中菜定西餐?

茶餐廳

男爵府

iris5a 發表於 17-1-4 16:52
可以試TRIPLE O 食BURGER, 隔離亦有大家樂

冰場果邊

嗰間係大快活嚟架。
但樓主講左唔想食快餐喎... 如果平快餐仲可以去超市360入面幾個食檔,有日本餐同burger 檔,但坐得唔舒服。不過如果唔食快餐嘅話應該好難搵倒100蚊以下一個人嘅餐廳。一係去正斗一人食一個麵/粥,應該可以一個人100蚊以下。

男爵府

莫失莫忘 發表於 17-1-4 21:14
有間night market食台灣野都唔係好貴的

但我記得佢個牛肉麵都百幾蚊一碗

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 17-1-5 15:23
南小館都OK 飲茶我鈡意去王子飯店,冇位就隔離百樂,Thai food就Mango Tree, 係有間Nahm越南嘢就唔太 ...

除左南小館,你講的應該都over budget, 冇可能一舊水以下一位喇

男爵府

Jasmine-4711 發表於 17-1-5 15:19
回覆 Jane1983 的帖子

topic已寫左唔食中國菜/包/burger/麵/三文治/pizza/大家樂/McDonDon等. ...

咁應該冇間會啱你budget... 嗰度出名食飯貴,不如你帶完D小朋友行完就行出去佐敦食啦

大宅

貧窮媽媽 發表於 17-1-5 17:32
我通常都係去食夏麵館

執左好耐了

首頁

尾頁

跳至