自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆 ninjarabbit 的帖子

我都係最怕呢啲, 小朋友太細睇唔明, 又阻止唔到佢唔出聲, 真係好煩.
平時第二啲戲唔睇十幾秒都仲可以, 呢套真係望少10秒都唔得, 所以我今次真係好好彩

大宅

回覆樓主

死!我係中間瞓著咗。無知係我真係麻麻英雄片定我太攰

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆 BK_LK 的帖子

我都係對英雄片一般般咋, 有時佢地講得太多太長會悶, 但今次呢套要在短時間內call 齊人黎, 有啲又要搵返之前無左既野 (用幾秒鐘時間交代), 真係唔得閒瞓.

子爵府

nono76 發表於 18-4-30 16:12
係丫!佢話佢睇過唔之幾多個結果. 得一個結果會贏, 我都估係有野.

我估doctor strange交粒石出嚟嘅時候已經send咗spell, 有兩個可能性:
1) 當粒石戴上手套啟動後,奸角會跌入平行空間/鏡象空間, 之後發生嘅事都係喺另一個空間發生。

第二個可能: 當奸角完成滅絕宇宙一半生命嘅「心願」之後, 時間會自動回捲, 無限loop.... 張奸角鎖定係某一時空,所以doctor strange之前話佢睇咗一百四十幾萬個未來, 得一個結果會贏,我估唯一一次會贏嘅機會就係奸角放棄滅絕生命, 因為根本冇人可以改變到佢除咗奸角自己( 純粹我估)

youtube 有好多外國人評論,有幾個唔同嘅畫面, 當中好似洩漏咗啲玄機。

nono76    發表於 18-4-30 18:07
benalg    發表於 18-4-30 17:26

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

benalg 發表於 18-4-30 15:00
呢套戲真係唔可以劇透, 仲要乖乖地坐定定咁在戲院睇晒, 直到出埋彩蛋.

幸好我睇個場無咩人嘈嘈閉, 個個好 ...

你就好,我睇果時後面個男食野食到「隻隻」聲,又狂咳,又同兩個仔好大聲講野,又講電話(emoji).......唉!
最慘咳又唔cover his mouth, 好臭!

瑪瑙宮

尼套真心覺得好睇, 非常好睇

別墅

回覆樓主:

如果冇睇前面1同2 。直接睇第3。會唔會唔明架?

公爵府

回覆樓主

好緊湊。
不過今集嘅雷神個造型唔掂,無之前咁型,我認唔到佢。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

丫頭 發表於 18-4-30 16:57
今次隊長同Iron man兩邊隊員都損失慘重,佢兩個連電話都唔會打比對方既我諗第4集會講佢哋聯手救返晒消失的 ...

話時話,佢地因乜原因鬧返咗?我唔記得咗

伯爵府

回覆樓主

公爵府

littleooopeach 發表於 18-4-30 19:00
如果冇睇前面1同2 。直接睇第3。會唔會唔明架?

無問題,我都無連住睇,因佢地會用說話交代之前情節
第三集,好好睇

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

麻麻地。
fans話好睇,但阿仔都話悶(佢寧願睇故事書)個人覺得黑豹好d

大宅

小詠 發表於 18-4-30 14:17
唔可以劇透, 唔係會被說成無家教

套戲好睇, 好多動作埸面和特技, 值得入場看

唔怪得之前有個post俾人封左艇

大宅

oni2 發表於 18-4-30 19:27
話時話,佢地因乜原因鬧返咗?我唔記得咗

Captain America 知道邊個殺死tony stark parent 但隠瞞

琥珀宮

回覆樓主:

其實睇到我好亂,今集個奸角係第二個系列奇異博士到出現,都唔係復仇2度出現,mother我好亂

別墅

回覆樓主:

為左睇靚仔美國隊長點解吾係之前果個

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實我都睇咗1,2集,但除咗果d有戰衣嘅英雄之外,其他我都唔係好知邊個打邊個,好彩有睇到黑豹,因為我覺得今集睇咗黑豹會容易d明佢後半段做乜。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Mrs.Luckycat 發表於 18-4-30 19:14
好緊湊。
不過今集嘅雷神個造型唔掂,無之前咁型,我認唔到佢。

我都認唔到雷神,以為搵左第二個做
裝返隻眼先認得返

仲有美國隊長又係,留鬍鬚都唔襯佢
以前靚仔好多囉

黑wisdow雖然個胸平左,但依然都係咁索,可惜個戲份太少,強烈不滿

個幻影定幻視依然係最廢,死又死極都死唔去,係咁要人保護,最後被個boss輕易拎走last stone....

無知一問,其實係咪套套電影版既復仇者都係由電影公司創作新既故仔出黎?漫畫係咪根本無? 我c6話去睇返漫畫睇下下集講咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我是水瓶座 發表於 18-4-30 21:54
為左睇靚仔美國隊長點解吾係之前果個

應該係之前果個呀,留左鬍鬚之麻

翡翠宮

umama 發表於 18-4-30 20:51
麻麻地。
fans話好睇,但阿仔都話悶(佢寧願睇故事書)個人覺得黑豹好d

呢集故事性我覺得算比其他marvel系列強少少

小朋友好難睇咁複雜畫面,又打又去N個星球,又keep track on 成個story, 我諗多數睇睇下就lost左,要好留心先得。。。

首頁
12345...9

尾頁

跳至