親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

CaCa0919 發表於 19-3-11 14:22
櫻花要到3月-4月先睇到果喎. 1月尾邊有櫻花睇?? 2月初都無得睇啦! 留係香港睇桃花就可以
...

噢…原來我地今年係早到左, 而唔係遲到。

我真係唔係惜(識)花之人。 花期係幾時都唔知。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

CaCa0919 發表於 19-3-11 13:49
咁你咪錯過左好多地方無行? 不過島入面真係好大, 跟團根本就唔夠時間行曬. 已經唔多夠時間, 我地行到半路 ...

我地去到大草地有千秋果位, 映完向海邊行去碼頭
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

CaCa0919 發表於 19-3-11 14:08
駝鳥我都有去睇, 不過停留唔夠1分鐘就閃 因為我地去南怡島目的係去賞櫻, 當時成個島好多櫻花樹, ...

好靚
放下自在

男爵府

123WING 發表於 19-3-11 07:53
我都報左KKday, 不過唔去小法國村,改去晨靜樹木園
小法國村, 聽去過既人講, 個個都話個度係伏黎...

你唔去係正確既選擇

侯爵府

PCCW2319 發表於 19-3-1 19:19
今年新年係kkday 報左1天團(江村路自行車/南怡島/小法國村), 都唔錯。

去南怡島前食午餐, 個午餐都好好 ...

個團包埋午餐架??? thx.

象牙宮

hahating1984 發表於 19-3-11 16:40
小法國村, 聽去過既人講, 個個都話個度係伏黎...

你唔去係正確既選擇

我地新年去過法國村, 到此一遊, 映下相咁囉~

不過寧靜樹木園冬天入夜凍到抽筋! 見人comment話映幾張相已跳返上車
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-3-11 16:59

不過寧靜樹木園冬天入夜凍到抽筋! 見人comment話映幾張相已 ...

晨靜木我未去過, 見冬天個時會整好多燈飾好似好靚...

未試過冬天去首爾, 都驚頂唔住

男爵府

grace-yeung 發表於 19-2-28 16:56
我都有諗過自己去,但係怕唔識點樣去

Join local tour

象牙宮

hahating1984 發表於 19-3-11 17:05
晨靜木我未去過, 見冬天個時會整好多燈飾好似好靚...

未試過冬天去首爾, 都驚頂唔住

係好靚呀~如果頂得住
首爾我地新年去, ok喎!無落雪, 負幾度, 不過入夜明顯凍好多!
放下自在

水晶宮

natnat_tsang 發表於 19-3-11 16:53
個團包埋午餐架??? thx.

我見kkday可揀包唔包午餐。

原來我新年去係訂klook 當時係包午餐。

但我剛係klook睇, 個1天團唔包午餐。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

cattz288 發表於 19-3-11 16:59

不過寧靜樹木園冬天入夜凍到抽筋! 見人comment話映幾張相已 ...

所以我明年自己去都只係去南怡島算
天空之城, 快樂之地

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

tammykam01 發表於 19-3-11 17:22
Join local tour

你好,我想請問下南怡島你有冇行晒呀?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

男爵府

grace-yeung 發表於 19-3-11 17:45
你好,我想請問下南怡島你有冇行晒呀?

沒有深入行晒,但足夠。

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

tammykam01 發表於 19-3-11 18:00
沒有深入行晒,但足夠。

請問行佐幾耐啊?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

男爵府

grace-yeung 發表於 19-3-11 18:03
請問行佐幾耐啊?

一小時十五分鐘

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-3-11 17:28
我見kkday可揀包唔包午餐。

原來我新年去係訂klook 當時係包午餐。

klook代理好多不同公司間團架! 星期幾出發又會唔同!
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-3-11 18:32
klook代理好多不同公司間團架! 星期幾出發又會唔同!

我唔知呀!因為同事用我個account訂, 我睇番電郵見到係包午餐。 咁我又係食左個都幾美味午餐。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-3-11 18:37
我唔知呀!因為同事用我個account訂, 我睇番電郵見到係包午餐。 咁我又係食左個都幾美味午餐。 : ...

你用南怡島search就出晒資料喇! klook有埋明洞去南怡島接送加門票, 夠晒時間喺島玩
放下自在

大宅

CaCa0919 發表於 19-3-11 14:19
如果真係好唔鐘意團裡面安排嘅食物, 上到島都可以買野食. 總之唔會係島餓食
...

(emoji)(emoji)

水晶宮

cattz288 發表於 19-3-11 18:44
你用南怡島search就出晒資料喇! klook有埋明洞去南怡島接送加門票, 夠晒時間喺島玩
...

我個klook有明洞接送。 而且有埋南怡島滑索package。

但我會等埋年尾korea grand sale coupon出左, 再計下條數, 再計劃點去法。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至