自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

其實見啲公公婆婆要排成粒鐘真係好辛苦,唔明部分銀行點解唔派籌跟number做,側邊整啲櫈俾人坐。我見中信銀行做嘢都好慢,但豈碼有得坐住等。

大宅

我依家多數網上做,逼不得已先落分行。我係d細行開戶口,起碼無咁多客先

淘大鐘銀長期打蛇餅,痴線!!有一次,問哥哥仔問佢網上轉帳限額幾多又話唔知,要問上司,左滕右滕。

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

間間銀行都係咁 所以好怕去銀行,要用好多時間,同埋成日見啲人鬧職員,又話啲人做得耐,但到嗰個人時佢自己又係搞好耐
有咩好鬧呀,依家可以唔使落銀行做嘅嘢,大部分人尤其後生嘅都用哂atm或者ebanking做,落得銀行多數特別嘢,一係就大額現金,所以真係會預時間去銀行排隊

珍珠宮

Super-Man 發表於 19-1-30 09:34
我呢排日日都要去鐘銀整野, 客鬧職員日日都見到, 幾廿人開兩個counter, 等成粒鐘, 乜乜智盈理財就一個co ...

呢間我盡量不去,而且有人躁動,大堂服務員都係個紙板人咁企住望向大門,當見唔到

珍珠宮

回覆樓主:

啱3點幾黃埔中银職員又比位女士閙,仲話一定要投訴佢,都係等太長時間問題

男爵府

2018復活節勳章

所以而家咪轉做轉數快~後生網上搞掂

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我估唔係淨係呢間銀行既問題....

珍珠宮

nainaitze 發表於 19-1-30 17:20
間間銀行都係咁 所以好怕去銀行,要用好多時間,同埋成日見啲人鬧職員,又話啲人做得耐,但到嗰 ...

唔係。
呢間好多後生都排,而且就算有50人,佢開2個counters就2個,有吉位都唔會搵人開多個,第三個人行入嚟都係係後面指點,耐“罵”情商極高。

前兩日我中途自己走去滙豐,人仲多,但人地大堂C S一路做分類,20分鐘內搞掂,返去中銀執返長老,只動了5個

侯爵府

回覆樓主:

個阿伯仲鬧個經理 *你只係一個低級職員, 唔好同我講官腔, 你講, 係咪廿分鐘就得, 唔得你就死*

珍珠宮

2018復活節勳章

brindlewin 發表於 19-1-30 17:32

呢間我盡量不去,而且有人躁動,大堂服務員都係個紙板人 ...

有次喺中x排隊,前面個大嬸鬧,佢擰轉頭同我講想我一齊起哄鬧人,我唔理繼續塞住耳塞聽歌,佢就自言自語鬧,仲捉住個經過嘅職員鬧等得耐要投訴,個職員勁無奈用眼神向入面啲職員求救,我睇住個入面職員“唔使理佢,返入嚟” 個職員真係唔理走開,個大嬸又再擰轉頭同我講,我再次唔俾反應佢,因為鬧都無用,根本佢哋唔會理啲客,反而喺恒x就曾經見過啲客嘈,真係有職員出嚟幫手疏導條人龍。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

呢間真係又多人但又少人做counter.

子爵府

musiccisum 發表於 19-1-30 11:32
其實真係試過只開一個counter,但有個人做人仔定期,真係等到傻

我都見過lunch開一個counter, 其實如果開到2-3個比普通客人,應該唔洗等咁耐

子爵府

veronica1210 發表於 19-1-30 18:01
我都見過lunch開一個counter, 其實如果開到2-3個比普通客人,應該唔洗等咁耐
...

而家票箱又cut埋,
啲存款機或入票機又成日壞

子爵府

很多人唔願打工,賴在家等人養,任何行業都唔夠人做野。

大宅

想生BB熱投 親子王國15週年勳章

成日有人入廿幾三十張支票,再搞多一輪野

珊瑚宮

中環的银行大多吾使点排隊。我專程坐車去
玩具萬歲!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

仲慢過毛澤東時代, 做又三十六, 唔做又三十六, 話之你等。

大宅

回覆樓主:

呢間銀行真系勁討厭,次次排勁耐,啲人做野又慢,開counter 又少,起cs 又系咁sell 野,聽到啲客話唔使,都不停講,所以幾個號碼都要等好耐,憎死

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我膽小,唔敢閙阿伯。

用戶要求終止服務

由細用到大,前幾年頂唔順取消晒戶口,冇再幫襯過

首頁

尾頁

跳至