自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

greenpea 發表於 18-3-9 17:30
有冇真的使出過呢招?

如果我遇到哩d人我一定做得出,佢癲我仲癲

子爵府

牛年勳章

babe2010 發表於 18-3-9 11:26
單睇佢咁講,係咪你整到佢唔知,佢報復?anyway我唔係話佢啱

我都係咁諗

伯爵府

回覆樓主:

嗰日坐小巴,我有舊嘢,放係大脾上面有接近三分一位淨,有個呀叔叫我讓坐,話我舊嘢阻住佢入唔到,俾佢坐出面,我唔肯,佢就有說話,好啦,我放低俾佢行囉,佢又有嘢講,我話啲嘢冇阻到人架,唔係一定要讓你坐出面架到落車,我全程打側身坐,佢坐定定話落唔到,我都唔肯放多一次,佢落到車既(證明我拎住都冇阻到條路),但佢話呀妹你咪結婚呀,影響下一代乜乜乜,我即刻回:伯伯,小心啲行啦,香港啲路好窄架,但我個心已經媽叉緊

伯爵府

osmanthus 發表於 18-3-9 17:19
有D亞伯專揾女人蝦, 我都唔止一次比佢哋無啦啦推開, 仲要閙返人轉頭, 根本係佢哋揾人發洩情緒, 恃老賣老
...

博你唔夠膽回佢丫嘛,我已經學識左,而家係香港唔洗太好老脾,唔係俾人食住上

男爵府

osmanthus 發表於 18-3-9 17:45
無計...唯有當時運低撞着瘟神. 其實佢落車時仲專登用雙手抱住個背囊向我撞多幾次先走, 仲要一路質埋嚟一路 ...

佢應該有精神問題,呢啲時候真係要避得有咁遠得咁遠,唔好同佢理論!

子爵府

回覆樓主:

我都試過响廟街俾人撞,跟住俾個賤男人喝我,話我仲乜打佢?成條街D人望住我……街上好多痴線人……

大宅

keikeicat 發表於 18-3-10 13:31
佢應該有精神問題,呢啲時候真係要避得有咁遠得咁遠,唔好同佢理論!
係呀,佢碌大對眼兼咬牙切齒咁問我係咪好難受(落咗車仲要跟住我後面自言自語),應該係唔多正常。我返屋企同我媽講件事,佢都叫我唔好同佢嘈,點知佢會唔會攞嘢出嚟襲擊人。
by the way, 個阿叔係8:50am油塘站上車鰂魚涌落車,你返工如果都係搭呢條線嘅要小心呢個黑色背囊阿叔 (大約5呎3高,地中海,大眼,講嘢把聲怪怪好似劇集入面啲太監咁 )

大宅

siuba 發表於 18-3-10 13:39
我都試過响廟街俾人撞,跟住俾個賤男人喝我,話我仲乜打佢?成條街D人望住我……街上好多痴線人…… :unkno ...
係呀,我阿媽聽完我講尋日搭車件事之後都叫我小心,見到啲唔對路嘅人要避開,你唔知佢個袋會袋住啲乜嚟襲擊你。我又細粒,反抗都冇用。

子爵府

osmanthus 發表於 18-3-9 10:00
頭先返工搭地鐵去鰂魚涌站, 入面勁逼但我前面個亞叔用個背囊不停撞我, 我問佢可唔可以唔好再撞, 佢好得戚咁 ...

背囊, 大大個, 逼地鐵, 逼lift

好討厭⋯⋯超級討厭

男爵府

osmanthus 發表於 18-3-10 13:48
係呀,佢碌大對眼兼咬牙切齒咁問我係咪好難受(落咗車仲要跟住我後面自言自語),應該係唔多正常。我返屋企 ...

會注意一下,謝謝提醒,因為都會坐呢條線!

侯爵府

回覆樓主:

日本人真係有公德心好多,日本人如果揹背囊搭地鐵,入到車廂要放低背囊用手抽住,車廂都有圖畫提醒乘客。

大宅

choc_choc 發表於 18-3-10 14:37
日本人真係有公德心好多,日本人如果揹背囊搭地鐵,入到車廂要放低背囊用手抽住,車廂都有圖畫提醒乘客。
...

我都希望港鐵有呢D提示, 因為上下班時間都有唔少背囊乘客, 佢哋D大背囊成日撞到後面D人, 好煩擾!

大宅

樂癲肥熊餅 發表於 18-3-10 12:00
嗰日坐小巴,我有舊嘢,放係大脾上面有接近三分一位淨,有個呀叔叫我讓坐,話我舊嘢阻住佢入唔到,俾佢坐出 ...

有D呀叔好燥底又多歪理, 佢地周圍liu交嗌,撞着一個都煩死

伯爵府

osmanthus 發表於 18-3-10 15:03
有D呀叔好燥底又多歪理, 佢地周圍liu交嗌,撞着一個都煩死

我以前會忍,而家會話返佢轉頭,因為發覺左而家係香港太禮讓會俾人食住上 但向好嗰方便諗,啲客失常好過司機失常既

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我都試過個背囊佬同個女霸住條路同我迎面行,我側身過,佢專登轉個背囊黎撞我。仲好大力,背囊好似石頭咁硬,尼d人好賤。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

珍珠宮

樓主口中果個阿叔,如果佢遇到我朋友,佢死得啦,我果位朋友係打拳女教練,如果一拳中落個阿叔度呢....

大宅

頭先返工搭地鐵去鰂魚涌站, 入面勁逼但我前面個亞叔用個背囊不停撞我, 我問佢可唔可以唔好再撞, 佢好得戚咁 ...

唔好話阿叔……好多高大男西裝男既背囊比佢撞屎呀

子爵府

咩背囊係好多時唔知自己好容易撞到人又好"亞乍"。

大宅

joejoemum 發表於 18-3-10 21:10
我都試過個背囊佬同個女霸住條路同我迎面行,我側身過,佢專登轉個背囊黎撞我。仲好大力,背囊好似石頭咁硬,尼 ...
呢啲人本身心地唔好,一有機會比佢哋見到啲睇落好恰嘅人就會搵人嚟發洩,好似我咁比佢撞完重問我有咩感覺,根本就係見到其他人受傷或者受苦先會覺得開心。好變態

大宅

Angel_Rose 發表於 18-3-10 21:15
樓主口中果個阿叔,如果佢遇到我朋友,佢死得啦,我果位朋友係打拳女教練,如果一拳中落個阿叔度呢.... ...
希望下次個變態阿叔搵目標搵著你個friend,咁佢就死硬啦!

首頁

尾頁

跳至