自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

貴先好無咁易亂買,我7隻貓係執,包括英短同異短,隻異短走左我都會想買返呢個品種好鐘意呢個樣既貓,不過都係諗下先,可能領養到架試下先

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

hedhed 發表於 22-8-3 14:35
領養門檻太高。高到離地,根本迫人買的。
同意,如果係新手仲難
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

tracy668899 發表於 22-8-3 16:08
Spca 有隻柴犬待領養,考慮下啦,買好容易買到唔健康既狗。
其實移民都多咗人放棄寵物
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

龜,大約$300 ,養咗六年幾。

公爵府

之前唔識,已經買最貴兩萬幾蚊嘅松鼠狗,諗住少啲病痛,點知五歲心臟病六歲走咗,喊死我一家,以後打死我都唔会再去街鋪買

男爵府

tracy668899 發表於 22-8-3 16:08
Spca 有隻柴犬待領養,考慮下啦,買好容易買到唔健康既狗。

吾該哂, 不過我要細狗, 家吾係好大.

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

由細到大屋企有養狗仔,唔係名種,隻隻都懂人性,唔使花錢買

大宅

反對任何生命買賣。
反對任何生命買賣。
反對任何生命買賣。

伯爵府

唔會買, 我隻是被人遺棄

伯爵府

克洛怡 發表於 22-8-3 14:09
我成日同我老公講我地有好多萬係屋企走黎走去 (三隻長毛芝)

我都覺得我屋企最貴嘅就係我隻貓

伯爵府

回覆樓主:

樓主你呢個題目好sensitive,會有好多人走出嚟叫你支持領養, 反對買賣動物

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

朋友隻松鼠五萬幾⋯⋯我好彩,朋友嘅朋友生咗兩隻比熊,半賣半送咗一隻比我

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

sze_mark 發表於 22-8-3 17:27
之前唔識,已經買最貴兩萬幾蚊嘅松鼠狗,諗住少啲病痛,點知五歲心臟病六歲走咗,喊死我一家,以後打死我都 ...

係咪品種問題, 純種動物多先天健康問題? 我想養純種貓,但諗到寵物健康問題都係算啦。

男爵府

養之後更貴,
絕對唔止5位數,
冇錢買/嫌貴千祈唔好買。

子爵府

回覆樓主:

英短貓貓一隻6800,另一隻5800,因為朋友做bleeder,所以平過出面好多

象牙宮

回覆樓主:

全部領養

侯爵府

領養唔一定有自己鍾意的品種,例如比熊,超級少出領養,一出大把人爭,爭唔黎又等下一轉可能講緊一年後再同人爭,但你無養過比熊,人地根本唔會比你領養第一隻點都係要買,之後先有機會同人爭!唔好下下叫人領養啦,唐狗就大把有得領養,但唔係自己鍾意點承諾到養佢一世?

珍珠宮

減齡達人勳章

canies 發表於 22-8-3 15:52
我隻係唐狗零蚊,朋友狗場買一隻 poodle萬零蚊, 另一個朋友喺旺角的寵物店買隻柴犬六萬幾。

我知好老土, ...

養名種狗等同買名牌袋,身份象徵,自覺高級d. 所以勸喻係無用。 買狗的人要佢地養唐狗雜種狗,佢哋寧願唔養。

侯爵府

1205 發表於 22-8-3 13:45
好想養隻細狗狗,但睇左好貴5位數字起跳

睇獸醫仲貴

水晶宮

回覆樓主:

兩貓都係領養

首頁
12345...8

尾頁

跳至