1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

Sweetbabymom 發表於 20-3-17 16:30
請工人,你出去做嘢?

自己心想做下part time, 有番自己時間同社交生活。但首先要工人姐姐上手又靠得下住。朋友經驗話我知,請個好姐姐唔容易,但如果遇到,又真係好爽

大宅

我3個ftm,9成自己湊,都習慣咗個模式所以唔算太辛苦

伯爵府

mabel58 發表於 20-3-17 17:39
我3個ftm,9成自己湊,都習慣咗個模式所以唔算太辛苦

一個湊3 個?冇人幫手?

大宅

Sweetbabymom 發表於 20-3-17 17:44
一個湊3 個?冇人幫手?

如果行開行埋可以叫老爺幫手睇1-2個鐘,如果唔係就帶哂3個一齊,大仔6歲半,2女3歲半,細女1歲

伯爵府

mabel58 發表於 20-3-17 17:57
如果行開行埋可以叫老爺幫手睇1-2個鐘,如果唔係就帶哂3個一齊,大仔6歲半,2女3歲半,細女1歲
...

即係有4 大長老睇頭睇尾啦
我冇呀

男爵府

2021可愛聖誕B勳章

回覆 Sweetbabymom 的帖子

me,阿b23個月啦,諗起細個百日哭日子都驚,依家叫見步行步,大家努力,雖然辛苦又無晒收入,但換到同bb美好嘅回憶,同埋有媽媽照顧嘅小朋友會叻啲,情緒穩定啲,因為工人姐姐始終打份工,好難做到足

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Sweetbabymom 發表於 20-3-5 23:41
好好呀!有幫手,就算幫吾到手,睇頭睇尾已經好

好同意呀!我從未試過咁想同99住 學你話齋,就算唔幫手,多個人係屋企都好好多,我就由出世到而家都係一打一,老公返工我全日一個人湊,好辛苦,間中99會來一陣,我日日都勁期待
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kamchaibaby 發表於 20-3-21 13:42

me,阿b23個月啦,諗起細個百日哭日子都驚,依家叫見步行步,大家努力,雖然辛苦 ...

同意!值得嘅! 雖然有時都好崩潰,但每日可以對住bb 同埋d 回憶係無價架,睇住佢成長,睇住佢第一次反身,第一次企起身,第一次放手行,第一次叫媽媽,所有所有

kamchaibaby    發表於 20-3-25 13:13

伯爵府

kmbb519 發表於 20-3-25 11:05
好同意呀!我從未試過咁想同99住 學你話齋,就算唔幫手,多個人係屋企都好好多,我就由出世到而家 ...

緊係啦,去個廁所都舒服D

珍珠宮

Sweetbabymom 發表於 20-3-25 13:46
緊係啦,去個廁所都舒服D

咪係!前幾日我去廁所一陣,我無閂門架啦,但廁所位望唔到個廳,一出黎見到佢擒左上張台度拎住罐可樂飲!

大宅

我都係FTM,個女27個月大,呢分工真係吾易做,衣家trouble two仲越來越曳,又冇得出街輕鬆下,人都癲

伯爵府

wan105 發表於 20-3-26 10:46
我都係FTM,個女27個月大,呢分工真係吾易做,衣家trouble two仲越來越曳,又冇得出街輕鬆下,人都癲 ...

遲d返幼稚園會好好多

大宅

衣家戒片又未成功、奶嘴又吾知點戒,未返幼稚園,都癲左🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️戒片好難😭

大宅

各位全職媽媽可吾可以教下點戒片呀,小便間中肯去,大便完全吾肯,而且開始戒片之後冇之前甘好,有時兩日先有大便,日日抹尿、執屎、又要陪玩、煮飯...做好多野,人快癲

大宅

wan105 發表於 20-3-27 15:16
各位全職媽媽可吾可以教下點戒片呀,小便間中肯去,大便完全吾肯,而且開始戒片之後冇之前甘好,有時兩日先 ...

我個30個月都未戒⋯又唔洗太急等佢ready先⋯返學前希望戒到啦!

首頁

尾頁

跳至