婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

sweetiesbear 發表於 18-4-16 18:05
我有呢個同感好耐,終於有正義之人出聲

佢喺呢度消失
然後會繼續喺第二度鬧
日日昅住有咩人俾佢鬧
點可以咁得閒

別墅

回覆樓主

我個b4個月,我身邊好多人加埋自己同老公都覺得呀b各有各地方似大家。

得我奶奶覺得一啲都唔似我 ,係甘話似佢同我老公。

其實似邊個都無咩所謂,但係成日一再強調就有啲反感。

男爵府

kayingg 發表於 18-4-16 19:41
我個b4個月,我身邊好多人加埋自己同老公都覺得呀b各有各地方似大家。

得我奶奶覺得一啲都唔似我 ,係甘話 ...

我都係咁覺得 似邊個無所謂只係無一忽似我 我覺得佢無諗過做媽媽既感受 其實真係會幾唔開心 連訓覺樣都話似佢個女 顛架

珍珠宮

回覆樓主:

真係,真係~99點解可以咁霸道,咁黑人憎!!做乜都係散發住一陣討厭除!

男爵府

做個靚太 發表於 18-4-16 20:05
真係,真係~99點解可以咁霸道,咁黑人憎!!做乜都係散發住一陣討厭除!
...

你講得好岩 有試過接受佢 佢踩住上 唔受尊重咁由佢了

別墅

33154 發表於 18-4-16 19:44
我都係咁覺得 似邊個無所謂只係無一忽似我 我覺得佢無諗過做媽媽既感受 其實真係會幾唔開心 連訓覺樣都話 ...

就琴日番去奶奶度咋麻...

我老公講起呀b似我,佢即刻話上次啲親戚百日飯話似我。不過話啲親戚睇下最近啲相又覺得似我老公同奶奶佢自己。

真係得啖笑。

男爵府

kayingg 發表於 18-4-16 20:20
就琴日番去奶奶度咋麻...

我老公講起呀b似我,佢即刻話上次啲親戚百日飯話似我。不過話啲親戚睇下最近啲 ...

點解d99好似咁自我

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

姊妹你睇得bk少,有d 99,話個孫似樓下保安,都唔可以似新抱。
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

chowqv 發表於 18-4-17 08:32
姊妹你睇得bk少,有d 99,話個孫似樓下保安,都唔可以似新抱。

我果個賤嘴都話似工人姐姐都唔似我 其實佢咁講我好嬲

大宅

fairyfloss 發表於 18-4-14 18:19
樓主唔霸道,你就最霸道,每次有新抱呻吓你即時鬧人,如果你有新抱,肯定憎你,因為你太乞人憎。
...

見到佢回覆都笑左

男爵府

回覆 33154 的帖子

我老公個媽都係咁,兩個孫都話似佢哋果邊D人,不論,様,睡姿,行為,鐘意或5鐘意嘅食物都要係似佢或男家D人,病態相當嚴重!我都費事理佢,依家兩仔大咗都好小同佢接觸,因知道佢太太太太✖️1億霸道及小氣,連我老公都5願意同佢多見面。所以曾經有J M講過,大樹末枯死,所有猴子都走晒,是對的。

我都要引以為鑑不要重蹈覆轍!

男爵府

嫂子户 發表於 18-4-17 13:08

我老公個媽都係咁,兩個孫都話似佢哋果邊D人,不論,様,睡姿,行為,鐘意或5鐘意嘅食 ...

你99同我99勁似 係呀 睡姿一樣

男爵府

完全明白, 我個仔出世到而家5歲, 99甚至男家全部人都無話過阿仔似我. 次次都係99 一個講阿仔似晒老公, 仲要話對眼似佢家族. (基本出我哋嘅朋友一半半話阿仔似我或者老公, 即係起碼有50%似我啦!!)
原本佢話似老公都算, 仲要似埋佢家族, 完全無諗過我呢個十月懷胎, 仲要痛十幾個鐘先生個B 出來嘅嘅感受. 最慘係我老公完全唔出聲話99, 之後我同老公投訴, 佢話由得99 自娛下喎

男爵府

小_魚 發表於 18-4-19 13:27

完全明白, 我個仔出世到而家5歲, 99甚至男家全部人都無話過阿仔似我. 次次都係99 一個 ...

係呀 總之我個仔身體各部位都似佢果邊 係呀無諗過人十月懷胎中間幾辛酸 dd都唔可以似我 好過分 不過d99係唔會知自己有呢種心理病

男爵府

最慘係遇著99 d 三姑六婆朋友/鄰居, 佢哋睇住我老公大, 梗係話我個仔似晒老公啦, 但當時對眼係完全無望過我(跟本連我個樣係點都唔知), 佢哋不停話個仔似我老公, 跟住99 又附和, 呢d 位完全無得出聲, 唯有左耳入加耳出, 但都幾'銀'耳

大宅

33154 發表於 18-4-16 10:11
係呀 我99係臨結婚前先話想改菜單 講呢講路 最攪笑係好心提供埋化妝師同埋話送奶奶晚裝比佢(同佢一齊選) ...
總之人地既女唔係女 佢既仔同孫係仔係啊!!! 天下99應該都一樣

男爵府

fairyfloss 發表於 18-4-14 18:19
樓主唔霸道,你就最霸道,每次有新抱呻吓你即時鬧人,如果你有新抱,肯定憎你,因為你太乞人憎。
...

男爵府

Loveucpy 發表於 18-4-16 10:01
d奶奶永遠覺得自己個仔係好,人地個女就配唔上佢個仔。新抱生出黎個仔係似佢個仔同佢就最好,就算似我地都 ...

你估佢唔想同個仔生返個咩(黑暗面有咁諗你唔會知!)

複式洋房

Charliefunfun 發表於 18-4-15 13:24
好認同呀

我都好認同呀,呻下姐使晤使鬧呀,晤鍾意咪晤好睇攞

民房

回覆樓主

身同感受啦 有d人就係咁樣 越覺得你單純就越踩住你 我99都係一樣 bb出世都話似佢果邊d人 同阿媽一樣都唔似 總之衰野全部似阿媽 好噶全部似老豆 d老一輩有佢講就冇你講 俾小小醫學知識佢睇 佢就唔接受不但止 總話佢地老一輩係咁做 總要同個仔講話我鬧佢 有時候真係覺得99唔去演戲浪費啊

首頁

尾頁

跳至