自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Hildamon 發表於 17-8-30 22:04
跟星x. 似乎是我黑仔,所以遇到。

永安,egl 作没有此情况,雖然這兩間係贵D,但有價值,今個暑假去完,egl,特别係住,全程五星

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我跟過星x去韓國,一行7人,佢會將成團人既機位重編,大家坐埋一齊,我亦試過係日本自遊行,返到酒店用wifi ,訊號弱到收唔到,打落lobby搵人上黎睇,幫我加裝另一粒wifi 就上到網,照睇應該係你導遊唔盡責

翡翠宮

回覆樓主:

睇領隊! 我跟過幾次,其中一次個領隊應該係新人! 我明白好難成group人一齊坐,但果次我地係一個一個被分散! 話佢佢仲話係咁! 之後我話跟咁多次冇試過咁! 佢先再分配過d位! 最後我地一行八人係可以坐埋一齊!! 到落左機,就自己行出去,我地要去邊度集合完全唔知! 行到差唔多大門,企左一陣佢先係遠處行埋黎問我地做咩唔去X出口等,我地八個人都冇聽過要去咩出口等! 我同佢講,領隊唔係咁做! 不如你打返公司問清楚你要做d咩! 之後幾日叫做好d,回程前一晚我地有提佢,我希望我地係一齊坐!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇你坐乜機型, 但兩程都要你地分開就安排得差啲啦
wifi呢樣野, 派比你間房咁唔好彩收唔到, 酒店又爆左, 都冇計喎, 唔通叫隔離房同你掉

男爵府

回覆樓主

我覺得是領隊冇經驗多,大的幾間旅行社我都跟過,我覺得食、住其實差不多,只是領隊有冇經驗安排好些

男爵府

我跟星X 去過東京同韓國, 兩者分別很大, 去韓國很好, 但去東京應該就是你這個團, 可算是我跟團以來最差的一次!

來回程也有 1/3團友要分開坐, 酒店又細, 膳食又差!

其中住的溫泉酒店似青年旅舍, 又上不到網....

子爵府

Hildamon 發表於 17-8-30 21:53
很多年沒有跟團,今次因為有老人家所以選擇跟團。 去程我們2人分開坐,我們明白跟團很難來回都可以安排一 ...

上次我去日本跟 EGL 2大1B 大阪同東京
坐CX 來回冇分開
房內有 wifi
4晚 upgrade suite or family room 俾我
2晚就冇 因為成間酒店所有房都係一個 size

伯爵府

Hildamon 發表於 17-8-30 21:53
很多年沒有跟團,今次因為有老人家所以選擇跟團。 去程我們2人分開坐,我們明白跟團很難來回都可以安排一 ...
領隊問題啦,跟團領隊應該會執好D機位俾團友,盡量安排家庭可以坐埋一齊,你地去程已經唔一齊坐,開到聲回程要一齊,領隊都唔做,係佢安排得唔好

至於酒店房無wifi,如果真係full左而你地無轉酒店(連續住幾晚),又好難轉房既,呢樣我會體諒

珍珠宮

男爵府

呢間我已經blacklist左好耐。

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

好明顯係在領隊唔好啦!下次轉跟EGL 啦,這間出名好,日本團一定要跟EGL , 我個人跟過幾次,次次都滿意!

子爵府

回覆樓主:

我跟東x遊,從未試過分開坐

珍珠宮

日本團,如果要求高質,真係唔會揀星X~

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

fatchu@home 發表於 17-8-31 08:55
睇領隊! 我跟過幾次,其中一次個領隊應該係新人! 我明白好難成group人一齊坐,但果次我地係一個一個被分散! ...

嘩,個領隊新手黎架,咁都夠膽講「係咁」

請問邊間旅行社?

子爵府

回覆樓主:

分配坐位系领隊問題,膳食住就看你參加豪華團定抵玩團,大假期定淡季也有分別喇!
所以依家個個鍾意自由行,我唔鍾意佢d shopping點,晨早morning call,想留耐d又趕住走,想走果d又留好耐!

大宅

回覆樓主

領導懶同唔掂 唔想幫你搞 多過 真係搞唔到

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

領隊問題,航空公司只睇妳個團幾多人而俾同一區域的位領隊,領隊再根據每個家庭組別人數再去編位的,所以好多時領取取登機證之後會再用筆更改座號。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

Hildamon 發表於 17-8-30 22:10
坐國泰,不是酒店房沒有wifi, 只是我們住的一間房沒有wifi,所以我們才要求換房,但是領隊連續2晚都話無房換 ...

叫領隊同你对調房……你几多人一齐旅行……2个人多數可以一齐坐

伯爵府

boaangel 發表於 17-8-31 13:26
好明顯係在領隊唔好啦!下次轉跟EGL 啦,這間出名好,日本團一定要跟EGL , 我個人跟過幾次,次次都滿意!
...

首頁

尾頁

跳至