親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-28 13:55
第2日去左Gummies Farm Tour > Springbrook Glow Worm Cave > QT BAZAAR Buffet

Gummies Farm Tour係團購 ...

請問你係咪參加 完 下午的 Gummies Farm Tour ,然後即去 Natural Bridge, Springbrook National Park, Glow Worms Cave 睇螢火蟲,附近仲有冇其他野睇?

男爵府

細B媽媽 發表於 18-7-30 18:32
請問睇藍光營火蟲當晚凍唔凍,要出動薄羽絨嗎?

要呀,其實每日日頭我地只係著短袖,但一到日落就著goretex風褸。

男爵府

cowboybaby 發表於 18-7-30 19:15
melbourne

尋晚我到Melbourne係8度左右,日頭會暖d。但我今日去淘金鎮仲凍,日頭都係6-7度左右,但可能除室外,好多地方都有暖氣,所以覺得無香港6-7度咁凍,但對手因為無帶手套都係凍僵左!

男爵府

tinkerbell2004 發表於 18-7-30 21:09
請問你係咪參加 完 下午的 Gummies Farm Tour ,然後即去 Natural Bridge, Springbrook National Park, Gl ...

係呀,無特別去邊d其他地方,但沿途風景靚會停車影下相咁。

男爵府

回覆樓主:

第六日酒店一早車左我地去租車公司攞車後,食埋早餐就揸車去淘金鎮Sovereign Hill彈,Ballarat天氣比Melbourne仲要凍,但淘金鎮可能因為係weekday所以唔多人好好玩,可以慢慢行,慢慢影相,老公話呢度都幾有趣值得黎!阿仔就成日話要掘一大舊黃金!

夜晚去左淘金鎮一位職員介既餐廳Eureka食pizza n pasta,真係都幾好食,但我覺得最好食係seafood salad勁多海鮮,仲要係好味!

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 18-7-30 20:40

星期五六天氣唔錯,我地去左企鵝島同雪場都唔太凍,但昨日 ...

普通位咋, local tour有plus,但買左無得轉,我唔upgrade plus 住,想去到睇下有無underground票,佢地話可去到買(如有位的話)就你所見,underground full嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cowboybaby 發表於 18-7-30 22:12
普通位咋, local tour有plus,但買左無得轉,我唔upgrade plus 住,想去到睇下有無underground票,佢地話 ...

我覺得full, 都好多人

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 18-7-30 22:17
我覺得full, 都好多人

咁plus係咪會好過普通位?普通位係咪坐沙灘?

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-30 21:56
第六日酒店一早車左我地去租車公司攞車後,食埋早餐就揸車去淘金鎮Sovereign Hill彈,Ballarat天氣比Melbou ...

我都想去呀!早知預留一日去淘金鎮。仲有2星期先到我去

別墅

回覆 女皇駕到 的帖子

請問自駕去睇藍光虫困難嗎?我下星期五飛啦,執行李執到頭痛,一年四季都要帶.同埋你講的觀鯨公司有無大小小的船?因為我地一行7大5小
另外你地講的underground是什麼?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cowboybaby 發表於 18-7-30 22:33

我覺得係,plus都要早d去先有前少少位置,我5點幾到已經見到人頭湧湧

男爵府

小bb女 發表於 18-7-30 23:39
回覆 女皇駕到 的帖子

請問自駕去睇藍光虫困難嗎?我下星期五飛啦,執行李執到頭痛,一年四季都要帶.同埋你講 ...

自駕藍光蟲唔難,但我果間觀鯨公司得細船,只可坐8人,可能你要搵大船公司。

另外underground 係講Melbourne Philip Island 既Penguin Parade,入面有分3種門票,underground最貴但係響室內,而且睇小企鵝口巢最清楚。

別墅

女皇駕到 發表於 18-7-31 07:48
自駕藍光蟲唔難,但我果間觀鯨公司得細船,只可坐8人,可能你要搵大船公司。

另外underground 係講Melbou ...

Thx,we only stay at Sydney n GC(emoji)

大宅

cowboybaby 發表於 18-7-30 22:33

plus坐係underground上面和旁邊的,普通就係沙灘上

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-31 07:48

另外underground 係講Melbou ...
本來想跟你的行程,包一日車去埋睇藍光蟲,點知回覆話睇藍光蟲要跟團去

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-29 14:26
係呀Gummies Farm Tours 係Groupon團購。

Hope Island 我響

係唔係search 唔到太耐之後的booking ? 我chk下年八月, 佢話冇房

大宅

小bb女 發表於 18-7-30 23:39
回覆 女皇駕到 的帖子

請問自駕去睇藍光虫困難嗎?我下星期五飛啦,執行李執到頭痛,一年四季都要帶.同埋你講 ...

昨晚自駕去完睇藍光蟲,路ok, 有一小段路單程,窄少少,沿路地上有反光燈

別墅

wingszesze 發表於 18-8-2 12:43
昨晚自駕去完睇藍光蟲,路ok, 有一小段路單程,窄少少,沿路地上有反光燈
...

Thx for your info,請問澳洲的GPS是如何使用的?平日去日本多數入電話

大宅

小bb女 發表於 18-8-2 12:46
Thx for your info,請問澳洲的GPS是如何使用的?平日去日本多數入電話

我地用電話Google

珍珠宮

小bb女 發表於 18-8-2 12:46

我全部用google map, 不過墨爾本市中心經常唔準

首頁
12345...10

尾頁

跳至