美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

禁止訪問

子爵府

twsf 發表於 17-5-8 21:00
我打完斑面上浮多左好多斑,請問反黑膏邊度可買

可買priori eventone...
jm你做得好密?喺邊度做?

大宅

twsf 發表於 17-5-8 21:00
我打完斑面上浮多左好多斑,請問反黑膏邊度可買
有D美容院會開反黑膏俾你,如果無,睇皮膚科醫生,醫生可以處方4%hydroquinone去斑膏(但唔可以長期用) 。同埋最緊要做好防曬呀。

侯爵府

而家D美容院好衰, 比錢錢幫襯就唔會理你,叫牫21日可打一次, 打完問佢有無反黑膏,佢話未聽過LOR, 激死,打左三次都無淡到, 我開始諗, 係唔係騙人架.

子爵府

文迪羊 發表於 17-5-9 01:04
而家D美容院好衰, 比錢錢幫襯就唔會理你,叫牫21日可打一次, 打完問佢有無反黑膏,佢話未聽過LOR, 激死,打左 ...

事實最快21日可打第二次呢樣真……
有d美容院係冇反黑膏呢回事,佢地一係冇呢方面嘅知識,一係就對自己嘅手勢服務太有信心lor...
jm係咩斑,每次打幾耐?用咩機?
3次應該見到d改善,但去到有5次左右你會覺得好明顯下……
打斑真係要時間金錢耐性……我打左7次都未完成

大宅

請問各位JM打過邊個E生好, 好想打走D斑, 但本身又唔係好識E學美容..

複式洋房

biggles222 發表於 17-5-7 19:22
美容師幫你打時開既能量大左,扯埋你底層既黑色素上黎,一定要去睇皮膚科專科醫生,等醫生處方藥膏,但黑 ...

多謝jm資料,想請問pico係咪范冰冰果部?很貴嗎?

複式洋房

cinda72. 發表於 17-5-7 12:44
樓主我幫你問過下,
美容師話似係你本身底層荷爾蒙斑勾晒出黎面喎
如果真係荷爾蒙斑,我驚你打2 ...

我不敢再去打了,d course我唔要了,只想快些好

複式洋房

文迪羊 發表於 17-5-9 01:04
而家D美容院好衰, 比錢錢幫襯就唔會理你,叫牫21日可打一次, 打完問佢有無反黑膏,佢話未聽過LOR, 激死,打左 ...

jm,無效果已經未必係壞事

複式洋房

回覆樓主:

如果有那個醫生或醫美可以醫好我,我一定大力表揚當報答,而家出街好怕人望,好像所有人都望我面上嘅斑,好辛苦

複式洋房

jesssi 發表於 17-5-9 11:09
多謝jm資料,想請問pico係咪范冰冰果部?很貴嗎?

范冰冰打嗰部好似叫PicoSure,其中一部皮秒,皮秒去斑動不動就要3幾萬,睇左皮膚科專科醫生再諗下一步較好~

子爵府

jesssi 發表於 17-5-9 11:16
如果有那個醫生或醫美可以醫好我,我一定大力表揚當報答,而家出街好怕人望,好像所有人都望我面上嘅斑,好辛苦 ...

jm你放鬆少少先……
而家問題已發生,冷靜諗下解決方法,唔好有負面情緒先……
你自己凝住啫,冇人會咁都望嘅,就算係都不需理會佢地……
pico出面而家有好多,搵多幾間問下意見……或睇個皮膚醫生聽下有咩方案先……
你出現呢噠野有幾耐?聽人講有機會遲少少會自己淡番一d

複式洋房

jesswu 發表於 17-5-9 12:09
jm你放鬆少少先……
而家問題已發生,冷靜諗下解決方法,唔好有負面情緒先……
你自己凝住啫,冇人會咁都 ...

無好過,化妝都掩不到

複式洋房

biggles222 發表於 17-5-9 11:55
范冰冰打嗰部好似叫PicoSure,其中一部皮秒,皮秒去斑動不動就要3幾萬,睇左皮膚科專科醫生再諗下一步較好~
...

如果3幾萬係成功令到無咁覺眼,我願意花

複式洋房

jesssi 發表於 17-5-9 12:45
如果3幾萬係成功令到無咁覺眼,我願意花

首先睇左皮膚專科係要知道自己現在皮膚深色係咩狀態,攞左專業意見就可選擇用咩方法處理~

水晶宮

jesssi 發表於 17-5-9 12:44
無好過,化妝都掩不到
我冇醫生介紹, 不過如果你去睇醫生, 可以問下醫生你可否做Mela Peel和日常用Mela Cream (Dermaceutic)。呢兩樣係特別針對Post Inflammatory Hyperpigmentation (PIH即laser後反黑)。Mela Peel係冇乜side effects, 亦唔會刺激黑色素, 但會令皮膚對陽光更敏感(其實做laser都會)只要做足防曬就okay。

用Hydroquinone 都可能有更大side effects, 亦有停用反彈效果。
所以新出o既退斑產品, 都會hydroquinone + acid peel一齊用, 效果明顯, d色素退得快d。

以上係我睇過o既資料, 我冇親身用過mela cream和mela peel, 但你search BK呢度都有人用過。
另外MongLeung佢都有用過Dermaceutic產品。

我自己有用過Dermaceutic Yellow Cream去斑, 都有效果。

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-9 13:11
我冇醫生介紹, 不過如果你去睇醫生, 可以問下醫生你可否做Mela Peel和日常用Mela Cream (Dermaceutic)。呢 ...

Jm, 真心我唔建議你再打任何激光,即使係pico, 都唔好再打。mela peel 都唔好做住。
首先抑制左黑色素先。試下用mela cream先啦!
我聽日再問下我個護士朋友,有咩產品可以介紹俾你用。

侯爵府

心表同情,慢慢等佢淡

大宅

jesssi 發表於 17-5-9 12:44
無好過,化妝都掩不到
樓主..都隔左好耐了...其實你去左睇醫生未?你係到唔開心都無用...呢個時候緊係去搵醫生比d專業意見你,同埋補救方法...

可能真係開既度數太大了..不過如果真係反黑...佢係會慢慢淡番..但就可能係1-2年既事

別墅

樓主吾好甘緊張,記得問多幾個吾同方法, 吾好亂甘試, 深表同情

首頁
12345...13

尾頁

跳至