自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

bowling2004 發表於 17-7-31 16:23
就係咁囉!
所以唐英年講得冇錯㗎! 男人要有膊頭有腰骨!如果唔係...性格會同佢身型一樣,卸膊(卸責)!! ...

笑左

子爵府

bowling2004 發表於 17-7-31 16:07
以前細個唔識,嫁着個A字膊又軟皮蛇既男人。咁多年嚟都係一樣,有事有麻煩嘢就A字膊卸晒落我身上,等我去解 ...

你同佢一齊 你表面蝕底,但骨子裡你多咗磨練,人生經驗多了,更懂得了解人。

佢,表面輕輕鬆鬆鄧梓鋒,但骨子裡佢冇咗你,佢大Q鑊! 冇咗你分分鐘米都有得乞!

人生有好多經歷,能忍者一定係勝利組

子爵府

BK Milk勳章

我丈夫算顧家,不過佢又係好卸膊有咩事其實都無人鬧佢,總之佢鬧咗我先話我唔啱就就以為自己啱晒,都唔明有咩好鬧,好無聊,我覺得佢質素真係好抵。
好似琴日佢拎住好大袋野,我負責睇住個女,佢個袋預備一野撞埋個女個頭度,我咪擋囉,佢就鬧我做咩呆咗喺度,解釋完佢都覺得我唔啱
唔通由你撞死個女?

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

fungfungdrm 發表於 17-7-31 16:38
好多男人結左婚都唔識長大, 仲係細路咁, 好難頂, 做小小野就好叻咁, 我地做女人自從生左小朋友之後就咩都要 ...

不能同意更多

伯爵府

以前細個唔識,嫁着個A字膊又軟皮蛇既男人。咁多年嚟都係一樣,有事有麻煩嘢就A字膊卸晒落我身上,等我去解 ...

同病相憐

水晶宮

畀面勳章

ngwong2 發表於 17-7-31 17:31
係呀.韓男夠好似好man.但嗜酒又粗魯.唁肯做家務.

我屋企嗰件A膊男都不見得肯做家務喎! 大家都有返工,大家一樣攰到死,但屋企啲嘢依然係我做番晒! 佢會喺度做咩呢? 講電話吹水啦,㩒電話啦!玩佢想玩既嘢啦! 屋企佢冇份既!

水晶宮

畀面勳章

ying_mail 發表於 17-7-31 17:31
JM, 請問有小朋友嗎?

有,我都後悔有。而家仲累埋個仔

水晶宮

畀面勳章

tkkmama 發表於 17-7-31 16:36
我反而係我老豆教仔, 乜都賴個老婆, 原本我地做女的唔知架, 後來我大細佬鬼拍後尾枕講左出來, 先明白哂, 點 ...

你知唔知點解我會話佢亞媽識教仔呀? 因為我親耳聽過佢兩母子既對話! 有一次有單麻煩嘢,明明罪魁禍首係佢(我老公),佢亞媽懶係關心個仔咁問東問西。之後佢話好煩唔想理,佢亞媽即刻一句話『叫你老婆去搞囉!』
我幾想xyz佢哋,以為細細聲我聽唔到。你話佢係咪好識教仔呢?

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

bowling2004 發表於 17-7-31 18:10
你知唔知點解我會話佢亞媽識教仔呀? 因為我親耳聽過佢兩母子既對話! 有一次有單麻煩嘢,明明罪魁禍首係佢 ...

咁你做唔做得出係唔C得人既情況,佢卸你唔接俾佢受下?
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

bowling2004 發表於 17-7-31 16:23
就係咁囉!
所以唐英年講得冇錯㗎! 男人要有膊頭有腰骨!如果唔係...性格會同佢身型一樣,卸膊(卸責)!! ...

.

侯爵府

可唔可以講下點睇?

真心問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bowling2004 發表於 17-7-31 18:10
你知唔知點解我會話佢亞媽識教仔呀? 因為我親耳聽過佢兩母子既對話! 有一次有單麻煩嘢,明明罪魁禍首係佢 ...

先天+後天 ,結左婚將角色比左老婆

翡翠宮

papagirl 發表於 17-7-31 17:48
我丈夫算顧家,不過佢又係好卸膊有咩事其實都無人鬧佢,總之佢鬧咗我先話我唔啱就就以為自己啱晒,都唔明有 ...

我老公都係咁架!!

我忍無可忍惡過佢,鬧番佢~

侯爵府

1928mickey 發表於 17-7-31 18:36
先天+後天 ,結左婚將角色比左老婆

有時睇得多,其實唔結婚係未最好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實冇樣睇啦...

我識有幾個都6呎高...後生時應該都幾大隻有型的...
依家老左當然係大肚腩啦...

咪一樣冇膊頭冇腰骨

再講..依家D年輕一代就更加冇膊頭冇腰骨

全部都係媽寶黎既

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

HongV 發表於 17-7-31 18:40

或者,可能⋯⋯⋯⋯卦⋯⋯⋯⋯

男人真的要似番個男人,不能寵壞

水晶宮

畀面勳章

HongV 發表於 17-7-31 18:40

我結咗婚後覺得係咁

侯爵府

bowling2004 發表於 17-7-31 19:28
我結咗婚後覺得係咁

婚姻的意義是什麼

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

manyinsum 發表於 17-7-31 16:11
agree,跟本呢類人唔應該結婚,但而家年代就係好多呢類人,可能同女人自強有好大關係
...
咁點解個女人肯嫁先?雖然我都好憎呢種男人,但係又有人肯嫁,真係吹佢唔脹喎

水晶宮

畀面勳章

HongV 發表於 17-7-31 19:30
婚姻的意義是什麼

唔識答。或者我唔好彩,遇唔到有膊頭有腰骨既男人....

首頁
12345...8

尾頁

跳至