夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

mamee 發表於 20-6-10 16:39
其實放去99道,你倆去睇場戲,之後食埋晚飯,再去接番小朋友又得吾得?
...

好少, 6299本身開鋪,同住村, 入村單行都要15分鍾左右,所以我同老公除左真係要一齊出公司做野外, 好少放99度, 加上大女唔喜歡, 話爺爺麻麻度好悶

子爵府

Pollyowen 發表於 20-6-10 17:40
其實有第幾個小朋友開始有老夫老妻感覺?

其實都唔記得幾時開始了, 。應該由開分店開始。。到近年, 感覺比較大。

子爵府

beebee67890 發表於 20-6-10 16:54
我諗都有啲影響,我未必唔愛你,不過太肥真係冇乜吸引力,你有幾高?

162 /
之前147磅, 今日磅131磅, 目標去返118至120。 唔係為左佢而係為我自己!之前小朋友細, 攪掂曬佢地訓覺加家務,已經連跳一下都唔想, 而家佢地可以自己玩,同上床訓時再入房做運動。

之前我會攪掂曬家務等老公返黎要陪佢食下燒嘢,再陪坐,3,4點先訓,但6點起身

男爵府

carly.c 發表於 20-6-10 18:06

162 /
咁又真係肥咗啲,首先試下戒甜,七點半後唔好再食嘢,睇下好唔好啲,我156 112磅都覺得好肥,好怕老公摸我嘅時候隻手摸到個肚,而家都減緊,努力,唔好理減完佢點諗,為咗自己又當畀自己有個短期目標分散下注意力

子爵府

beebee67890 發表於 20-6-10 18:43
咁又真係肥咗啲,首先試下戒甜,七點半後唔好再食嘢,睇下好唔好啲,我156 112磅都覺得好肥,好怕老公摸我嘅時候 ...

係! 為左自己 更可以令自己唔去唸。

伯爵府

carly.c 發表於 20-6-9 10:10
拍拖結婚18年啦 ,仔女都有3個。
"行事'就越來越少, 都唔緊要, 但有時佢令訓廳睇電視都唔入房訓 。
一 ...

“但點解心內仍不好受“ 因為你地少行埋,導致你缺乏被愛既感覺,老公對自己好似無性趣甘,所以你內心不好受

男爵府

樓主,晴報又偷左你文

男爵府

https://www.facebook.com/151073318295920/posts/2913840372019187/?d=n

別墅

carly.c 發表於 20-6-10 18:06

162 /

絕對明白你感受。
我正正有同樣問題。
同老公一齊15年,有2個小朋友。
但我明白生完自己肥左。無左吸引力。
但我每日放工番嚟,食完飯就教囡囡功課,之後同佢地玩一陣,陪佢地訓覺,自己都好累。
我覺得同你比,你好叻女。

子爵府

PhoebeChan333 發表於 20-6-11 04:27
https://www.facebook.com/151073318295920/posts/2913840372019187/?d=n

冇問人同唔同意就攞黎登。。。有冇唸過當時人感覺!

子爵府

PhoebeChan333 發表於 20-6-11 04:27

入左去睇, 個心咁多個月黎最跌到谷底既一日 , 已經為緊自己感情同頭家努力中, 身邊冇人傾, 只想係度講下, 估唔到痛處俾他人拎黎公開攞黎取笑, 估我老公如睇到就知乜事了。。

男爵府

carly.c 發表於 20-6-11 08:12
入左去睇, 個心咁多個月黎最跌到谷底既一日 , 已經為緊自己感情同頭家努力中, 身邊冇人傾, 只想係度 ...

都唔系第一次,唉
可以點?有無得cap定圖,你email 去

別墅

最關心BB問題熱投勳章

carly.c 發表於 20-6-9 10:10
拍拖結婚18年啦 ,仔女都有3個。
"行事'就越來越少, 都唔緊要, 但有時佢令訓廳睇電視都唔入房訓 。
一 ...

我都同樓主一樣,同老公拍拖加結婚17年,但自從仔仔出世後好少行埋,如果我唔做主動,老公可以2個月都唔掂我,好似冇需要咁,但生BB前係好正常的,問佢就話攰,唉⋯有時候我都好懷疑我同佢的關係係咩

別墅

最關心BB問題熱投勳章

carly.c 發表於 20-6-11 08:12
入左去睇, 個心咁多個月黎最跌到谷底既一日 , 已經為緊自己感情同頭家努力中, 身邊冇人傾, 只想係度 ...

子爵府

lamlam119 發表於 20-6-11 11:16

可以點投訴? 我真想佢刪文

民房

利申先,我係男人
男人睇 AV,有性需求咪睇
原因係好簡單,但所有女人都唔會明白
就係,方便同快
由開條片,到完事清理,全程 10 分鐘

但如果 2 人運動
要溝通,前戲
做唔足全套,快完事
又覺得老公交功課

對於一個連睇電視都可以訓著嘅男人
性慾問題用睇 AV 解決
真係一個非常簡單又冇後果嘅解決方法

子爵府

睇樓主老公應該壓力太大又攰唔想做啫,同埋淡左老夫老妻了。如果老公辛苦就唔好太勉強要佢做,或者平時收工食完飯幫佢按摩下放鬆吓,按摩時又攬吓錫吓,我覺得男人好鍾意老婆按摩的,見唔到面時就得閒多d send關心佢sweet 既msg ,得閒又買下小禮物煮佢鍾意既餸,慢慢增加返大家拍拖時既情趣,老公都要氹,樓主自問有冇做下野氹老公?唔好再責罵佢比太大壓力佢可能會反效果仲嫌你煩,不如學會做一個會體諒佢溫柔既老婆令佢從新對你多返感覺。當然外型像你都要繼續努力

子爵府

babyballball 發表於 20-6-11 12:56
睇樓主老公應該壓力太大又攰唔想做啫,同埋淡左老夫老妻了。如果老公辛苦就唔好太勉強要佢做,或者平時收工 ...

其實重點唔係"做唔做",好似 而係生活上變得少了情, 像在家中, 大家在大家工作崗位上努力工作的伙伴咁

子爵府

carly.c 發表於 20-6-11 13:02
其實重點唔係"做唔做",好似 而係生活上變得少了情, 像在家中, 大家在大家工作崗位上努力工作的伙伴咁
...

係呀我都覺得做唔做還其次,所以我覺得你應該要搵返大家嘅情趣,可能兩個人相處左十幾年兩個人都會變得懶咗唔會特登上去做情趣野氹對方,越悶越唔願做關係就變得越來越淡,你或者諗吓當初拍拖嘅時候你哋會鍾意做啲咩?搵返大家嘅情趣關係變得恩愛返就自自然然會多返親密既行為。

珍珠宮

carly.c 發表於 20-6-10 16:06
近排我開始調節自己生活同思維, 我到而家仍信老公出外冇第二個, 有次情緒低落, 沖完涼睇到自己身型, ...

「我望住佢好耐,心想有呀,但口又講唔出」畀我呢個有Asperger 嘅人,我會起碼回一句:「有呀」至於當時是否 "open this can of worms' 來同佢拆掂,就再做定論,亦保留呢個選擇。樓主妳見唔見佢家姐會咁講唔出口呢?我估計佢家姐唔會好似妳咁,如果係嘅,佢就唔會電話傾唔掂,即刻二人落樓下再繼續面對面傾啦。證明佢個腦都係會溝通,有幫人,而且女人(家姐都係女人),解心事能力嘅人。
Anyway, 見妳在樓上說了妳心情已經好好多,我也睇好妳!
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁
12345...6

尾頁

跳至