時政擂台

跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

kkhon 發表於 19-8-13 02:19
回覆 miraclebew 的帖子

係布袋彈或鋼珠又如何?所謂義士出得黎衝,他們不是説了預了犧牲?咁大個人要為自 ...

allah    發表於 19-8-13 10:19

珍珠宮

好媽媽勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 01:59
乜而家警察要等人報警先查?咁大件事、社會咁多人關注,唔報警警察就唔可以查?
咁以後報案室長期唔擺人就可 ...

"
[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]醫學界、衞生服務界及法律界又發表聯合聲明,促請警員不應滋擾醫護人員或妨礙救護工作,也需尊重病人私隱,他們手持寫有「Behave」的標語,形容是希望警方「檢點吓」。有前線護士透露,有警員在沒有帶委任證下,到急症室不同病室偷聽醫護人員談話,甚至恐嚇醫護。.... [color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]黃任匡直言,警察如需向醫護人員查詢病人資料,應循正常途徑,向法庭申請手令,然後向醫院或醫生正式書面申請醫療報告
[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]"

[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]你估咁易查, 果位女子唔肯報案, 點查?

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:16
我所講嘅係同一日發生,警察都嚴重受傷,點解只捉佢呢?有心評錯對就評同一日發生咩事,唔好只講暴徒,博 ...

有心評對錯係用同一日去評?
即係如果以後有個休班警偷拍裙底,但佢當日休班前抄左十張牛肉乾就無錯,係咪?
仲有,我無講過掟汽油彈岩唔岩,但我呢個POST係想正視聽講番布袋彈件事,你想講警察有幾傷咪開第二個POST講

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:16
I am not making any assumptions, but someone does.

Yea , riots and reporters does the publicity.

大宅

回覆 Ming011 的帖子

講就天下無敵,被差人拉時就吾使扮死狗哭哭啼啼

複式洋房

Ming011 發表於 19-8-13 02:17
放心,依家大家都等緊睇報告,希望真相出黎唔使冤枉任何一方。

咬斷佢手指係因為對方想插眼?想?:unknown ...

以後有人想插你眼,記得比人插中左先還拖

或者以後有人想打劫,記得佢走左,你等左佢五分鐘都番黎你先好報警,可能佢只係「想」借你銀包睇下,無惡意

伯爵府

baofankan 發表於 19-8-13 01:33
其實就算真係又點啊?佢當時做緊乜?去放火?去掉磚?咁嘅環境仲唔走,跟本想再亂,做緊暴徒,你以為打緊食 ...

其實,係囉!做得暴徒預咗!受傷都係自找。

伯爵府

kkhon 發表於 19-8-13 02:28
回覆 Ming011 的帖子

講就天下無敵,被差人拉時就吾使扮死狗哭哭啼啼 ...

因為有記者影住。唔影住,把口都仲爆緊粗

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:19
其實真係好多張唔同既相,不過都係個女仔中左槍之後影,你可以搵下

我意思係放地下之後影果d

伯爵府

echoo 發表於 19-8-13 02:25
"
醫學界、衞生服務界及法律界又發表聯合聲明,促請警員不應滋擾醫護人員或妨礙救護工作,也需尊重病人私 ...

身有屎

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:26
有心評對錯係用同一日去評?
即係如果以後有個休班警偷拍裙底,但佢當日休班前抄左十張牛肉乾就無錯,係咪? ...

嗱嗱嗱,你又講第二樣喇,暴徒就係暴徒,點美化都係暴徒。由早上警員到晚上暴徒受傷都係同一件事上,就係暴徒放火、圍路、掉磚等等而起,你所引用就真係9唔搭八喇

複式洋房

kkhon 發表於 19-8-13 02:19
回覆 miraclebew 的帖子

係布袋彈或鋼珠又如何?所謂義士出得黎衝,他們不是説了預了犧牲?咁大個人要為自 ...

對錯係用同一日去評?
即係如果以後有個休班警偷拍裙底,但佢當日休班前抄左十張牛肉乾就無錯,係咪?

「咁大個人要為自己所做的承擔責任同後果」,一針見血
如果警察肯公開記者會認「我而家就係要打死你班暴徒,唔聽話就叫老解落黎接管香港」,咁我會好欣賞佢地
而家下下用法治用秩序做擋箭牌,成班女人咁縮骨,唔怪得元朗牛屎佬唔驚佢地啦

複式洋房

miraclebew 發表於 19-8-13 02:29
以後有人想插你眼,記得比人插中左先還拖

或者以後有人想打劫,記得佢走左,你等左佢五分鐘都番黎你先好 ...
你真係教識咗我,原來人哋想插眼打劫你可以提早知道,我就真係唔得啦

子爵府

Ming011 發表於 19-8-13 02:24
sorry for her , she is just a chess button.But , Is that what they promise and made it come truth?
l am sorry for her. for now, l just hope she can recover as much as she could.
for the other picture of her dispencing money, she is a pretty girl. That was sad for her face.
For her appearance , she could have marry somone rich and professional and live happy.
what kind of Mental affects has her went on to become a riots.unbeliverable.

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:21
難道要抱頭錫錫,然後呵反?

唔通比人插眼又要錫錫呵番?

男爵府

2018父親節勳章

R.Lau 發表於 19-8-13 02:29
其實,係囉!做得暴徒預咗!受傷都係自找。

仲要傳聞係蛇頭之一,負責比錢,責任重大吖嘛

複式洋房

z.mavis 發表於 19-8-13 02:22
“ 照片睇似係布袋彈”

睇番我第一點,作用係證明「絕對唔係好似某部分人講無影到有布袋彈」

某幾個會員無視呢樣野係咁開POST講,唔知居心何在

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:33
唔通比人插眼又要錫錫呵番?

你又話人大力打d超齡bb,唯有叫人呵反囉

複式洋房

vesley 發表於 19-8-13 02:33
sorry for her , she is just a chess button.But , Is that what they promise and made it come truth?
l ...
Bless for her

複式洋房

echoo 發表於 19-8-13 02:25
"
醫學界、衞生服務界及法律界又發表聯合聲明,促請警員不應滋擾醫護人員或妨礙救護工作,也需尊重病人私 ...

條街咁多閉路電視同天眼,唔洗問當事人已經拎到料啦。我地有份交稅養佢地架,唔係要我教埋佢地做野呀嘛?

用番某D人邏輯︰條街咁多閉路電視同天眼但警察都唔查,一定身有屎,好人好者驚咩?

首頁
12345...14

尾頁

跳至