自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

浩霆豬豬 發表於 18-7-11 21:42
我瞓咗48小時落地,一企落地下雙腳完全無力,我差啲跌,嚇到我即刻挨住張床,企咗幾分鐘先敢行
...

落地果吓要家人陪架,果種感覺好似五臟自己返回原位咁,跟住企一陣就起步,好記得我媽當時陪我,見我行到重好開心話:得咗嘞

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

浩霆豬豬 發表於 18-7-11 21:37
真係咁行,我開刀,我都係喪屍

一樣
成班開刀產婦
一齊去聽講座
我都有話成班喪屍咁
諗起都好好笑
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

子爵府

世上只有!!!

男爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我仔仔同我-齊睇,佢都就十歲,-路睇-路問果時係咪這樣……

侯爵府

浩霆豬豬 發表於 18-7-11 20:42
BB來了

係呀好好睇,我都即時想起BK.

大宅

回覆樓主:

想起生B時,都在bk傾,套戲真心好感動

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

iki 發表於 18-7-11 21:59
落地果吓要家人陪架,果種感覺好似五臟自己返回原位咁,跟住企一陣就起步,好記得我媽當時陪我,見我行到 ...

我一夠48小時姑娘就叫我落地,當時未到探期呀,我企咗一陣,行到出走廊就見到我老公,我諗行咗好耐
我要記得幸福......

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

vkk 發表於 18-7-11 22:01
一樣
成班開刀產婦
一齊去聽講座

我果陣時對面床有一個又係開刀生完,但聽聞性情大變,話自己好辛苦,連BB都唔願睇,好辛苦佢老公㝽到佢落床,又話暈又話死,佢老公陪佢跳慢四咁,成個鐘都未出到走廊

珍珠宮

回覆樓主

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

浩霆豬豬 發表於 18-7-11 21:17
係呀,我仲要阿仔早產,係加護病房,我48小時後先見到佢

我冇睇呀,咁我唔睇了,我實喊死,平時諗返生完仔時,仔入咗ICU, 我都會眼泛淚光,睇埋呢啲喊死我。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

iki 發表於 18-7-11 21:59
落地果吓要家人陪架,果種感覺好似五臟自己返回原位咁,跟住企一陣就起步,好記得我媽當時陪我,見我行到 ...

你地都好有人陪落地,我記得我開完刀,半夜醒,個嬸嬸話我仔入咗ICU, 我自己偷落地,仲等LIFT 都等唔切,行樓梯去想睇個仔一,自己個傷口又痛,又想行快,但行唔倒快,一路喊一路去搵個仔睇 諗起嗰種急嘅情景 真係喊

公爵府

回覆樓主:

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

kc_01k 發表於 18-7-11 22:31
我冇睇呀,咁我唔睇了,我實喊死,平時諗返生完仔時,仔入咗ICU, 我都會眼泛淚光,睇埋呢啲喊死我。
...

呢套劇情無講bb入病房,係我諗起生阿仔時嘅嘢喊啫,唔怕

公爵府

kc_01k 發表於 18-7-11 22:36
你地都好有人陪落地,我記得我開完刀,半夜醒,個嬸嬸話我仔入咗ICU, 我自己偷落地,仲等LIFT 都等唔切, ...

我女出世第二日兒科醫生就話佢心有雜音,但又完全講唔到俾我知係嘜事,祇係話佢暫時食到奶應該無大問題,我咪又自己偷偷喊死,晚晚响醫院都瞓唔看

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

iki 發表於 18-7-11 22:50
我女出世第二日兒科醫生就話佢心有雜音,但又完全講唔到俾我知係嘜事,祇係話佢暫時食到奶應該無大問題, ...

明白呀,我仔個時直情要瞓暖箱,插鼻喉胃喉,得四磅半人仔,第一次見佢時,我心痛過傷口痛,我真係喊到收唔到掣,一喊又扯到個傷口痛,喊到想暈咁滯呀

首頁

尾頁

跳至