自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

我明你朋友,其實係心入邊嘅落差感,唔係話物唔物質就好似我地同朋友之間送禮,大家係會 回返差唔多或同等稍高價值嘅禮⋯

子爵府

tingbb@mama 發表於 21-10-25 18:48
第一年就送一萬蚊手機比男朋友
咁女仔祈望收番價錢幾多禮物先唔嬲?
d港女方死唔係想收番5萬以上禮物咩

男爵府

回覆樓主:

會唔會男友想同女友一齊做運動,健康D,所以送件運動衫比佢?

伯爵府

回覆樓主:

送禮物你情我願
如果係需要等價交換
點解唔喺生日前表明想收到乜嘢價值嘅嘢呢?

要視乎個男仔送件衫個用意
如果之前女仔有表態過係鍾意類似或者有呢個需要, 咁我會覺得個男仔好窩心.

究竟係個女仔計較?
定係個男仔孤寒呢?
我諗當事人先知

男爵府

回覆樓主:

心意唔係計價值,佢咁介意,不如要求攞番部電話,然後分手囉!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你朋友係唔係諗住送 $1 萬電話,男友會送手袋
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

asd456 發表於 21-10-25 18:43
乜原來大家都唔介意,第一年生日收件衫做禮物架?
我個人覺得好無誠意囉~
...

認真問,介意乜?送衫唔好意頭?

如果係cucci外套,咪一樣會好嬲?

水晶宮

Hermes皮褸就唔嬲

男爵府

asd456 發表於 21-10-25 18:43
乜原來大家都唔介意,第一年生日收件衫做禮物架?
我個人覺得好無誠意囉~
...

要睇男仔經濟能力,如果收入唔高月光族,想佢送貴D佢都冇能力,仲要睇個手機係咪男仔要求或暗示,如果係自己要求收貴重物品,但冇能力回報,呢個男仔交唔過

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

水晶宮

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

babybabyu 發表於 21-10-25 19:15
可能佢覺得靚,想女朋友着 正如女仔都會買衫比男友,有咩問題?定送化妝品,鞋,首飾?
...

男人同女人的審美眼光不同,
其實每個人的審美眼光都不同.

你信得過自己老公知你心水、幫你買衫嗎?
有咁多jm post講買食物C6都可以買錯的烏龍野、不上心事件,
要穿上身播,for me, no way!
何况係只識左一年的男友

用禮物價錢去衡量男友, 太拜金了.

已地裂了

伯爵府

Jasmine-4711 發表於 21-10-25 20:50

男人同女人的審美眼光不同,

我老公真係比我有眼光 佢會幫我去買衫,同買衫比我架 所以每人要嘅野,同想比人嘅野唔同,唔需要用錢嘅多少衡量一份禮物,只有對方值唔值得。

首頁

尾頁

跳至