時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

點解咁快出聲明呀? 下星期好快到啦, 大把Y人湧住去架, 咁快落閘, 咁D優秀孩子點算呀? 排住隊等事頭婆接收哦.

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃c心口有個勇字千萬不要縮,為自由係要向前衝架啦,支持你們去到英國繼續爭取,唔聽訴求可以學下美國用你們的專長去衝擊立法機構。

象牙宮

Jasmine-4711 發表於 21-1-21 16:35

住了20年又有工返, 又有交税(收入應唔低, 可以養家) ...

佢原先用跟阿媽入藉,但果邊話佢阿媽都係用同後父結婚名義申請入藉,所以唔可以再用跟阿媽呢個原因!之後唔知仲有無試過其他方法了,總之最後係靠用老婆,咁就返黎香港等左半年,就批左了!

伯爵府

我有朋支9月份己用bno全家過去,可以工作喎。個男的做緊野了。小朋友讀書是免費。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

應該係應付中國嘅官方回應.

bno lotr 安全的.

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

其實不嬲唔包生仔,只是俾條path你申請,YC一廂情願

T96    發表於 21-1-22 08:59
行到水窮處 坐看雲起時

男爵府

anna59 發表於 21-1-21 15:36
英國好難入籍

係。。我有朋友12 年前嫁過去。嫁個有英藉既香港英國人。搞申請。到坐移民監。直到護照到手花左10 年。

珍珠宮

好媽媽勳章

無話可說 發表於 21-1-21 16:25

我舊同學係果邊住左超過20年,一直有工返,有交稅,有車有 ...

有工作, 有交稅, 住超過20年都入唔到籍, 我就是不相信了, 哈哈哈......

琥珀宮

cattz288 發表於 21-1-21 14:50
updated: prohibited

個印只睇得清楚係Prohibited,前面啲字睇唔到。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

vivibabyvivi 發表於 21-1-21 06:56
同樣,啲小朋友可以免費讀書,免費搭車,即係遊客都可以?

小朋友免費搭車唔係一樣架?真係唔知。。

之前見香港人朋友去,d 小朋友都免費。

象牙宮

jaycee_mami 發表於 21-1-21 17:21
有工作, 有交稅, 住超過20年都入唔到籍, 我就是不相信了, 哈哈哈......

我上面43有講原因,詳細我都唔知,人地咁講我咁聽

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Paris 發表於 21-1-21 08:33
其實任何人去英國5年都可申請英籍和居留權。
BNO或任何人做野都要working visa。
有錯請更正。 ...

第一點好似唔係,某d 簽證就算住5年都唔當其中一個入藉條件。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我愛Corina 發表於 21-1-21 17:27
小朋友免費搭車唔係一樣架?真係唔知。。

之前見香港人朋友去,d 小朋友都免費。

我見人話填限張form申請就得,唔知要咩資格

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

redhot 發表於 21-1-21 15:15
呢單唔知真定假?認息好混亂!之前又話可以入境工作嘅

呢張清楚d

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SandyKL 發表於 21-1-21 17:23
個印只睇得清楚係Prohibited,前面啲字睇唔到。

放下自在

瑪瑙宮

vivibabyvivi 發表於 21-1-21 09:34
我見人話填限張form申請就得,唔知要咩資格

sorry ,寫漏左,係去旅行都免費。。。

侯爵府

ChingYee123 發表於 21-1-21 15:32
葡萄牙當年俾晒所有澳門人入藉,之後就無再理中國或特區政府點樣管治澳門,唔會一日到黑指手劃腳。

英國當 ...

cant agree more

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔會架, 要有 耐性丶 信心, 只要真係全家起底式在英國住滿嘅,英國一定會俾居留權架!

珍珠宮

牛年勳章

evip 發表於 21-1-21 14:42
揸BNO 可以逗留可以在英國揾工無須VISA 唔係特權咩?

Exactly!

首頁
12345...7

尾頁

跳至